Corsa C 1.0 pierwsze autko.
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Remek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa C 1.0 pierwsze autko.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2015, o 21:29 przez LoffeRemoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Corsa C 1.0 pierwsze autko.
Na dzień dobry zrób sobie porządek koło serwa hamulcowego i uszczelki w skrzynce gdzie jest modół bcm ... Bo na sto procent będziesz miał wodne w aucie kolo nóg kierowcy jak tylko zostawisz na dłużej na deszczu (kiepskie odprowadzenie wody) praktycznie każda corsa c to miała ... Lampy tylko czarne dymione ... Jak chcesz zeby ładnie świeciły to pozakładaj gotowe ledy ... A do sterowania radia z kierownicy można kupić przejściowke do radia i wtedy każde radia jakie kupisz powinno chodzi z kierownicy ...LEdy do jazdy dziennej nigdy nie byłem zwolennikiem tego ale ważne ze tobie sie podoba ... Elektryczny szyby to nie problem zakładasz mechanizm wiazka powinna być fabrycznie podciafnieta ... Wkładasz bezpieczniki , przycisk , zmieniasz mechanizm i masz elektrykre ... Przyciemniac to jak juz najlepiej przód pasek na szybie i tył wtedy jest jakaś kontynuacja i spełnia to swoje zadanie w jakimś tam stopniu ... Auto ogólnie fajne ... Porobic te mankamenty z woda i wszystko ok .... A zapomniał bym zaplikuj sobie środek do profilu zamkniętych progi itp bo czasami lubi je zjeść rdza ... I konserwację pod autem to najlepiej ściągnąć wydech , osłonę termiczną i bak i wtedy wytrawic , pomalować i gumą konserwacja .... Powinno być na lata jak dobrze to przygotujesz ...
-
- Świeżak
Ładna CC felgi jak najbardziej na plus ale o jakies obnizenie by sie przydało lampy GSi do tego i bedzie ok.Oby wiecej cc pojawialo sie w klubie.Powodzenia w dalszych modyfikacjach.
-
- Świeżak
- Imię: Adam
Podobają mi się białe corsy c
Tak z ciekawosci jaki ma przebieg ?
Sam ją sprowadzałeś ?
Sam ją sprowadzałeś ?
-
- Bez listowiec ;-)
Na razie muszę ogarnąć kwestie silnikowe, bo ciśnienie oleju słabe, ze świecami syf...Peter pisze:Na dzień dobry zrób sobie porządek koło serwa hamulcowego i uszczelki w skrzynce gdzie jest modół bcm
Też tak myślę.Peter pisze:Lampy tylko czarne dymione
Raczej zostawię serię, ewentualnie przerobię na jakieś nowsze radyjko, do tego AUX i bd gites.Peter pisze: A do sterowania radia z kierownicy można kupić przejściowke do radia i wtedy każde radia jakie kupisz powinno chodzi z kierownicy
Pomyślimy.Peter pisze: Elektryczny szyby to nie problem zakładasz mechanizm wiazka powinna być fabrycznie podciafnieta
Dobry pomysł, faktycznie.Peter pisze: Przyciemniac to jak juz najlepiej przód pasek na szybie i tył wtedy jest jakaś kontynuacja i spełnia to swoje zadanie w jakimś tam stopniu
Będzie zrobione na dniach.Peter pisze: A zapomniał bym zaplikuj sobie środek do profilu zamkniętych progi itp bo czasami lubi je zjeść rdza
Zrobiłem na razie tak ogólnie cały spód, może w sierpniu zrobię tak jak mówisz, ale najpewniej w następnym sezonie.Peter pisze:I konserwację pod autem to najlepiej ściągnąć wydech , osłonę termiczną i bak i wtedy wytrawic , pomalować i gumą konserwacja
Do obniżenia nie jestem przekonany, raczej zostanie seria. Lampy GSI raczej będą, kwestia czasu. Przed przyciemnianiem szyb raczej nie będę kupował.optimoxl pisze:Ładna CC felgi jak najbardziej na plus ale o jakies obnizenie by sie przydało lampy GSi do tego i bedzie ok.Oby wiecej cc pojawialo sie w klubie.Powodzenia w dalszych modyfikacjach.
Rocznik 2002, przebieg 120000 km, sprowadzał znajomy mojego ojca. Dziewczyna tym podobno jeździła w Niemczech, pierwsza fura, jeździła nią od nowości.Adam84 pisze:Podobają mi się białe corsy c
Sam ją sprowadzałeś ?
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Co do tego nieprzekonania do obniżenia, -40 Auto optycznie wygląda dużo lepiej, nie pieje, a nadal jeździ się komfortowo, nigdzie na pewno nie zawiśniesz czy coś, jeżeli o to się martwisz.
- noriad
- Nowy
- Imię: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Co do tego "dziwnego" wyposażenia to mi się rzuciło, że może miał drzwi zmieniane ? Ale dość dziwne by było, że obydwie sztuki
Było 973 cm3, jest 1389 cm3.
-
- Bez listowiec ;-)
Mam takie fajny przejazd kolejowy w mieście, na którym obcieram przednim zderzakiem. Wiem, że na obniżonym zawiasie wyglądał by zajebiście, ale na razie to i tak pieniędzy nie mam. Jak się odkuję, to coś podłubię. Na razie muszę zrobić najpotrzebniejsze rzeczy, takie jak problem z olejem, czy mokre świece.Maćko pisze:Co do tego nieprzekonania do obniżenia, -40 Auto optycznie wygląda dużo lepiej, nie pieje, a nadal jeździ się komfortowo, nigdzie na pewno nie zawiśniesz czy coś, jeżeli o to się martwisz.
A cholera go wie. Raczej nic nie było dłubane, jak ściągałem boczki do antykorozyjki drzwi, to wygłuszenie miał fabrycznie przyklejone. Chyba, że przełożone z auta o takim samym kolorze.noriad pisze:Co do tego "dziwnego" wyposażenia to mi się rzuciło, że może miał drzwi zmieniane ? Ale dość dziwne by było, że obydwie sztuki
Ogólnie zrobię na dniach zdjęcia wnętrza, ale na razie mam syf straszny i piaskownicę.