Obróbka GT głowicy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Basista
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Obróbka GT głowicy

Post autor: Basista »

Możesz mi powiedziec co dokładnie wchodzi w zakres wersji Gt głowicy u pana chojnackiego . Jeśli to nie tajemnica
Wiem że polerowanie kanałów, frezowanie gniazd zaworowych i zrobienie nowych przylgni zaworowych , Czy robiono ci modyfikacje zaworów ,aha i jeszcze jedno czy zmieniano ci srednice kanałów dolotowych jak i wylotowych . Z góry dzieki za odpowiedz.
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

dokladnie to nie wiem, bo nie chce sam chojnacki wszystkiego mowic, ale to co wiem na pewno to o czym wspomniales + inne zawory (wieksze, z innego zupelnie materialu - jakiego, nie wiem... i o innym ksztalcie grzybka), w zwiazku z powiekszeniem zaworow powiekszenie gniazd... kanaly o niezmienionej srednicy (z tego co wiem) ale oprocz polerowania wykonane na nich naciecia, co by benzyna gdzies sie nie skraplala (o co chodzi dokladnie w tym przypadku - nie pamietam). to chiba tyle... wspominal rowniez cos o modyfikacji urzadzenia wtryskowego, ale nie wiem czy cokolwiek tam bylo robione, a jesli nawet to co... (przypuszczam, ze moglo byc cos dlubniete celem zwiekszenia cisnienia, lub sztucznego wydluzenia czasu...) ale nie wiem...
c20rsa, czlowieku meeen!
Ninja
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Ninja »

U mnie ciut przyszlifowana i wypolerowana głowica.........efekt podobny aczkolwiek napewno u Wowa jest doużo fachowiej wykoanane co widac na.chamowni..Wowciu amigo jeszcze raz garatulacje!

p.s-Wow jak tam moje brweki do saaba :oko:
POWER ISN'T EVERYTHING<-//-
Obrazek
Tires, I NEED TIRES! MORE TIRES
------------------------------------------
-->The Fast s14 and Furious e30<---
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

dzieki uBi :) glowica chyba byla dobrze zrobiona, bo po odetkaniu wydechu kolektorem lepiej zaczela jezdzic mala... fajnie bylo sie razem ganiac :) swoja droga to jaki miales stopien sprezania po planowaniu, lub cisnienie sprezania...

co do brewek... czekam na odpowiedz...
c20rsa, czlowieku meeen!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”