mała ankieta - rozpórka

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

mała ankieta - rozpórka

Post autor: AdamXXL »

Jeśli ktoś chce się wypowiedzieć, to bardzo proszę. Ostatnio miałem jakieś kontakty z firmą robiącą estrady, sceny. Ogólnie orurowanie z aluminium, dur-aluminium (cholernie mocne) i stali. Wpadł mi do głowy pomysł zrobienia rozpórek - żecz w konstrukcji dość prosta, w porównaniu do tego co oni robią (można się z ludźmi dogadać) .
A robiąc tego parę sztuk można zejść trochę z ceny.

I tu moje pytanie. Ile był/była :-D byś skłonna dać za taką rozpórkę ?
Ilu (nie wiążące) było by chętnych ?

Mając takie dane mogę popytać się o konkretne ceny :grin: Termin realizacji myśle, że koło lutego (aktualnie brak czasu a później sesja :-? )
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

jesli do tego czasu nie zamontuje rozporki sparco to bede chetny - moge zaplacic 150-200 zl w zaleznosci jak dobrze bedzie to zrobione... dla porownania: za 100 zl mozna kupic rozporke stalowa supersport'a, z ktora jednak trzeba sie troche pomeczyc przy montazu... taka rozporeczka lezy u mnie i nie zakladam jej wlasnie z tego powodu... moge ja nawet udostepnic aby opracowac prototyp rozporki (bo zeby wszystko bylo super to i mocowania do kielichow musza byc profi zrobione)...
c20rsa, czlowieku meeen!
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

wow pracuje nad tym zebys mial rozporke sparco ale niestety silnika nie moge znalezc :(
c20mboT
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

slyszalem od sieraka, ze Flipcio tez stara sie jak moze Ci pomoc i na razie ciagle nic... jeszcze popytam... myslalem, ze troszke latwiej z tym pojdzie... popytam i dam Ci znac niebawem wkrotce :) glowa do gory!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

ja tez bylbym zainteresowany, mysle ze tak z 150 moge dac...ale do mojego silniczka to troszke inny ksztalt jest.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

mi tez by sie przydalo, jedze na nizszym zawiasie, za 150 zl to spoko mysle cena
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Aktualnie wysoka gorączka i wyrko :-? , ale w przyszłym tygodniu pojade się popytać.

wow: Jak wszystko będzie dogadane to się przypomne :-D
moge ja nawet udostepnic aby opracowac prototyp rozporki (bo zeby wszystko bylo super to i mocowania do kielichow musza byc profi zrobione)...
pooh: zrobić pare zgięć trochę inaczej raczej nie będzie problemu

Postaram się o konkretniejszą oferte w przyszłym tygodniu

Strona firmy Lumex
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Wszyscy wolaja 100 - 150 zeta a mnie to sie wydaje i tak za duzo za home maker production. Szwagier do felki kupil w sklepie za 70zeta aluminiowa i nawet pasowala bez zbytnich czarow. Jesli to bedzie blisko tej kwoty to bede zainteresowany. Goscie i tak beda mieli przebitke jakies 150% ponad koszt materialow.
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

caly sek w tym, zeby to bylo dobrze zrobione i sztywne... ja za dobrze zrobione rzeczy jestem gotow zaplacic... a jak cos nie bedzie pasowac to sio - niech poprawia, bo ja zaplacilem :) najlepiej nie kombinowac tylko zalozyc i jazda... bo z kombinowaniem to juz tego stalowego supersporta mi sie nie chcialo...

a jak chcesz to moge Ci go oddac za 90 zl (stalowy supersport na gore + gratis oddam Ci dolna rozporke na przod, bo mi cos nie fuka ona... :( )
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

chodzi o maks kwote, wiadomo ze jak taniej to lepiej :)
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

jak zaśpiewają nie tak jak wszyscy oczekują (zwłaszcza ja) to na "dzień dobry" podziękuję. Kumpel zrobił sobie stojaki pod głośniki, za 2h pracy po godzinach :-D
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Adam: najpierw zapytaj ludkow co to beda wolac za te rozporki... jak nie siedza w temacie to fizycznie kawalek rurki z dospawanymi blaszkami nie nazywajacy sie rozporka i nie majacy nic wspolnego z tuningiem powinien kosztowac gora 50zeta... wiec jak kolesie nie siedza w cenach i nie bardzo kumaja tuning to mozesz ich zbajerowac, ze to takie niby co, i nie bardzo potrzebne ale ladnie wyglada, no i ciezko u nas dostepne wiec dlatego kombinujemy i w ogole... you know :oko: :-P

