4 bieg przy 6000
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
4 bieg przy 6000
Pytanie w szczegolności do posiadaczy 1.4 8v czy ktorys z nich probował jaką ma na 4 biegu przy ok 6000 obrotów prędkość . Bo nie wiem czy moj wynik nie odbiega od normy. na 2 pasmowce katowice -bielsko, w miare płasko jechałem sam w baku mniej niż pół i na 4 biegu przy 6000 obrotów 150km/h i nie wiem czy to jest normalne czy nie bo jak pamietam to producent podaje dla corsy wogóle max V 155 km/h tzn. bezpieczną prędkość a o maksymalnej nic za bardzo nie pisze.
-
- Weteran
- Kontakt:
Titto nie obraź się ale Ci nie wierzętitto pisze:he he, je rozpędziłem corse A 1,2 do 185na trasie kraków - katowice (nie jeden raz). Ciekawe jaką ja miałem prędkość obr. bo niemam obrotomierza.

-
- Świeżak
- Kontakt:
spoczko, znajomy też nie wieżył... do póki się nie przejechał. Słowo, wez pod uwage też fakt że ja nie mam odcięcia zapłonu, fakt po pierwszej takiej prubie wymiana pompy wody a po drugie pierścienie
.
Jak w starej corsie przestawisz zapłon to jest możliwe. Nie napisałem przecierz że rozpędziłem furke na równinie ale wracając z krakowa a tam jest z górki. A ile byś jej dał na trójce?? ja raz pociągnołem 135
Poważnie o tym mówie (dlatego silniczek się juz ciut zajeżdził
pozdr.
ps. corsa A wersja hiszpańska[/url]

Jak w starej corsie przestawisz zapłon to jest możliwe. Nie napisałem przecierz że rozpędziłem furke na równinie ale wracając z krakowa a tam jest z górki. A ile byś jej dał na trójce?? ja raz pociągnołem 135

Poważnie o tym mówie (dlatego silniczek się juz ciut zajeżdził
pozdr.
ps. corsa A wersja hiszpańska[/url]
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a ja mam ciut inny wynik..
koniec predkosciomierza. w 1.4 16v koniec jest na 200kph :0 :0 :0
5 bieg. odciecie.
temp. silnika 90 st.
przyznam, ze to dosyc szokujaca predkosc, jak na to autko, badz co badz dosc male i lekkie.
srednio bciazony, w zimie na A4 w strone zakopca, lekko z gorki.
opony 165/65/14, gdyby ktos mial watpliwosci co do wskazan.
mam pasazera, ktory moze potwierdzic

koniec predkosciomierza. w 1.4 16v koniec jest na 200kph :0 :0 :0
5 bieg. odciecie.
temp. silnika 90 st.
przyznam, ze to dosyc szokujaca predkosc, jak na to autko, badz co badz dosc male i lekkie.
srednio bciazony, w zimie na A4 w strone zakopca, lekko z gorki.
opony 165/65/14, gdyby ktos mial watpliwosci co do wskazan.
mam pasazera, ktory moze potwierdzic

-
- Swój
- Kontakt:
No to widze że koledzy tu niezle wymiataja ja moją gsi jechalem 190 i wiecej nie chciała ale to było na prostej , i pod górke nie wiem mysle ze takie przelozenie bo mi sie obrotomierz zamyka.A co do wyczynu Rena to przeszedł kolo mnie ja głupek ja jechałem wtedy moze ja wiem ze 150-160 na góra Świętej Anny w kierunku Wrocka.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Moje gumki to standarcik 155/70/13 ale za to mało pali.
Mianowicie osagnięcie 180 bez górki i 54 koniki to raczej niemożliwe , a więc każda górka nasza!
A swoją drogą to jestem nadal ciekawy jakie obroty miał mój silniczek przy takiej prędkści.
pozdrawiam,
titto
ps. a to gsi to myśle że nie wszystko wycisnołeś
Mianowicie osagnięcie 180 bez górki i 54 koniki to raczej niemożliwe , a więc każda górka nasza!

A swoją drogą to jestem nadal ciekawy jakie obroty miał mój silniczek przy takiej prędkści.
pozdrawiam,
titto
ps. a to gsi to myśle że nie wszystko wycisnołeś