wałki rozrządu
-
- Świeżak
- Imię: Przemek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
wałki rozrządu
Witam zakupiłem wałki rozrządu do x14xe i nie wiem który dać na ssący i wydechowy? Wałki posiadają takie same nr R90400098, czy można je po czymś rozpoznać?
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: wałki rozrządu
rozebrales juz silnik? jak nie to rozbierajc swoj zobaczysz, ktory gdzie ma isc, a ogolnie te walki sa symetryczne, tylko nie wime czy to jest tożsame z zamienne stronami:).
tak btw po co Ci seryjne walki?
tak btw po co Ci seryjne walki?
-
- Świeżak
wymieniać będę popychacze bo słychać i wałki też zakładam inne , zauważyłem że jeden wałek jest ostrzejszy i myślałem żeby go dać na ssący
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
to zakupiles walki "sportowe' czy inne seryjne? sprawdzilem stary katalog cat cams'a i wynika z niego ze byly seryjne walki symetryczne i takie, ktore mialy wydech krótszy i wznios wydechu 8, a nie 8.5 jak reszta. podejrzewam, ze moze wlasnie w 1.4 moglbyc ten slabszy wydech.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
a co to znaczy, ze zauwazyles, ze jeden walek jest ostrzejszy? zmierzyles chociaz krzywki suwmiarka dla porównania?
-
- Świeżak
mierzyłem i widać że krzywka na jednym wałku jest ostrzejsza zauważane gołym okiem
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
ok, tylko upewnijmy sie, że myslimy tak samo czyli ostrzejsza wizualnie-bardziej trojkatna to akurat jest gorsza krzywka.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
No to chyba blednie rozumiesz pojęcie ostry walek. tez mi sie wydaje po fotach, ze ostrzejszy wizualnie pod wzg ostrosci czubka krzywki jest ten o ktorym Ty piszesz ostry. Z tym , ze ostry to nie znaczy bardziej trójkątny tylko ostry jest ten lagodniejszy bo zawór dłuzej ma większy wznios na takim z lagodna krzywka niz na takim z krzywka ostra jak trojkąt. wyobraź to sobie i zrozumiesz.
jak chcesz kupować walki, ktore nic nie daja to sprzedam Ci za pare groszy walki z c16xe powinny być jeszcze lepsze
.
daj sobie spokój z takimi modami. efekty da wydech, dolot, walki, strojenie. NIC wiecej nie podniesie mocy.
jak chcesz kupować walki, ktore nic nie daja to sprzedam Ci za pare groszy walki z c16xe powinny być jeszcze lepsze

daj sobie spokój z takimi modami. efekty da wydech, dolot, walki, strojenie. NIC wiecej nie podniesie mocy.