Witam.
Świeci mi się kontrolka poduszek powietrznych i nie gaśnie. Mam 2 poduszki powietrzne, pasażera na pewno jest, na obecność poduszki kierowcy też wszystko wskazuje. Napinacze są mechaniczne, z resztą wowalone wiec autko najprawdopodobniej miało jakąś stłuczkę, klakson działa wiec, uszkodzenie taśmy chyba odpada?
Jeśli poduszki zostały wymienione na nowe to kontrolka nie zgaśnie ? Konieczne jest diagnostyka komputerowa?
Ile możne kosztować taka usługa?
Co radzicie robić?
Poduszki powietrzne
- Elegancko
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Poduszki powietrzne
W Warszawie podpięcie pod kompa i usunięcie błedów kosztuje 50-100zł, poszukaj wśród znajomych może ktoś pracuje w warsztacie to ci podepnie kompa za darmo. Ogólnie jeśli wszystko jest ok to skasujesz błedy i nie będzie się paliła kontrolka. Ale może np. być uszkodzony sterownik, napinacz wtedy będzie świeciła i się nie usunie, tak czy inaczej zdiagnozuj sprawę na kompie:)
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Najczęściej pada taśma z przewodami do air baga kierowcy. ale żeby być pewnym trzeba odczytać błędy. A i błędy air baga się same nie kasują jak się zaświeci lampka do usunięcia usterki i skasowania kompem się pali.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 0
A gdzie znajduje się centralka sterownik poduszek powietrznych? Muszę szybko go zlokalizować a nie chcę po kolei rozbierać samochodu by go znaleźć. Będę wdzięczny za pomoc.