W związku z zbliżającym się terminem opłat za hosting oraz domenę prosimy chętne osoby o dokonanie wpłaty w wysokości 20 pln na konto podane w dalszej części tego ogłoszenia.
Dalsza część dyskusji

gwint corsa c

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia Corsy C.
ODPOWIEDZ
robert1_2
Świeżak
Posty: 17
Rejestracja: 3 lut 2012, o 21:54
Imię: Robert
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

gwint corsa c

Post autor: robert1_2 »

Witam forumowiczów
Mam problem z zawieszeniem gwintowanym .
Chodzi o przód wie ktoś moze jak je zmontować w całośc a głównie co idzie po koleji tam ?.
Z gury dzięki
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Posty: 1535
Rejestracja: 4 gru 2009, o 23:10
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Re: gwint corsa c

Post autor: mehes »

A jaśniej?

http://corsasport.pl/forum/search.php?s ... =egosearch
zasada montażu podobna
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
rQs
Nowy
Posty: 382
Rejestracja: 13 gru 2008, o 20:21
Imię: Bartek
Lokalizacja: Kraków
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Re: gwint corsa c

Post autor: rQs »

robert1_2 pisze: [...] "koleji" [...] [...]Z gury dzięki[...]
Jak na pierwszego posta chłopie - po prostu rewelacja.

Szukaj, szukaj, szukaj ...
Do sprzedania -
Obrazek
Granatowe x14sz by Bartek

I najważniejsze
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Onimusha
Świeżak
Posty: 67
Rejestracja: 5 kwie 2011, o 00:18
Imię: Robert
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: Onimusha »

Wstaw kilka fotek, jaki to gwint.
Nie wiem jak to jest w CC ale ja np musiałem jechać na zbieżność i kąt pochylenia koła. Na mocowaniu powinny być fasolki które służą do regulacji.
robert1_2
Świeżak
Posty: 17
Rejestracja: 3 lut 2012, o 21:54
Imię: Robert
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: robert1_2 »

Chodzi mi o te poduszki amortyzatorów
czy przy gwincie ida tak jak w originale ???

-- 4 lut 2012, o 12:55 --

Jest to gwint TA Technix.

-- 4 lut 2012, o 15:39 --

O tej zbieżnosci to wiem że bedzie trzeba ustawić .
bo tak jak piszesz sa tam fasolki ..
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Posty: 1535
Rejestracja: 4 gru 2009, o 23:10
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Re: gwint corsa c

Post autor: mehes »

Wszystko idzie tak jak w serii czyli poduszka itd.
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
robert1_2
Świeżak
Posty: 17
Rejestracja: 3 lut 2012, o 21:54
Imię: Robert
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: robert1_2 »

A to tą poduszke z łożyskiem nie montuje jej czy jak???
Bo ona w gwint nie pasuje..
masz tu fotke tej poduchy.

-- 4 lut 2012, o 16:43 --

Przychodzi tam jeszcze tylko taka poduszka jesli o nie chodzi...
Załączniki
2066285629.jpeg
2066285629.jpeg (26.01 KiB) Przejrzano 7172 razy
2080457050.jpeg
2080457050.jpeg (24.33 KiB) Przejrzano 7173 razy
Awatar użytkownika
Fazzie
Nowy
Posty: 137
Rejestracja: 22 lut 2009, o 15:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: gwint corsa c

Post autor: Fazzie »

robert1_2 pisze:A to tą poduszke z łożyskiem nie montuje jej czy jak???
Bo ona w gwint nie pasuje..
masz tu fotke tej poduchy.
Przychodzi tam jeszcze tylko taka poduszka jesli o nie chodzi...
Montuje sie i lozysko i poduszke, oczywiscie. Czemu Tobie nie pasuje? To akurat trudno okreslic na odleglosc. Do tego bez foto.
Ja w gwincie H&R mam oryginalne lozysko i poduszke GM. Nie jakies specjalne czy "tjuninkowe". :lol:

Co do zdjec, ktore pokazales. To poduszka faktycznie jest z CC i taka powinna byc, ale to lozysko amortyzatora chyba (na pewno) nie jest z CC.
Jak wyzej napisal Mehes - do gwintu, cala reszta tj. poduszka, lozysko... Ida z serii.

Foto mojego "rozebranego" gwintu:
Obrazek

Tu calosci i innych nie posiadam niestety.
Obrazek
Obrazek
Unsere Opels sind viel schneller...
robert1_2
Świeżak
Posty: 17
Rejestracja: 3 lut 2012, o 21:54
Imię: Robert
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: robert1_2 »

Tu zdjęcia gwintu...

-- 4 lut 2012, o 17:33 --

Foty robione na szybko.....

