x12sz --> c14se

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lukasz503k
Świeżak
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

x12sz --> c14se

Post autor: lukasz503k »

Witam. Mam za nie duże pieniądze do kupienia silnik c14se. Zastanawiam się czy nie włożyć go zamiast mojego x12sz w corsie. Silnik jest prawie kompletny tzn brak w nim rozrusznika, alternatora, modułu zapłonowego i przepustnicy. Z tego widzę rozrusznik, alternator i dis bez problemu podejdą od mojego silnika. Przepustnice wiadomo dokupię osobno. Co będzie potrzebne mi przy przekładce?? Komputer i wiązkę mam zamiar pozostawić swoją (niewielkie różnice analizując schemat i forum). Moja skrzynia to f13. Na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę przy przekładce?? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
!rafi
Nowy
Imię: Rafał
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: x12sz --> c14se

Post autor: !rafi »

Błagam, poczytaj chłopie troche bo piszesz farmazony :)3

Komputer i wiązka do wymiany. Pomyśl, masz kompa od SPI i chesz nim sterowac MPI ? Komp i wiązka bezwględnie do wymiany.

Apropo wiązki, skoro wg Ciebie 1 wtrysk, a 4 wtryski to niewielka różnica to nie mamy o czym gadać. :facepalm:

Hamulce do wymiany na zestaw 255/24 od Calibry/Astry.

Inna sprawa że wszystko było opisane, a Tobie nie dość że nie chce się przywitać w odpowiednim dziale, to dodatkowo używanie szukajki też sprawia problem :facepalm:
yosh
Nowy
Imię: yosh
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: x12sz --> c14se

Post autor: yosh »

lukasz503k pisze:Komputer i wiązkę mam zamiar pozostawić swoją (niewielkie różnice analizując schemat i forum)
Jak pisał przedmówca , nie ma takiej opcji .
Jeśli chcesz wstawiać c14se to tylko komplet z okablowaniem i oprzyrządowaniem silnika , ECU rzecz jasna też musi być .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”