Witam
potrzebuje pomocy
zrobiłem swapa corsinki na c20ne
Wszystko działa jak trzeba , ale jak sie silnik zagrzeje dobrze to wyskakuje check.
sonda nie jest podłączona wogóle . nie wiem czy jest to problem i czy przez tą sonde głupieje silnik , ale próbowałem jakos podłaczyc ta sonde , lecz nie ma do niej przewodu w wiązce , tnz znalazłem pin 28 i próbowałem dojsc gdzie idzie , i okazało sie ze wychodzacy kabel z pinu 28( czyli Sonda) łaczy sie z innymi kablami a te zarazem z innymi .
co zrobic ?
1. Zmienic wiązkę
2. Mam jeszcze komputer od SEH , ( on nie ma sondy ) wiązka Psuje , nawet udało mi sie podłaczyc i samochód odpalił ale nie testowałem dalej
3. czy mozna jakos ominąc tą sonde
Prosze o pilną porade
Wyksakujący check brak mocy , sonda lambda SWAP 2.0 ne
-
- Nowy
- Imię: yosh
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Wyksakujący check brak mocy , sonda lambda SWAP 2.0 ne
Zakładam że chodzi o motronica 1.5
styk na kompie 28 - kolor przewodu: brązowy z niebieskim paskiem , jest to gruby czarny ekranowany przewód a w środku idzie cienka żyła o kolorach jak wyżej , i nie łączy się z niczym innym na drugim końcu po za lambdą .
Oplot przewodu łączy się z masą komputera (styk 19) i z pozostałymi oplotami przewodów ekranowanych.
Wspomniany kabel (ze styku 28) łączy się z czarną żyłą sondy lambda , pozostałe dwa białe na lambdzie są podłączone do zasilania 12v .
Zasilanie na lambdzie załącza się po odpaleniu silnika dlatego jeden z białych idzie do masy a drugi do przewodu zasilającego pompę paliwa , czyli czerwony z niebieskim paskiem.
Docelowo zasilanie sondy powinno wychodzić od przekaźnika pompy paliwa , w oryginale kable powinny się gdzieś tam łączyć .
styk na kompie 28 - kolor przewodu: brązowy z niebieskim paskiem , jest to gruby czarny ekranowany przewód a w środku idzie cienka żyła o kolorach jak wyżej , i nie łączy się z niczym innym na drugim końcu po za lambdą .
Oplot przewodu łączy się z masą komputera (styk 19) i z pozostałymi oplotami przewodów ekranowanych.
Wspomniany kabel (ze styku 28) łączy się z czarną żyłą sondy lambda , pozostałe dwa białe na lambdzie są podłączone do zasilania 12v .
Zasilanie na lambdzie załącza się po odpaleniu silnika dlatego jeden z białych idzie do masy a drugi do przewodu zasilającego pompę paliwa , czyli czerwony z niebieskim paskiem.
Docelowo zasilanie sondy powinno wychodzić od przekaźnika pompy paliwa , w oryginale kable powinny się gdzieś tam łączyć .
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Tylko że jak w wiązce dawcy był LPG to właśnie może być przecięty i szedł do emulatora Sondy lub wyjścia emulatora ze sterownika LPG.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Nowy
- Imię: Jakub
- Otrzymał podziękowań: 0
czyli najlepiej poprostu zapodac nową wiązkę najlepiej z silnika bez gazu i wyciągnąc ją w sondą z wydechu ?
czy podłączenie samego kompa od seha na tym zestawie cos da bo seh nie miał sondy?
czy podłączenie samego kompa od seha na tym zestawie cos da bo seh nie miał sondy?
-
- Nowy
- Kontakt:
Cóż , jeśli nie czujesz się na siłach żeby naprawić swoją wiązkę to lepszym wyjściem będzie zakup sprawnej niepociętej instalacji .mostu1 pisze:czyli najlepiej poprostu zapodac nową wiązkę najlepiej z silnika bez gazu
-
- Nowy
- Imię: Jakub
- Otrzymał podziękowań: 0
udało sie naprawic z pomocą mechanika , ale okazało sie ze wystepowała tam sonda 3 pinowa . i teraz juz jest w porzadku az dostał dodatkowej mocy 
także zamykam temat, dzieki za pomoc

także zamykam temat, dzieki za pomoc
-
- Nowy
- Kontakt:
Oczywiście że tak , przecież podłączenie wszystkich trzech kabli opisałem dokładnie wyżejmostu1 pisze:ale okazało sie ze wystepowała tam sonda 3 pinowa