Witam,
Posiadam Corse C GSi 2003 rok. w wakacje pojawił się problem - niedziałające zegary. Problem polega na tym, że podczas jazdy wskazówki spadają na zero (działa poziom paliwa) nie działa licznik przebiegu - nie nabija kilometrów, po chwili zapala się kontrolka ładowania a chwile później kontrolka trakcji. Silnik pracuje cały czas (w żadnym stadium nie zapala się kontrolka ręcznego, czytałem gdzieś ze jeśli zapala się kontrolka ręcznego to jest to standardowy problem z zegarami - u mnie się nie zapala). Jeśli zgaszę silnik to już go nie zapale. Przy dalszej jeździe zegary czasem się podnoszą czasem dopiero po kilkudziesięciu kilometrach wtedy zapala się kontrolka serwisowa (samochód z kluczykiem). Nie zapala się check.
Przeczytałem ten wątek, oraz wiele innych na innych forach. Problem nadal się pojawia

W oplu i u elektronika diagnoza się potwierdziła problem z zegarami, podkleiłem kostkę w kokpicie pod zegarami, siedzi sztywno nie rusza się ba boki. Zegary zawiozłem do w/w elektronika który zna problem i miał nie jedną Corsę, twierdzi że nigdy nie miał reklamacji na tą naprawę. Przelutował styki miało być wszystko ok. Skoro zapalała się kontrolka ładowania oddałem alternator do regeneracji. Po odebraniu zegarów i ich montażu, po próbie odpalenia zegary nadal spadły na zero, podnosiły sie spadały. Jeśli zgaszę auto w momencie kiedy zegary pracują, nie ma problemu z odpaleniem, jeśli zgaszę w momencie kiedy nie działają pojawia sie problem z odpaleniem do czasu aż zapali sie kontrolka z kluczykiem.
Proszę o pomoc, co jeszcze można sprawdzić. Czujniki ABS? Czujnik położenia wału?