Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam! Mam Corskę B 96r. Mam dziwny problem, otóż czasami, dość regularnie (więc nie ma mowy o nabieraniu wprawy) zdarza mi się wcisnąć zamiast sprzęgła (przy np zmianie biegu z 3na4) hamulec..... i nie jest wesoło. A nóg wielkich nie mam (41nr) i w gumiakach nie jeżdżem. Czy komukolwiek też się to zdarza?? Pozdrawiam
lezo
Opel Corsa B Atlanta 1.4i happy user
CTM# 138
Wiesz ja również mam Corse z 96 roku, ale nie zdażyło mi się jeszcze nigdy pomylić pedałów, ani wcisnąć obu naraz, choć jestem dość duży a rozmiar buta nosze 47,5 . Dojdziesz do wprawy. Pozdro.
UcHO pisze:Wiesz ja również mam Corse z 96 roku, ale nie zdażyło mi się jeszcze nigdy pomylić pedałów, ani wcisnąć obu naraz, choć jestem dość duży a rozmiar buta nosze 47,5 . Dojdziesz do wprawy. Pozdro.
Cheheh ja jak załozyłem nakładki do swojej A to mniałem taki problem ale to jak chciałem hamulec wcisnąc sam to gas i sprzehło się wciskało. Ale teraz juz jakoś celuje na ten pedał.
Eno panowie... trzeba cwiczyc. Ja mam buta 47 i jakos w A mieszcze nogi pomimo ze mialem te takie popularne nakladki (szerokie) fakt bylo troche wasko ale napewno nie tak zeby trafic w hamulec zamiast sprzegla - czasem tylko troche gazu dodalem kantem buta.
A teraz zalozylem se do mojej rajdowki takie przykrecane do pedalow nakladki - byly sprzedawane w amkro po 30zl - i jest zajebiscie sa szersze i wieksze od seryjnych ale w granicach normy. Mi jest to potrzebne do hamowania lewa noga, i dodawania krawedzia buta gazu a nie dla ozdoby.
pozatym duzo zalezy od ustawienia pedalow...
Cyberpooh, oj mieszczę się mieszczę, toż to olbrzymi samochód Stopa to jeszcze nic, ale mając 195 cm wzrostu to troszke dziwnie się wsiada A co do siedzenie to odsunięte na maxa i fotel tez zdeka leży . No ale czego się nie robi dla 'swojej ukochanej'. Pozdrawiam.