Kupiłem miesiąc temu Corse i zaczynam zabierać się za naprawianie usterek. Niestety z paroma nie mogę se poradzić. Może wymienię w punktach:
1. Gdy przełączam włącznik świateł na pozycję św. postojowych wyświetlacz z zegarem się wyłącza , światła postojowe są tylko po prawej stronie samochody, podświetlenie deski licznika się zapala ale deska od pokręteł się nie zapala.
2.Dalej przełączam na swiatła mijania i świata z przody świecą ale z tyły tylko z prawej strony.
Gdyby ktoś miał trochę chęci to proszę o pomoc, od czego zacząć.
Bezpieczniki sprawdzone.
Problem ze światłami lewa strona
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Problem ze światłami lewa strona
Witam, czy auto miało jakieś ingerencje blacharsko - lakiernicze? Wygląda na zwarcie. Często "mechanicy" gubią oryginalne śrubki lub łamią im się oryginalne uchwyty i lubią mocować wkrętami plastikowe elementy wnętrza, niszcząc przy okazji wiązkę. Sprawdź instalację pod plastikową zaślepką progu po lewej stronie oraz podmień włącznik świateł.
Pozdrawiam, Robert
Pozdrawiam, Robert
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Sebastian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Problem ze światłami lewa strona
Hej. Raczej nie było stuknięte , przynajmniej nie widzę różnicy lakieru lub przesunięcia blach. Patrzyłem do tyłu 12v nie dochodzi do żarówki. Ale czy to nie dziwne że wyśletlacz się wyłącza po włączeniu świateł pozycyjnych? Włącznika nie mam na podmiankę, będę musiał zamówić. Ale z prawej strony zapala włącznik.