lakierowanie plastików

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

lakierowanie plastików

Post autor: !markos »

witam wszystkich! mam takie pytanko: czy ktos moze dawal swoje autko do lakierowania czarnych paskudnych plastikuf? chodzi mi dokladnie o te czarne kawalki zderzakow, blotniki, klameczki i moze uchwyt od tylnej klapy. chcialbym tez usunac listwy z drzwi. czy ktos moze mi dac namiar na jakies dobre i w miare przystepne cenowo miejsce w warszawie, albo okolicach, gdzie bedzie mozna cos takiego zrobic? bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi.
Obrazek
UcHO
Weteran
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Ja również chciałbym coś takiego zrobić, ale za parę miesięcy zanim śnieg opadnie :), teraz chciałbym się dowiedzieć ile to kosztuje, malowanie tylko plastików?
Nie wiem czy dobrze się orientuję, ale czy przypadkiem takich rzeczy nie robi UBi?
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Jak chcecie cos takiego robic to musicie znalezc naprawde dobrego fachowca... widzialem juz odchodzacy lakier od "fachowo" malowanych zderzakow w ASO. Nie ma co tu oszczedzac... to pozniej wszystko wychodzi luszczacym sie lakierem, a to wiadomo jak wyglada...
Beny CTM #081
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

markos skad jestes ? moze wawa ?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

uslug aso nie bralem pod uwage... tez widzialem kilka swietnie polakierowanych plastikowych czesci. nie znaczy to oczywiscie, ze kazdy punkt aso odwala beznadziejna robote. zalezy mi na jakims info na ten temat, bo juz nie moge patrzec na te czarne wstawki na moim srebrnym bolidzie :D

> Nie ma co tu oszczedzac...
nie mowie o oszczedzaniu. przystepny cenowo (o taki pytalem) niekoniecznie musi znaczyc tani. tanio najczesciej znaczy do bani, a to dosc delikatna sprawa. mam jeszcze do poprawki kawalek przedniego zderzaka, bo mi farbka odchodzi spod ramki na rejestracje.
Obrazek
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

ja mam to ladnie zrobione to znaczy wszystlo to oczym mowisz i tu bym z kolegami polemizowal bo dorze warsztaty odwalaja kiche bo oni robia na ilosc a mi robil koles powiedzmy w przenosni ze w szopie i wyszlo to pieknie bo koles wiedzial ze jak nad tym posiedzi dlorzej to ja roztrukam w towarzystwie ze jest dobry i bedzie mial klijentow wiec polecam male warsztatyu mnie bylo malowanie zderzakow listew klamki z tylu usuniecie znaczkow byly wczesniej na forum moje fotki poszukaj zobaczysz jak slicznie mi nakladki progowe z listwami nadkoli polaczyl szpachla wluknista i nic nie odpada koles zrobil kupe dobrej roboty za psie pieniadze wielkie dzieki mu za to popzdrawiam ROGALA
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

arts pisze:markos skad jestes ? moze wawa ?

si, wawa :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

ja u siebie zrobilem pelny colour code - bardzo dobra rzecz ktora mozna/trzeba zrobic z corsa. wyszlo okee na zderzakach, na listwach tez super (nie zdejmowalem ich, ale polakierowalem), lusterka tez gitarra... jedyny minusik to nadkola, ktore po prostu po polakierowaniu widac dokladnie w ktorych miejsach sa zlapane przez srubki do blachy - lakier uwydocznil plaszczyzne... ale nic to, bo i tak jest zrobione dobrze, piasek, lod i inne glupoty do tej pory nie naruszyly lakieru na nadkolach... wiec jest niezle. nadkola zreszta podkladowane byly zupelnie innym podkladem niz reszta - jakims takim drozszym i ze niby elastycznym (ile w tym prawdy - nie wiem...). robilem to w radomiu, a za wszystko dalem afair 700 zeta.

to tyle ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

ba wow ja mam to samo zrobione robi to sie na mase uszczelniajaco klejaca nie ma sily zeby sie odkleilo trzyma super a srub zadnych nie widac przyklad na to to ten spojler ktory zdejmowalem autentycznie uwierzcie musialem uzyc dluta i mlotka zeby go odkleic tuba tego cuda kosztuje 17 zl a efekt nie do oderwania:)
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

pytali mnie czy maja kleic czy zalozyc na seryjne mocowania - powiedzialem, ze na seryjne... no i tak zrobili :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

uwierz mi ze ten klej jest naprawde super dobry i tani a ja nie mowilem tego w przenosni ze robilem to dlutem bo jak brubowalem go urwac to blacharka bagaznika mi sie giela poleca bo nie widac srub ani laczen zadnych
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

super, ale raczej juz nie bede tego przerabial... nie kluje mnie to w oczy az tak ;) natomiast inni moze skorzystaja :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

jesli chodzi o boczne listwy to mozesz sobie sam je zdjac, one sa na klej a nie na srobki.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Balt a co to dokladnie za cud srodek ten twoj klej... moze jakies blizsze namiary... bo to seryjne mocowanie to &%$!@@##... damn.
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

pytaj o w sklepach lakierniczych lub motoryzacyjnych jest masa uszczelniajaco - klejaca koszt 17 zl z tym ze to musi byc dobrze docisniete musi schnac 24 h a szybciej schnie w wilgotnym pomieszczeniu ale super trzyma naprawde jest problem z odklejeniem tego jakis kolzka pytal sie o jakis silikon do oklularow na tylne lampy ale on chial je z czasem je zdjac to jemu tego nie polecam bo nie zdejmie
Adam_x
Nowy
Kontakt:

Post autor: Adam_x »

Mi za 1000zł pomalowali całą furkę- łącznie z dachem, plastikowymi pierdołami- nadkola, klamki, spoilery, listwy itd itd (do tego też elementy wnętrza).

AC rulez :grin: :grin: :grin: :grin:
Di gustibus non disputandum est!

Moje autko:
http://www.pbase.com/lexluger/v40
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

Ja mam polakierowane wszystkie plastiki i narazie mi nic nie odchozi , to zależy komu sie to da zrobić
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”