Prosze o Pomoc LICZNIK
Prosze o Pomoc LICZNIK
Witam was ponownie ponieważ zakładałem juz wątek o podobnej tematyce ale nie uzyskalem pomocy zabardzo a musicie mi pomoc chodzi o licznik z obrotomierzem (K-Elektroniczny,) w corsie b 1.4. Problem jest z nabijaniem kilometrow ktore nie licza podczas jazdy natomiast predkosciomierz i obrotomierz dziala ! Kilometry naliczal i przestal , wyciągłem licznik poczyscilem itd zalozylem i bylo dobrze ale tylko na chwile i znow nie liczy, Bylem u elektryka i mowil ze luty bedzie trzeba poprawic ale chcial za to 80zl wiec kumpel "młody elektryk" zrobil mi to , poprawil wszystkie luty nawet na procesorze w tym liczniku no i nie chodzi. Może bedzie ktos z was wiedzial co z tym zrobic. (na allegro po 120 zl chodzą uzywki a troche mam wydatkow dlatego waszej porady potrzbuje)
-
- Świeżak
- Imię: Hubert
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Prosze o Pomoc LICZNIK
A z jakim indeksem masz ten licznik k=??? bo przypuszczam że albo mechanizm się wysypał, albo nadal jest coś nie halo z elektroniką, innego wariantu raczej nie ma
x12sz --> x16xe
K-16676 Kupilem go okazyjnie bo mialem wersje bez obrotomierza i chcialem lepszy i o takim samym idenksie kupilem K-16676
To akurat nie mój licznik ale taki sobie zamontowałem :
http://img17.tablica.pl/images_tablicap ... laskie.jpg
To akurat nie mój licznik ale taki sobie zamontowałem :
http://img17.tablica.pl/images_tablicap ... laskie.jpg
-
- Świeżak
a masz może stary licznik ?? jeżeli tak to spróbuj go podłączyć i zobacz czy działa poprawnie jeżeli tak to będzie pewność że wina leży w liczniku i wtedy będziemy myśleć
x12sz --> x16xe
Tak,stary licznik działa , kilometry nalicza natomiast obecny nie i niewiem co tu robic z nim
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Jaja sobie robisz?
Śmietnik taki z odkrywaną klapą.
Zdjęcie potrzebujesz?
Śmietnik taki z odkrywaną klapą.
Zdjęcie potrzebujesz?
-
- Świeżak
Nie pamiętam jak dokładnie wygląda licznik w środku bez obrotka, ale spróbuj przełożyć elektronikę z starego do nowego i w teorii powinno działać
x12sz --> x16xe