Witam,
jako że pół roku temu zakupiłem regenerowany alternator Boscha 55a i już spieprzył się regulator napięcia (nie ładuje, pewnie jakiś chińczyk) prosiłbym o polecenie jakiegoś pewnego regulatora. Ciężko się do niego dostać? Trzeba rozpoławiać alternator?
Alternator Bosch 55A - jaki regulator napięcia
-
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Alternator Bosch 55A - jaki regulator napięcia
Pewny to jest tylko nowy bosch-owski org. lub aczkolwiek niekoniecznie używka z pobliskich szrotów\złomowisk, rozpoławiać nie trzeba, za plastikową osłoną jest.
- morfeo2000
- Świeżak
- Imię: Adam
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
zależy jaki masz typ alternatora, bo do niektórych można kupić razem ze szczotkami już za 16zl, a jak pali regulatory to bym stawiał na przebicie w uzwojeniu samego alternatora, bo jakaś przyczyna musi być i naprawianie samych objawów wiele nie da chyba, ze faktycznie trafiłeś na jakiś trefny
-
- Nowy
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Na tym alternatorze zrobiłem 7000 km więc tak od razu się nie spalił. Chciałbym kupić jakiś porządniejszy regulator a nie znów chińczyka za 16 zł bo to bez sensu co parę tys. km wyciągać alternator i ryzykować brak prądu w najmniej oczekiwanym momencie.
- morfeo2000
- Świeżak
- Imię: Adam
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ja mam chińczyka juz od roku, zrobiłem ponad 15kkm i nadal działa, może się mylę bo kazdy przypadek inny ale szukałbym raczej przyczyny innej niż niska cena, a bosch tez się zepsuł i czasem robi części o wiele gorsze niż tanie zamiennikimorhol pisze:Na tym alternatorze zrobiłem 7000 km więc tak od razu się nie spalił. Chciałbym kupić jakiś porządniejszy regulator a nie znów chińczyka za 16 zł bo to bez sensu co parę tys. km wyciągać alternator i ryzykować brak prądu w najmniej oczekiwanym momencie.