x12sz --> c14se
- lukasz503k
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
x12sz --> c14se
Witam. Mam za nie duże pieniądze do kupienia silnik c14se. Zastanawiam się czy nie włożyć go zamiast mojego x12sz w corsie. Silnik jest prawie kompletny tzn brak w nim rozrusznika, alternatora, modułu zapłonowego i przepustnicy. Z tego widzę rozrusznik, alternator i dis bez problemu podejdą od mojego silnika. Przepustnice wiadomo dokupię osobno. Co będzie potrzebne mi przy przekładce?? Komputer i wiązkę mam zamiar pozostawić swoją (niewielkie różnice analizując schemat i forum). Moja skrzynia to f13. Na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę przy przekładce?? Pozdrawiam
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: x12sz --> c14se
Błagam, poczytaj chłopie troche bo piszesz farmazony
Komputer i wiązka do wymiany. Pomyśl, masz kompa od SPI i chesz nim sterowac MPI ? Komp i wiązka bezwględnie do wymiany.
Apropo wiązki, skoro wg Ciebie 1 wtrysk, a 4 wtryski to niewielka różnica to nie mamy o czym gadać.
Hamulce do wymiany na zestaw 255/24 od Calibry/Astry.
Inna sprawa że wszystko było opisane, a Tobie nie dość że nie chce się przywitać w odpowiednim dziale, to dodatkowo używanie szukajki też sprawia problem

Komputer i wiązka do wymiany. Pomyśl, masz kompa od SPI i chesz nim sterowac MPI ? Komp i wiązka bezwględnie do wymiany.
Apropo wiązki, skoro wg Ciebie 1 wtrysk, a 4 wtryski to niewielka różnica to nie mamy o czym gadać.

Hamulce do wymiany na zestaw 255/24 od Calibry/Astry.
Inna sprawa że wszystko było opisane, a Tobie nie dość że nie chce się przywitać w odpowiednim dziale, to dodatkowo używanie szukajki też sprawia problem

-
- Nowy
- Imię: yosh
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: x12sz --> c14se
Jak pisał przedmówca , nie ma takiej opcji .lukasz503k pisze:Komputer i wiązkę mam zamiar pozostawić swoją (niewielkie różnice analizując schemat i forum)
Jeśli chcesz wstawiać c14se to tylko komplet z okablowaniem i oprzyrządowaniem silnika , ECU rzecz jasna też musi być .