głowica c14se i c16se... czy to te same? any ideas???
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
głowica c14se i c16se... czy to te same? any ideas???
poniewaz nie mam aktualnie dostepu do danych nt. obu silnikow i nie moge porownac jakis podstawowych wymiarow (a boje ze zapomne i mi to umknie) moze podpowiecie czy roznica w pojemnosci obu silnikow wynika z wiekszej srednicy tlokow (glowica na pewno nie pasuje), czy z wiekszego skoku tloka?
reasumujac... moge kupic caly c16se w dobrej cenie, w dobrym stanie... nie chce przekladac calego silnika... moge byc nadal w rozmiarze 1,4 ale zalezy mi na glowice z kolektorem na pelnym wtrysku... zafuka czy nie, bo sam teraz nie wiem...
reasumujac... moge kupic caly c16se w dobrej cenie, w dobrym stanie... nie chce przekladac calego silnika... moge byc nadal w rozmiarze 1,4 ale zalezy mi na glowice z kolektorem na pelnym wtrysku... zafuka czy nie, bo sam teraz nie wiem...
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
To może ja ci trochę pomogę jest dodzina 1.40 kończe z nałką na dziś . .. mam odpalony EPC i z niego wynika, że silniki c14se i c16se mają ten sam kolektor dolotowy (te same munery katalogowe8 49 018 i części90486214) - to co szukasz. silnik e16se ma patrząc po uszczelce ten sam wygląd lecz dodatkowo ERG
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
ale tak sobie pomyslalem, ze glupio sie jednak do tego zabralem... jesli kupie c14se to na wypadek gdybym pokrzywil korby to juz bede mial w zapasie... a ciagle nie chce zmieniac silnika i robic go... chce tego sobie wydlubac i miec takie a nie inne 1,4
tak wiec wracam do planu c14se, c16se na razie odpada... roznica w cenie nie jest az tak duza zeby nie przeplacic 

c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
1. jesli chodzi o glowny watek ktory poruszylem, tzn. skad sie bierze wieksza pojemnosc 1,6 to bierze sie z wiekszej srednicy cylindrow.
2. od poczatku nie zrobilem walka z wlozeniem c20xe i teraz to juz troche za pozno, moze nawet troche zaluje...
zle to troche zaplanowalem, ale nie ma tego zlego... na poczatku przerazily mnie koszty (kit, silnik, skrzynia, remont silnika, zawieszenie, heble, wlozenie tego wszystkiego w koncu)... no i tak jakos pomysl z c20xe spalil na panewce... wobec tego pojawil sie pomysl zrobienia zwawego 1,4 i to mnie jakos bardziej wkrecilo... no a teraz mam juz kolektor, walek i silnik w idealnym stanie techniczym gotowy do przerobek no i troche mi tego szkoda... jakby nie bylo to tez kosztowalo. chodzi mi jeszcze po glowie wlozenie 1,6 od a gsi i zalozenie tych wszystkich gratow ktore juz mam, a ktore beda pasowac... ale wtedy wypadlbym ze swojej klasy (o czym wspomniales wczesniej).
mysle, ze dla kazdego jest miejsce... bedzie szybkie combo, bedzie szybkie 1,4, beda ladne stylingi i o to chodzi... a wszystko to na chwale CTMu!!!
w koncu jestesmy w jednym klubie i robimy wspolnie dobre imie temuz - nie rywalizujmy do szalenstwa miedzy soba - badzmy przykladem dla innych!
2. od poczatku nie zrobilem walka z wlozeniem c20xe i teraz to juz troche za pozno, moze nawet troche zaluje...

mysle, ze dla kazdego jest miejsce... bedzie szybkie combo, bedzie szybkie 1,4, beda ladne stylingi i o to chodzi... a wszystko to na chwale CTMu!!!

c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
wow aż łezka mi się w oku zakręciła ale święta racja. Ja tam się cieszę, że nowy sezon będzie tak bogaty w Wasze nowe osiągnięcia techniczne i już się nie mogę doczekać jak zobaczę te POTWORY w akcji. Byle tak dalej i byle razem.

była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
no i tu popieram wowa.
kupą mosci panowie, kupą
kupą mosci panowie, kupą

Post powered by E46 150KM 330Nm