Pacjent corsa c 1.3 cdti (70 KM)
Problem: Temperatura cieczy chłodzącej.
Słabo mi się zagrzewa samochód, w czasie jazdy wskazówka nie dochodzi do poziomu 90 stopni tylko mam 80-83 (w mieście i to po długim czasie) Na trasie jak jadę 100-110 km/h temperatura dochodzi do max 80 stopni chyba, że wcisnę sandał w podłogę i jadę o wiele szybciej to dojdzie do prawie 90.
Czyżby termostat ?
Temperatura cieczy chłodzącej 1.3 cdti
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Temperatura cieczy chłodzącej 1.3 cdti
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, o 13:46 przez Hayabusa, łącznie zmieniany 2 razy.
- Hayabusa
- Swój
- Kontakt:
Re: Temperatura cieczy chłodzącej 1.3 cdti
Nigdy nie widziałem żeby się włączył wentylator chłodnicy (chyba, że działa klima)
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
mi sie wlaczyl jak zjechalem zatankowac po zapie*dalaniu do poznania zapakowanym pod dach w combo
w zimie ogrzewanie jest prawie niedzialajace dopoki nie pojedziesz z wiekszym obciazeniem i koniecznie bez zatrzymywania sie, bo od razu tracisz to co zyskasz jadac szybciej/mocniej. takie to fajne auto jest, nic nie poradzisz. mozesz jezdzic z karton-system
w zimie ogrzewanie jest prawie niedzialajace dopoki nie pojedziesz z wiekszym obciazeniem i koniecznie bez zatrzymywania sie, bo od razu tracisz to co zyskasz jadac szybciej/mocniej. takie to fajne auto jest, nic nie poradzisz. mozesz jezdzic z karton-system
- Hayabusa
- Swój
- Kontakt:
Karton-system Mam stare zdjęcia RTG mniejsza przepuszczalność powietrza
-- 16 mar 2011 12:06 --
Corsa ma właśnie wymieniany termostat na nowy. Nie zamyka się w 100%. Dziś wieczorem testy i zobaczymy jaki będzie efekt.
Corsa ma właśnie wymieniany termostat na nowy. Nie zamyka się w 100%. Dziś wieczorem testy i zobaczymy jaki będzie efekt.
-
- Bez listowiec ;-)
Widzę że temat jest stary, ale warto zapytać czy wymiana termostatu pomogła twojej corsie czy temp dobija do 90 stopni. U mnie jest to samo max 80 stopni do 90 dobiło w lato jak stałem w korku. W zimę auto moje nagrzewa się szybko, czytałem że ten model tak ma więc nie wiem czy zawracać sobie głowę wymianą termostatu skoro może to nic nie dać. PozdroHayabusa pisze:Karton-system Mam stare zdjęcia RTG mniejsza przepuszczalność powietrza
- Hayabusa
- Swój
- Kontakt:
Łoooo chłopie...
Musisz się pytać nowego właściciela corsy jaką ma temperaturę
Musisz się pytać nowego właściciela corsy jaką ma temperaturę