Wow: 90zeta za kpl... hm stalowe troche ciezsze, ale... hm... do C12NZ chiba wlezie, co???... jak nie wypala te alu to moze pomysle, ale dopiro po nowym roku bo tera to kaske trza trzymac... of course jak nie spylisz do tego czasu...
BTW duzo to niby nie pasi??? ciecie, spawanie czy jakies lekkie podgiecie?
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

beny: nie sprzedaje ich, po prostu sobie leza i jak sie ktos nimi zainteresuje to je oddam... w c12nz powinno super pasowac... ja mam troche zachodu przez to, ze mam obudowane urzadzenie wtryskowe i mam strasznie gruba wiazke ktora idzie tam obok lewego kielicha i tam jest troche kombinacji ktore mnie przerazily i odechcialo mi sie... ewentualnie moze byc potrzeba lekkiego podszlifowania mocowania na kolumnie jesli bedzie przeszkadzac ta scianka oddzielajaca akumulator od komory silnika... ot co...
c20rsa, czlowieku meeen!
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

zgadzam sie z benym ale nie moze to byc powiedziane zo to tylko taki bajer co ladnie wyglada bo pospawane to raczej tez musi byc konkretnie wiec lepiej doplacic te kilka zeta a miec cos zrobione ok a nie shit
..::CTM#117::..
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

Moj tesciu ma firme, ktora zajmuje sie w pierszej kolejnosci masztami nadajnikowymi dla sieci GSM i ogrodzeniami. Oni rowniez robia po prostu Wszystko. Gadalem z nim na ten temat i powiedzial ze nie ma najmniejszego problemu. jesli chodzi o material mozna zamowic z czego sie komus zywnie podoba, :polerowana stal, aluminium, zwykla stal na koncu lakierowana proszkowo ...... itp,itd. powiedzial ze trzeba mu tylko dostarczyc cos na wzor i nie ma problemu. Jezeli chodzi o cene to powiedzial ze nie powinno to przekroczyc 100 PLN bo bez jaj ale to nie sa zadne nie wiadomo jakie mecyje z taka rozporka.
jesli jestescie zainteresowani to dajcie jakis schemat tego albo zdjecie i ile mniej wiecej mialoby tego byc, a zapytam sie juz dokladnie co i jak ..... tzn cena i termin realizacji.
Gdyby cena Wam odpowiadała to bedzie trzeba od kogos milego porzyczyc gotową rozporke na wzor. Moze ktos udostepni :-)

Pozdrowionka
Gabson
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

z stalowa, czy coś podobnego to nie ma problemów. Ja myśle o duraluminium lekkie i mocne... a wygląd też się liczy. Ja przedstawie gościom projekt tzn. ogólnie dwie rórki o małym przekroju połączone ze sobą na całej dłógości aż do kielichów.. myślę, że wystarczająca sztywność i może nie trzeba będzie wyginać omijając wtrysk i inne rzeczy :D .
Jak się wyrobię to coś napisze jutro. :-D
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

nie ma akutar cyfrówki w tym momncie to zaprezentowałbym np. biurko z rur stalowych które robił teściu . Jeżeli chodzi o wygląd to ręczę że będzie jak oyginał.
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

No to ladnie sie zorganizowaliscie teraz trzeba poczekac jeszcze tylko na wasze oferty :grin: :grin: a jeszazced jedno jak jest z montarzem takiej rozpórki trzeba duzo zachodu??? :0
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

No i kupa... :x w moim przypadku rozpórka odpada, sprawdzałem i zbyt dużo kombinacji musiało by być :( po założeniu gazu wtrysk podniósł się o 1,5 do 2 cm więc nie będę mógł zrobić próbnej sztuki do sprawdzenia całości. Za zamieszanie przepraszam następnym razem odezwe się jak będzie już wszystko dopięte. Co do ceny to razem z przesyłką w 150 bez problemów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”