moja propozycja grila
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
moja propozycja grila
To są wyniki moich ostatnich prac nad moją corsiawką.
Jako osoba wychowana na Adamie Słodowym i jego "fan" zabrałem się do przeróbki mojego zderzaka (starszy typ, chyba do '97), którą przedstawiam w tym poście.
1. Po wycięciu oryginalnego wlotu, zostały dość nieciekawe otwory . Więc trzeba je usunąć :0 . Do tego, zabrałem się lutownicą kolbową, spawanie plastiku to nie takie trudne, a materiał bierzemy z tego co wycieliśmy.
2. Nadal efekt daleki od ideału - więc odrobina szpachli
3. Potem malowanie. Farba zwiększająca przyczepność, podkład i kolorek (wiecznie klne w tym miejscu, gdyż horrorem jest dobrać kolor jaki mam) nie zapominając o szlifowaniu i polerowaniu otrzymujemy końcowy efekt.
4. Co do siatki. Każdy wie gdzie ją kupić, ja jako źródło wybrałem filtry powietrza z ciężarówek. Trzeba to wyciąć powyginać, pomalować i zamontować do zderzaka.
5. W tym punkcie trzeba zobaczyć co się zmajstrowało
Pragnę jeszcze dodać, że koszt takiej przeróbki to ok. 35zł (farby i szpachla to resztki z poprzednich eksperymentów wycenione przeze mnie na tą kwotę) plus ok. 10 godzin pracy AMATORA .
Wnioski : pozostaje także zakup grila a'la kamei ok. 200zł. Nie da to tyle frajdy co zrobić to własnoręcznie.
PS. To nie koniec obecnie poszukuje tylnego zderzaka od astry 3,5 drzwi starszy typ. Jak znajdę to pokaże co wymyśliłem.
Jako osoba wychowana na Adamie Słodowym i jego "fan" zabrałem się do przeróbki mojego zderzaka (starszy typ, chyba do '97), którą przedstawiam w tym poście.
1. Po wycięciu oryginalnego wlotu, zostały dość nieciekawe otwory . Więc trzeba je usunąć :0 . Do tego, zabrałem się lutownicą kolbową, spawanie plastiku to nie takie trudne, a materiał bierzemy z tego co wycieliśmy.
2. Nadal efekt daleki od ideału - więc odrobina szpachli
3. Potem malowanie. Farba zwiększająca przyczepność, podkład i kolorek (wiecznie klne w tym miejscu, gdyż horrorem jest dobrać kolor jaki mam) nie zapominając o szlifowaniu i polerowaniu otrzymujemy końcowy efekt.
4. Co do siatki. Każdy wie gdzie ją kupić, ja jako źródło wybrałem filtry powietrza z ciężarówek. Trzeba to wyciąć powyginać, pomalować i zamontować do zderzaka.
5. W tym punkcie trzeba zobaczyć co się zmajstrowało
Pragnę jeszcze dodać, że koszt takiej przeróbki to ok. 35zł (farby i szpachla to resztki z poprzednich eksperymentów wycenione przeze mnie na tą kwotę) plus ok. 10 godzin pracy AMATORA .
Wnioski : pozostaje także zakup grila a'la kamei ok. 200zł. Nie da to tyle frajdy co zrobić to własnoręcznie.
PS. To nie koniec obecnie poszukuje tylnego zderzaka od astry 3,5 drzwi starszy typ. Jak znajdę to pokaże co wymyśliłem.
Ostatnio zmieniony 9 lip 2002, o 10:12 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 9 razy.
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
cos nie dzialaja zdjecia, popraw
Post powered by E46 150KM 330Nm Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
Error 404
"Przykro nam,
strona o podanym adresie nie istnieje"
postaraj sie bo ciekawi mnie temat
"Przykro nam,
strona o podanym adresie nie istnieje"
postaraj sie bo ciekawi mnie temat
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
problem w tym ze tych plikow nie ma na serwerze pod tym adresem co podajesz. a przy znacznikach [img musisz dawac http:// w adresie
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
no calkiem niezle ci to wyszlo tylko przydaloby sie pomalowac do konca caly zderzak. mi sie nie chcialo i mam nadal te boczne otwory
proponuje zebys przerobil to na stronke html i wyslal do flipera, niech umiesci w dziale tunning czy clubzone jako warsztat
proponuje zebys przerobil to na stronke html i wyslal do flipera, niech umiesci w dziale tunning czy clubzone jako warsztat
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
-
- Swój
- Kontakt:
według mnie spoko nie sztukąjest isc do slepu i kupic gotowe ale samemu zrobic to jest dopiero frajda
Gratulacje fajnie ci to wyszlo tylko pomaluj caly zderzak i bedzie naprawde git
Gratulacje fajnie ci to wyszlo tylko pomaluj caly zderzak i bedzie naprawde git
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie wyglada to zle przynajmniej na zdjeciach... co znaczy, ze jest ok!
ja wolalem kupic sobie kamei'a - ot po prostu mi sie podobal nadal mi sie podoba, mysle ze nie zrobilbym tego tak dobrze samemu a tylko moglbym cos popsuc w sensie wygladu caloksztaltu... mysle, ze w swietle tak duzej oferty do corsy sztuka jest rowniez dobrze polaczyc niektore dodatki tak zeby to wygladalo fajnie, a nie bylo kolejnym polish tunink autkiem...
ja wolalem kupic sobie kamei'a - ot po prostu mi sie podobal nadal mi sie podoba, mysle ze nie zrobilbym tego tak dobrze samemu a tylko moglbym cos popsuc w sensie wygladu caloksztaltu... mysle, ze w swietle tak duzej oferty do corsy sztuka jest rowniez dobrze polaczyc niektore dodatki tak zeby to wygladalo fajnie, a nie bylo kolejnym polish tunink autkiem...
c20rsa, czlowieku meeen!
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
ja ze swojej strony Ci gratuluje Adam. jednakże nie pokusiłbym sie chyba samemu o taką robótke. Na pewno bym coś spieprzył a nawet jak nie to robiłbym to nie 10 a ze 100 godzin zanim by wyglądało tak jakbym sobie tego życzył. Ale moje uznanie
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
xxl, musisz dobrze poszukac... bo moze ktos jednak ma to czego potrzebujesz np. taka 'warge' pod grill'em jak sobie dolakierowales robi ms-design (tyle, ze oni maja to jako dokladeczke) na pewno nie wzorowales sie na tym wzorze??? nie oczekuje odpowiedzi, bo to jeden z ostatnich postow przed wyjazdem... tak tylko sobie pisze
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Ja poprostu nie widze sensu w wydawaniu pieniędzy na to co sam moge zrobić lub i tak bądę zmieniał. Progi i spoiler kupiłem, ale montaż i malowanie we własnym zakresie.
Teraz szukam dokładki pod zderzak, a wszyscy na siłe prawie wciskają co mają i zapewniają, że innych nie dostanę więc kombinuje sam (może się uda )
Teraz szukam dokładki pod zderzak, a wszyscy na siłe prawie wciskają co mają i zapewniają, że innych nie dostanę więc kombinuje sam (może się uda )