Zaślepianie zaworu EGR

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuceo
Świeżak
Imię: Grzegorz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Zaślepianie zaworu EGR

Post autor: nuceo »

Witam! Mam takie pytanie mianowicie: czy ktos z Was ma zaślepiony zawór EGR,jesli tak to co dokładnie to daje bo czytałem że znika wiele problemów związanych z powolnym lub też z tzw "falujacym" przyśpieszaniem,czy mogą wystąpić jakies komplikacje z powodu zaślepienia tego oto zaworu,na co trzeba uważać???
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi,rady,porady,wskazówki oraz krytyczne komentarze:) Pozdrawiam!!! :-D
Awatar użytkownika
Konik
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: Zaślepianie zaworu EGR

Post autor: Konik »

Obrazek
"Nigdy nie lekceważ corsy" ;D
c16xe --> ... ;)

Pamiętaj, wymień świece.
michukrk
Świeżak
Imię: Michu

Re: Zaślepianie zaworu EGR

Post autor: michukrk »

Na plus zaślepienia EGR jest to, że nie płacisz za nowy 150pln+ tylko powiedzmy kilka/kilkanaście złotych za blaszkę.

Na minus na pewno jest nerwowość silnika na dodanie/odjęcie gazu. EGR jest też bajpasem w układzie dolotowym i po gwałtownym odjęciu gazu nie muli Ci silnika nagle bo część powietrza do kolektora dolotowego wlatuje z układu wydechowego. Co więcej zwłłaszcza gdy jest zimno silnik będzie się nieco wolniej nagrzewał.

Ogólnie charakterystyka silnika i jego gładkość się popsuje. Gdybym miał to robić jeszcze raz to już bm kupił nowy EGR bo nie jestem zadowolony z tego co mam teraz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”