koniec z hyde parkiem!!! konkrety prosze...
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- sierak
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
No tak ale ja słyszałęm, że już tak nie można. A będę miał prawdopodomnie okazję ubezpieczać auto więc chciałbym się wywiedzieć wczesniej więc jak ktoś coś wie to będę bardzo wdzięczny...
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
- Nowy
Sierak: dokładnie tak jak Ren napisał ja jestem współwłaścicielem i wten sposób zniżki zaczeły lecieć na moje konto a żeby zaczeły ci wogóle leciceć to wystarczy że jest coś na ciebie zarejestrowane choćby przyczepka w moim przypadku auto kupiłem 1.5 roku temu a zniżki mi już lecą od ponad dwóch lat dzięki zarejstrowaniu na swoje nazwisko jakiegos motorowera nawet nie wiem gdzie on leży ale płaciłem oc za niego chyba 70zł za rok a nie ponad 3000 jak to jest przy samochodzie
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Okej thx na info. To pewnie tak zrobie. Ja myślałem, że to bardziej skomplikowane bo słyszałem gdzieś, że już nie można rejestrować auto jako współwłaściciel ale skoro tak to bardzo dobrze.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
-
- Nowy
- Kontakt:
trochu off topic ale w temacie ubezpieczeń... dobry myk jest jeszcze taki, że kupując autko bierzesz śmieszną sumę na kredyt, w banku który daje pakiet ubezpieczeniowy na samochody u siebie kredytowane. Dajmy na to bierzesz 3000 na 3 lata, płacisz miesięcznie grosze a bank daje Ci możliwość wykupienia pakietu ubezpieczenia za jakieś 5-6% wartości autka. Za wózek warty 20 000pln płacisz za wszystko 1200 zeta. Po wygaśnięciu kredytu masz już zniżkę za kontynuację i płacisz dużo mniej.
Beny CTM #081
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
basista: walki to np. od schrick'a - problem jest taki, ze w polsce nie maja przedstawiciela i musisz to zalatwic albo sam albo przez godule. wymiana pierscieni... no coz... glowice zdejmujesz, wyciagasz tloki, ale nie wiem czy mozesz cos zrobic... ja przy zmianie pierscieni nie zrobilem nic poza wypolerowaniem tlokow i osmolonej glowicy... nic to nie dalo... zeby zrobic glowice trzeba ja rozebrac... wypolerowac dolot, uformowac kanaly, zmienic zawory... ale ja nie wiem jak to powinno wygladac...
c20rsa, czlowieku meeen!
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
ale zanim zaczniesz robic "gt" poczytaj troche o tym na sieci. wszedzie mowia ze robienie tego w 16V jest nieoplacalne bo roznice nie wielkie a koszty duuze. lepiej NX ta sama kasa 

Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
co fakt to fakt... koszt jest niemaly, a zysk w gsi bedzie gdzies pewnie okolo 7 ps'ow in plus przy obrotach mocy maksymalnej. przy czym jest jedno ale... w przypadku walkow to jest to bardzo wskazane - bo walki moga sie okazac zbednym wydatkiem, a swoja droga to 16v nie mozecie narzekac na nadmiar momentu na dole, a gt to poprawia i to znaczaco... moment rozwija sie bardziej harmonijnie i juz bardziej od dolu niz od 4500 rpm.
c20rsa, czlowieku meeen!
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
moge ci pokazac ze sie rozwija juz znacznie nizej
a tak na serio to rzeczywiscie, jest to napewno dobra podstawa do pozniejszych przrobek typu walki, chodzilo mi o to ze samo zrobienie gt bez planow na pozniejsze rozwiniecia jest nieoplacalne.

a tak na serio to rzeczywiscie, jest to napewno dobra podstawa do pozniejszych przrobek typu walki, chodzilo mi o to ze samo zrobienie gt bez planow na pozniejsze rozwiniecia jest nieoplacalne.
STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
tu bym obstawial ciebie bo dobrze wiesz ze do tych rpm razem idziemy a technike jazdy na 400m masz lepiej opanowana.... no chyba ze bym oszukiwal i do 5000 przynajmniejwow pisze:to bylby ciekawy eksperyment jesli scignelibysmy sie zmieniajac biegi przy 4500 - musimy to przetestowac

STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym