Mój problem polega na tym, że od dłuższego czasu świeci mi się kontrolka od airbagu, zapaliła mi się kiedyś podczas jazdy do pracy pamiętam, że padał wtedy deszcz. Przeszukałem forum i odpowiedzi sugerują kostkę od napinacza pod siedzeniem, sprawdzałem i to nie będzie to, ponieważ mam mechaniczne napinacze i auto nie ma wyprowadzonej instalacji elektrycznej na pasy, drugą rzecz, którą sprawdzałem to taśmę w kierownicy i nie ma ona żadnych uszkodzeń itd., wtyczki również są wszystkie podpięte nic się nie rozpięło, stąd też moja prośba do was, co jeszcze bym mógł sprawdzić i przez co ta kontrolka się mogła zapalić, bo zanim pojadę na kasowanie wolałbym mieć wszystko zrobione a nie jechać po to żeby po paru dniach znowu mieć palącą się kontrolkę, druga rzecz to problem napinacza a dokładniej, wyjmowałem fotel w celu przesmarowania prowadnic i ruszałem prowadnicą w tą i spowrotem, aby dokładnie rozprowadzić smar no i wystrzelił mi jeden napinacz i pytanie jest on jakoś rozbieralny żeby go naciągnąć czy tylko wymiana na nowy? (swoją drogą nie wiedziałem że to draństwo takie czułe jest