Jakiej firmy akumulator

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
REN
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Jakiej firmy akumulator

Post autor: REN »

witka

jakiej firmy akumulator polecacie?? musze sobie kupic nowy i nie chce wybierac w ciemno ... moze WoW cos zaproponujesz ze swojego asortymentu???
c20mboT
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

Miałem bezobsługowego Boscha i byłem bardzo, bardzo , bardzo zadowolony.
Potem miałem w innym centre i byłem już trochu mniej zadowolony .
Teraz ma exide czy jakoś tak i nie narzkam.......
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Ja też mam EXIDA a kupiłem go dlatego bo mi taki jeden polecił. Chciałem BOSH'a ale usłyszałem że te BOSH'e co teraz są to już nie to samo co kiedyś.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

No ja juz tez sie zaopatrzyłem w nowy akuś na zime
wybrałem Centre z tej nowej lini i zobaczymy jak sie bedzie spisywać czas pokaże
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Ja miałem Exide i niestety jak zawsze wytrzymała gwarancję (2 lata) i trzy miesiące po czym padł zupełnie. Teraz zanabyłem DELPHI z trzy letnią gwarancją (Wow powinien mieć w ofercie :oko: ). Zobaczymy co będzie.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

a ja jestem zadowolony z bosha
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
PABLO
Swój
Kontakt:

Post autor: PABLO »

Ja mam bosha i jestem zadowolony non stop na światłach cały rok i tfu tfu jak narazie nie mam problemu. Ale w kredensie w Fiacie 1500p pikap mam Exide i lepiej kręci jak szalony "chyba ze kredens nie ma komprechy" :grin:
Ale polecam bosha.
Obrazek
Jedrus
Swój
Kontakt:

Tylko pproszę pamietać że sa Bosche i Bosche (czarne i srebrne) o ile mnie pamięć nie myli.
CTM#119
PABLO
Swój
Kontakt:

Post autor: PABLO »

A ja Jędrek mam białego boscha chyba jakis z najniższej półki. Biały z czerwonym napisem BOSCH :grin:
Obrazek
gonzo
Nowy

Post autor: gonzo »

a ja zakupilem 2 lata temu shnejder czy jakos tak i nic a nic nie nazekam kreci i kreci nic nie dolałem nic nie ladowałem polecam
REN
Weteran
Kontakt:

ja stawiam przed akumulatorem jeden warunek: musi wytrzymac glebokie rozladowanie, bo moj obecny wlasnie tak zostal skatowany, kilka razy prawie do zera i juz nie trzyma ...
c20mboT
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Kompletne rozladowanie aku raczej nie ma wplywu na to ze on pozniej nie trzyma... to wina zwarcia wewnatrz (baterie w tel. rozladowujesz do zera i ladujesz i jest ok - a to taka sama zasada). A zwarcie powstaje bardzo latwo jak jest niedostatek elektrolitu... nalezy zatem pamietac aby kontrolowac jego stan w miare czesto (i to nawet w przypadku tzw. akumulatorow bezobslugowych, chyba, ze aku zamkniete jest na amen).
Mialem kiedys klocki z aku w malaczu... zalatwilem 2 w ciagu pol roku... wina byl padniety regulator napiecia (w zapedach dawal 18V :0 ). Inna sprawa, ze w przypadku jednego skontrolowalem stan elektrolitu w momencie kiedy przez kratki wentylacyjne poczulem zapach parujacego kwasu (woda wyparowala wczesniej :-D ). Na jedno posiedzenie wlalem prawie 4l wody destylowanej :0 :-D . Aku of course zlom, nie do uratowania.
Obecnie jezdze na jakims polskim (JENOX), mam fabryke pod nosem wiec nabylem takowy 36Ah za okolo 100zeta (3 lata temu) i poki co tylko kontroluje stan elektrolitu, bo nawet cholerstwo nie paruje (podobniez dodaja jakies ustrojstwo przeciw parowaniu).
Pytanie co polecam... wez 45Ah z wyzszej polki Centry... zabulisz jak za podstawowego Boscha, a jak nie bedziesz szanowal to wytrzyma tyle co i high-endowy Bosch.
BTW czytalem na jakims forumie, ze nie warto brac tych a bardzo duzym pradzie rozruchu, bo uzyskuje sie to przez stosowanie cienszych plytek w wiekszej ilosci, ale latwiej ulegaja one przez to zasiarczeniu..

No i na koniec zlota mysl :oko: ... z aku jak z kobieta... wszystko zalezy od tego na jaki trafisz :-D
Beny CTM #081
Jedrus
Swój
Kontakt:

- beny - pisze:No i na koniec zlota mysl :oko: ... z aku jak z kobieta... wszystko zalezy od tego na jaki trafisz :-D
Albo jak Ją Traktujesz :grin: :grin:
CTM#119
REN
Weteran
Kontakt:

akumulatory bezobslugowe maja to do siebie ze nie wytrzymuja glebokiego rozladowania i pozniej niestety juz nie maja pojemnosci takiej jak na poczatku
c20mboT
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

A ja mam Centre 3 lata.Moge go teraz na śmietnik wywalić.Jak nie pojeżdże jednego mroźnego dnia (-15)to już nie odpale.Ale fakt 3 lata dobrze się sprawował.Zamierzam kupić też Centre.
Retox
Nowy

Post autor: Retox »

REN pisze:akumulatory bezobslugowe maja to do siebie ze nie wytrzymuja glebokiego rozladowania i pozniej niestety juz nie maja pojemnosci takiej jak na poczatku
Otóż to REN -znam to z autopsji. Dlatego jak zdarzają Ci się takie sytuacje, że aku Ci całkowicie "siada" to absolutnie nie kupuj bezobsługowego.
REN
Weteran
Kontakt:

tak myslac przyszlosciowo to chyba kupie zelowa Optime :D musze popytac ile to kosztuje
c20mboT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”