zmiana auta

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
gonzo
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

zmiana auta

Post autor: gonzo »

siemano chłopcy pomóżcie co mam zrobić u składałem sobie co nieco kasy i co mam zrobic sprzedac corse czy dołożyć i zrobić auto the best in poland czy sprzedac i kupic corse b gsi czy cos innego mysle nad golf 3 gti renault 19 1.8 16v astra gsi co wy na to?flip muwi dokładać!! :(
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

wiadoma sprawa, zostan przy corsie ...
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

Corsa Corsą ale to autko ma już swoje lata i włożona w niego kasa się nie zwróci. Ja bym zmieniał, Corsa B GSI, Golf 3 GTI, Astra GSI fajne fury, Renault 19 1.8 16V w sumie nieezła fura ale słyszałem że straszliwie się psuje.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

Nie naskoczcie na mnie ale również popieram Fifo.
Golfik III albo astra Gsi Tylko 16-tka 150 KM a nie 8-mka.
W renówke bym się nie Pakował bo nie dość że się psuje to jeszcze drogie części. A do niemca to części na ulicy leżą :-D
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

tylko nie golfa, jezdzi tego mnostwo po polsce... ble.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Jak masz kaske to zmien na wypasiona Corse (GSI, klima, wspom., itp) i bedziesz mial baze do dalszych przerobek. Jak nie potrzebujesz wiekszego autka (czyt. bujasz sam i nie zamierzasz wkrotce powiekszac rodzinki) to Corsawka jest idealna - to samochodzik z dusza (i niestety z humorami, ale co tam :oko: ). W tej wersji powinno Ci zostac jeszcze troche kaski wiec nabywasz pikne 15", robisz wydech, gleba 35mm i Cie chlopie widac na ulicy. Masz sliczna, wypasiona bejbe.
A taki golf GTI... phi... ilez tego buja po naszych drogach... chcesz byc jednym z wielu???
Beny CTM #081
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

Wcale nie bronie golfa chociaz sam go mialem, i nie najeżdżam na corse bo jeżdżę nią teraz ,ale wozek wozkowi nie rowny.
Nie można generalizowac że golfów jeździ w pierony bo autko autku nie równe, są GOLFY i golfy.
Wszysko zalezy od inwencji tworczej.....
No i oczywiście zasobności portfela.
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Adam_x
Nowy
Kontakt:

Post autor: Adam_x »

Moim zdaniem tuning jest dla ludzi z kasą (mowa o tuningu przez duże "T"), także ja bym proponował zmienić furę na nowszą. Jeśli stunujesz starą to wydanego kwitu nigdy nie odzyskasz... (sprawdziłem)
No chyba że możesz sobie na to pozwolić...

:lol: powodzenia :lol:
Di gustibus non disputandum est!

Moje autko:
http://www.pbase.com/lexluger/v40
Retox
Nowy

Post autor: Retox »

A może 205 gti ? :oko:
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Retox pisze:A może 205 gti ? :oko:
Francuza - NIGDY już prędzej bym Golfa I kupił.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

kup malucha :-D i i stuninguj go :oko:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
arts
Forum Master
Kontakt:

a panowie widzielisicie ladnie stuningowanego golfa 3 w polsce ??? bo ja jakos nie zabardzo same choinki
gonzo
Nowy

a wiec po kolei po 1 autko hciałbym miec wieksze nie corse ale.... dlatego celuje w segment wyzej po 2 moja corsiawka juz sobie troche liczy i wlasnie dlatego hciałbym zmienic co stare to stare i nic tego nie zmieni .
Po koleji golf 3 za: tanie czesci ladnie wyglada dostepnosc tez dobra przeciw: za duzoooooo i byle sisior i ma juz golf ale oto wlasnie w tuningu hodzi aby był ten jedyny inny :-D a co do samych kichowatych golfow to nie tak całkiem prawda bo kumpel ma i naprawde najladniejszy z jakich widziałem, a jeszcze za: prosty i trwały .. astra jak to opel tu :( i tam gnije juz od wielu kumpli ktorzy tym jezdzili slyszałem ze nieee, ladnie wyglada wrecz cudo i mnie kreci aleee...renault 19 praktycznie brak pojedyncze jednostki to juz cos!! co do czesci to orientowałem sie i nie jest zle moze nie tak jak golf ale tak samo jak astra moi znajomi jezdzili i od 2 lat nic nie dolozyli w sensie naprawy a ogolnie to zalezy wszystko od egzemplarza na jaki trafisz !
titto
Świeżak
Kontakt:

Post autor: titto »

:oko:
Ale takie VR6??
Niczego sobie, to jedyny model Golfa III który można brać pod uwage :-D
gonzo
Nowy

nie raczej nie ile to pali? w huj ! i potężny motor raczej nie
arts
Forum Master
Kontakt:

zawsze zostaje alternatywa w postaci gazu, a moze 2.0 16 v ? przyjemny silniczek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

tez kiedys mialem dylemat: sprzedac za jakies 2 lata i kupic cos nowego czy inwestowac sobie w to autko i nie trwal za dlugo ten dylemat - oczywiscie zrobic sobie to autko. na zmienianie samochodow jeszcze przyjdzie czas, a teraz jest jedyna niepowtarzalna okazja zeby sobie robic autko nie baczac na nic innego... co zrobisz w mlodosci to Twoje... co bedziesz miec ze wspomnien i z zajawek to Twoje... najwyzej dzieciakowi potem opowiesz jaki ojciec byl crazy jak byl mlody ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
gonzo
Nowy

tak ale ty masz nowsza fure jakbym mial corsiawke b to bym zostawił a mnie hodzi ze by mniec auto jakies wygladowo nowsze no i te moje marne ok 110km nie wystarcza wiec hciałoby sie wiecej narazie przegladam gazety i mysle mysle ze az mi glowa rosnie :0
swatch
Nowy
Kontakt:

Post autor: swatch »

Ja miałem podobny dylemat jak wow... ale niestety nie mogłem wytrzymać moich 45 km w Corsie ... i sprzedałem.
Mam lepszą furke , ale faktycznie na tuning mi narazie kasy brakuje , a mogłem za to zrobić naprawdę zajebistą corse !
Ale spoczko kase na aluski już mam i na wiosnę myślę , ze bedzie to jakoś konkretnie wyglądać :-D :grin:
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Gonzo!Corsa A to bardzo ładny samochód.Za dobre pieniądze można zrobić naprawde zajeb... fure.Z drugiej strony pchać pieniądze w starego grata??Ciężko zdecydować.Ja też cały czas mam taki dylemat.Mam COrse A,przechwyciłem ją od starego w listopadze tamtego roku.Zacząłem ją remontować od sierpnia tego roku,na samą blacharke wywaliłem ponad 3000,a jeszcze mam dużo roboty przy nim(np kapitalny remont silnika,hamulce,itp).Nic nie wspominając o jakimkolwiek tuningu,chociaż marzy mi się.Jeden powiedziałby że jestem frajerem,inny że mam zajoba na punkcie tego samochodu.A miałem już okazje sprzedać ten samochód(za mało dawali).Ja zostałbym przy COrsie ale...
gonzo
Nowy

ja kupiłem swoją za 12500 a dołożyłem 20000 pasuje ci!!? ale własnie dlatego ze jest stara i co hwile cos wyskakuje to zmieniam juz postanowione ale na co to sie okaze hyba bym hciał zostać w rodzinie opla czyli astra?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”