Witam wszystkich.
Mam corse 1.2 zagazowana problem jest taki autko ciężko pali a jak odpali to zaświeca się pomarańczowa kontrolka silnika i auto gaśnie zapalam jeszcze raz i zaraz gdy zapali dodam gazu nie zgaśnie ale ta kontrolka cały czas mruga. Wymieniłem świece,kable. O co chodzi
problem z paleniem
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: problem z paleniem
Przede wszystkim podaj typ silnika ,ten w profilu jest niewłaściwy .
Montowane silniki o pojemności 1,2 : c12nz , x12sz , x12xe , jeśli nie wiesz który z silników jest w twoim aucie to podaj rok produkcji auta i moc silnika a pomożemy wybrać jeden z wymienionych wyżej.
Skoro kontrolka check sygnalizuje awarię to trzeba odczytać błędy.
Są dwie metody odczytu , pierwsza to podłączyć pod komputer , druga to odczytać kody błyskowe z kontrolki check .
Do odczytu kodów błyskowych instrukcję zamieszczam poniżej:
http://andd.home.pl/pub/frota/frota_dia ... 20Opel.pdf
Przeczytaj dokładnie i upewnij się że zwierasz właściwe piny wtyki diagnostycznej.
Montowane silniki o pojemności 1,2 : c12nz , x12sz , x12xe , jeśli nie wiesz który z silników jest w twoim aucie to podaj rok produkcji auta i moc silnika a pomożemy wybrać jeden z wymienionych wyżej.
Skoro kontrolka check sygnalizuje awarię to trzeba odczytać błędy.
Są dwie metody odczytu , pierwsza to podłączyć pod komputer , druga to odczytać kody błyskowe z kontrolki check .
Do odczytu kodów błyskowych instrukcję zamieszczam poniżej:
http://andd.home.pl/pub/frota/frota_dia ... 20Opel.pdf
Przeczytaj dokładnie i upewnij się że zwierasz właściwe piny wtyki diagnostycznej.
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: problem z paleniem
Coś się stało z immobiliserem.
Drugi raz odpalasz i przegazowujesz, pewnie wtedy włacza się gaz, dlatego nie gaśnie.
Nie zgubiłeś pestki z kluczyka czasem?
Drugi raz odpalasz i przegazowujesz, pewnie wtedy włacza się gaz, dlatego nie gaśnie.
Nie zgubiłeś pestki z kluczyka czasem?