Jakiej firmy akumulator
-
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Jakiej firmy akumulator
witka
jakiej firmy akumulator polecacie?? musze sobie kupic nowy i nie chce wybierac w ciemno ... moze WoW cos zaproponujesz ze swojego asortymentu???
jakiej firmy akumulator polecacie?? musze sobie kupic nowy i nie chce wybierac w ciemno ... moze WoW cos zaproponujesz ze swojego asortymentu???
c20mboT
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Ja też mam EXIDA a kupiłem go dlatego bo mi taki jeden polecił. Chciałem BOSH'a ale usłyszałem że te BOSH'e co teraz są to już nie to samo co kiedyś.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
a ja jestem zadowolony z bosha
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
- Nowy
- Kontakt:
Kompletne rozladowanie aku raczej nie ma wplywu na to ze on pozniej nie trzyma... to wina zwarcia wewnatrz (baterie w tel. rozladowujesz do zera i ladujesz i jest ok - a to taka sama zasada). A zwarcie powstaje bardzo latwo jak jest niedostatek elektrolitu... nalezy zatem pamietac aby kontrolowac jego stan w miare czesto (i to nawet w przypadku tzw. akumulatorow bezobslugowych, chyba, ze aku zamkniete jest na amen).
Mialem kiedys klocki z aku w malaczu... zalatwilem 2 w ciagu pol roku... wina byl padniety regulator napiecia (w zapedach dawal 18V :0 ). Inna sprawa, ze w przypadku jednego skontrolowalem stan elektrolitu w momencie kiedy przez kratki wentylacyjne poczulem zapach parujacego kwasu (woda wyparowala wczesniej
). Na jedno posiedzenie wlalem prawie 4l wody destylowanej :0
. Aku of course zlom, nie do uratowania.
Obecnie jezdze na jakims polskim (JENOX), mam fabryke pod nosem wiec nabylem takowy 36Ah za okolo 100zeta (3 lata temu) i poki co tylko kontroluje stan elektrolitu, bo nawet cholerstwo nie paruje (podobniez dodaja jakies ustrojstwo przeciw parowaniu).
Pytanie co polecam... wez 45Ah z wyzszej polki Centry... zabulisz jak za podstawowego Boscha, a jak nie bedziesz szanowal to wytrzyma tyle co i high-endowy Bosch.
BTW czytalem na jakims forumie, ze nie warto brac tych a bardzo duzym pradzie rozruchu, bo uzyskuje sie to przez stosowanie cienszych plytek w wiekszej ilosci, ale latwiej ulegaja one przez to zasiarczeniu..
No i na koniec zlota mysl
... z aku jak z kobieta... wszystko zalezy od tego na jaki trafisz 
Mialem kiedys klocki z aku w malaczu... zalatwilem 2 w ciagu pol roku... wina byl padniety regulator napiecia (w zapedach dawal 18V :0 ). Inna sprawa, ze w przypadku jednego skontrolowalem stan elektrolitu w momencie kiedy przez kratki wentylacyjne poczulem zapach parujacego kwasu (woda wyparowala wczesniej

Obecnie jezdze na jakims polskim (JENOX), mam fabryke pod nosem wiec nabylem takowy 36Ah za okolo 100zeta (3 lata temu) i poki co tylko kontroluje stan elektrolitu, bo nawet cholerstwo nie paruje (podobniez dodaja jakies ustrojstwo przeciw parowaniu).
Pytanie co polecam... wez 45Ah z wyzszej polki Centry... zabulisz jak za podstawowego Boscha, a jak nie bedziesz szanowal to wytrzyma tyle co i high-endowy Bosch.
BTW czytalem na jakims forumie, ze nie warto brac tych a bardzo duzym pradzie rozruchu, bo uzyskuje sie to przez stosowanie cienszych plytek w wiekszej ilosci, ale latwiej ulegaja one przez to zasiarczeniu..
No i na koniec zlota mysl

Beny CTM #081
-
- Nowy
Otóż to REN -znam to z autopsji. Dlatego jak zdarzają Ci się takie sytuacje, że aku Ci całkowicie "siada" to absolutnie nie kupuj bezobsługowego.REN pisze:akumulatory bezobslugowe maja to do siebie ze nie wytrzymuja glebokiego rozladowania i pozniej niestety juz nie maja pojemnosci takiej jak na poczatku