Duże fele a spadek mocy

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Adam_x
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Duże fele a spadek mocy

Post autor: Adam_x »

Mam pytanko (w zasadzie to nie mój problem ale obiecałem się zapytać)...
Czy corsa B 1.0 pociagnie 16 calowe alu (opony 205/45)... może ktoś z was już z tym eksperymentował?
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

Pociagnac pociagnie, ale przyspieszenie Ci na pewno spadnie. Ja w B 1.2 mialem 15/205 i spadek przyspieszenia byl odczuwalny.
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
regus
Świeżak
Kontakt:

Post autor: regus »

ja mam corse c 1.2 silnik wszystkie kapcie 215/45/16 i doozego spadq przyspieszenia nie odczoowam fakt ze auto mi juz nie poojdzie tyle co ciagnelo wczesniej lecz na przyspieszeniu nie ma takiej tragedji lecz zaczela mi palic z 7,3 benzynki 8,5 :( :-(
regus CTM#089
corsa C 1.2
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ja w combosku teraz mam kapcie 195/45R16 na felgach 7"x16" i troche czuc spadek mocy, a przy 205 to bedzie jeszcze gorzej, moim zdaniem niewarto, niech koles sobie kupi oponki w takim rozmiarze jak ja mam

kupujac opony zalozylem ze nie beda szersze niz 195 bo wiecej nie ma sensu, po za tym nalezy brac pod uwage ze corsa wazy niecale 1000kg i przy szerokich oponach na mokrej nawierzchni zjawisko aquaplaningu niebezpiecznie sie poteguje i mozna sobie zrobic kuku
c20mboT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”