-- 4 lut 2012, o 17:38 --

Poduche z łozyskiem mam nowa GM ...
A ta druga z lemfordera tez nowa..
Załączniki
P047.JPG
P047.JPG (165.58 KiB) Przejrzano 7161 razy
P043.JPG
P043.JPG (179.33 KiB) Przejrzano 7161 razy
P04-02.JPG
P04-02.JPG (169 KiB) Przejrzano 7161 razy
Awatar użytkownika
Fazzie
Nowy
Posty: 137
Rejestracja: 22 lut 2009, o 15:50
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: gwint corsa c

Post autor: Fazzie »

W jaki sposob nie pasuje Ci to lozysko z poduszka. Nie miesci sie? Powinno byc innego typu czy jak?

Moze musisz "sciagnac" sprezyne :zakrecony:
Obrazek
Unsere Opels sind viel schneller...
robert1_2
Świeżak
Posty: 17
Rejestracja: 3 lut 2012, o 21:54
Imię: Robert
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: robert1_2 »

Poduszka z łożyskiem wchodzi ..
Tylko ten plastikowy dół wadzi trzeba to rozdzielic czy jak???
By została sama góra z łożyskiem..

-- 4 lut 2012, o 18:45 --

Bo jeśli tak to już wszystko kumam co z czym :)
Onimusha
Świeżak
Posty: 67
Rejestracja: 5 kwie 2011, o 00:18
Imię: Robert
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: Onimusha »

Ja u siebie w CA mam Technixa, i ja też łożyskowych poduch nie zakładałem, ale u mnie akurat się lekko kręci kierownicą to mi aż tak na tym nie zależało. W CC może być gorzej bo przód zapewne masz cięższy niż w CA.

Jeżeli chodzi Ci o to że masz za mało gwintu żeby to naciągnąć to musisz ścisnąć sprężyny;p ale to chyba logiczne. Najlepiej mieć ściągacz do sprężyn, ja swój gwint to sam wciskałem a kumpel skręcał.
dudeusz
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2019, o 18:31
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: dudeusz »

A jak sie ma kwestia łożyska do takiego zawieszenia na wąskiej sprężynie ?
mam podobne zawieszenie z górnym stożkiem i górnym mocowaniem
Poducha z łożyskiem nie pasuje pod średnicę sprężyny
czy pomiędzy alu stożek a górne mocowanie zastosować samo łożysko FEBI45042 ?
Mowa jest o Corsie B
Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 2047
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model auta: Astra H GTC
Silnik: Z20LEH
Lokalizacja: Łódź
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: gwint corsa c

Post autor: ja37 »

Ja miałem samo łożysko.
Ale nawet to ori z CB z mocowaniem na sprężynę pasuje na stożek gwintu.
dudeusz
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2019, o 18:31
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: dudeusz »

ja37 pisze: 10 wrz 2022, o 12:00 Ja miałem samo łożysko.
Ale nawet to ori z CB z mocowaniem na sprężynę pasuje na stożek gwintu.
ok, zastosowałem samo łożysko ale muszę jeszcze je zdystansować (pomiędzy łożyskiem a alu stożkiem) - bez tego górne mocowanie zbytnio przylega do alu stożka
Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 2047
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model auta: Astra H GTC
Silnik: Z20LEH
Lokalizacja: Łódź
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: gwint corsa c

Post autor: ja37 »

To może zmień poduszki na nowe, bo ja nic takiego nie musiałem robić.
No, ale ja wkładałem nowe części.
dudeusz
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2019, o 18:31
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: dudeusz »

Skladane na nowych częściach
Awatar użytkownika
ja37
Support Team
Support Team
Posty: 2047
Rejestracja: 2 lut 2007, o 01:12
Imię: Grzesiek
Model auta: Astra H GTC
Silnik: Z20LEH
Lokalizacja: Łódź
Podziękował;: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: gwint corsa c

Post autor: ja37 »

No to pewnie o czymś zapomniałeś.
Może o tym stożku tuż nad łożyskiem?
https://megawrzuta.pl/download/ddb06b1d ... d0713.html

Nie ma tak, że nie pasuje. To jest ze 15 i więcej lat wałkowany temat, a ty chcesz koło odkrywać na nowo?
Zabić kogoś, czy siebie chcesz????
dudeusz
Świeżak
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2019, o 18:31
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: gwint corsa c

Post autor: dudeusz »

tak, wychodzi na to że brakuje stożka
dziwi mnie tylko fakt że poprzedni właściciel na tak skręconym zawiasie jeździł i bez łożyska

https://photos.app.goo.gl/83brPoSms5FH5Y3K9
ale nie bardzo mogę namierzyć samego stożka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie”