jakie opony

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

nie to lipa bo furka sie do gory na tych gomach podnosi i wyglada jak may traktor
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

balcik, moim zdaniem nie kupuj żadnych gum, tylko zbieraj na sprężynki i wstawiaj je, a ja do Ciebie przybędę, oblukam wszysko na swoje oczęta, i postanowię co zrobię jako pierwsze, będziesz że się tak wyrażę moim królikiem doświadczalnym (bez obrazy) :D
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

No to panowie wlasnie w tym momencie zrezygnowalem z gum 195/50/15.
Nie mam zamiaru martwic co mi sie dzieje jak mi beda gumki obcierac, a z usztywnieniem nie ma mowy bo codziennie dojezdzam do Wrocławia na uczelnie a tam drogi jak na poligonie. Jestem troche wkur... bo napalilem sie na super Ronale 15-stki na takich wlasnie gumach(juz widzialem swoja furke na tych laczkach), ale coz dla mnie wgledy praktyczne sa tez wazne(czasem zdaza mi sie jezdzic w 4 osoby).
Czy jest mozilwe zalozenie felg pietnastek ale na innych gumach zeby byla pewnosc ze nic sie nie bedzie podczas jazdy pierdo... czy poprostu dac sobie spokoj i zalozyc czternastki(lipa bo juz nie bedzie tego efektu wizualnego)??
Jesli zakladac 14-stki to najlepiej na jakich gumach zeby przy 60PS nie tracic i tak juz srednich osiagow??
Pozdr.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
UcHO
Weteran
Kontakt:

A zarzuć gumki 195/45/15, wtedy nie powinno już aż tak obcierać, ale wtedy juz będzie zdeczka ciężej jeździć, z resztą pytaj o to Ren'a, on ma takie kapcie tylko że na 16" więc wie najlepiej
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ja nie polecam nikomu 16" w polsce, ja co chwila prostuje felgi

powtarzam juz trzeci raz w tym watku: POLECAM 175/65R14 i tyle, bezpiecznie, ekonomicznie i na ladnych felgach tez bedzie zajebiscie wygladac
c20mboT
bartosz37
Świeżak
Kontakt:

Post autor: bartosz37 »

u mnie auto się dużo nie podniosło bo mam twardsze sprężyny ventura (-40mm). ale te gumy to nie jest profesjonalne wyjście tylko deska ratunku.
nitrous coming soon
bartosz37
Świeżak
Kontakt:

Post autor: bartosz37 »

Fillip nie zniechęcaj się tak łatwo, jak bardzo chcesz 15" (jak ja) to weż sobie opone 175/55/15 to jest chyba naj bardziej adekwatne wyjście. Z moim autem jest trochę większy problem niż z Corsą. Bo w seri miałem 12". Najlepszym wyjściem będzie chyba założenie 175/50/15 albo jakby się słabo trzymał drogi to 195/45/15 dam do tyłu. W tym całym problemie trzeba również rozmiar felgi wziąść pod uwagę. Mam na myśli ET. Zdaje mi się, że ET u _balta_ jest dość duże i felga jest bardziej wysunięta na zewnątrz. Gdybyś dał felgę z mniejszym ET to może by ci 195/50/15 weszło bez tarcia.
nitrous coming soon
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

REN pisze:ja nie polecam nikomu 16" w polsce, ja co chwila prostuje felgi
oooo... tego to nie slyszalem ;) przynajmniej wtedy kiedy pytalem sie czy kupic sobie 16' :)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

no wlasnie wow, chcialem zauwazyc to samo :-D
Obrazek
UcHO
Weteran
Kontakt:

Chciałem to już napisać wczoraj ale zdeczka sie cykałem co sobie pomyślicie, więc co teraz WoW, co poczniesz?
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

co zrobie??? mam dylematy straszne i zwalony humor, ale nie z powodu krzywienia sie felg. heh, caly czas mysle o 16' - po prostu chce kupic lepsze/twardsze niz te ktore kupil Ren...

ale liiiipa straszna... prawdopodobnie action'y ktore chcialem, chce i jescze raz chce nie beda juz produkowane z rozstawem 4/100 i DUPA straszna... nie wiem jakie felgi sobie kupic... zadne nie podobaja mi sie tak jak tamte!!!

GRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!
c20rsa, czlowieku meeen!
UcHO
Weteran
Kontakt:

WoW nie wiem czy Cię to pocieszy, ale weź kup fele bez otworów na śrubki, a my już Ci wywiercimy żeby idealnie pasowało :oko: Głowa do góry, dostaniesz swoje Action'y :lol:
REN
Weteran
Kontakt:

jak mnie to denerwuje, dlaczego wszyscy ucza sie na moich bledach, grrrrrrrrrr
c20mboT
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

oj Ren... nie przesadzaj... gdybys zapytal czy dotz to twarda felga to zanim kupilbys je to powiedzialbym Ci co o nich mysle... nikt po prostu nie bedzie wywazal otwartych drzwi... a popelniac bledy rzecz ludzka... gdyby ktos mi powiedzial ze strumienica zakloci mi obieg spalin w egr'rze i w efekcie wypali sie pierscienie to tez nie zalozylbym jej...

przecieramy niektore sciezki... czy tego chcesz czy nie...

ucho: nie podzielam Twojego optymizmu... prawdopodobnie nie bedzie tych felg. fabryka dala warunek: zamowienie na 500 kompletow i wznawiaja produkcje. jesli europejscy dystrybutorzy sie zbiora i zamowia to beda, ale na dzien dzisiejszy sie to nie zapowiada...
c20rsa, czlowieku meeen!
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Co do opon i felg to mam teraz 15 175/55/15 i wcale nie jest to złe rozwiązanie. Mam felgę 6,5 cala szeroką i bardzo fajnie to wszystko gra z tą oponą. Wydaje mi się że tak w sam raz na nasze realia. A poza tym to jakie byście felgi nie założyli to i tak jak traficie na "dobrą dziurkę" to i tak ta felga ulegnie wam zniuszczeniu. Mówie o polskich drogach. :-D :-D

PS.Pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
UcHO
Weteran
Kontakt:

Więc teraz ja się Ciebie pytam WoW co z felgami AEZ'a? Do przełknięcia są czy kategorycznie nie? Szczerze poproszę :-D
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

wow pisze:ucho: nie podzielam Twojego optymizmu... prawdopodobnie nie bedzie tych felg. fabryka dala warunek: zamowienie na 500 kompletow i wznawiaja produkcje. jesli europejscy dystrybutorzy sie zbiora i zamowia to beda, ale na dzien dzisiejszy sie to nie zapowiada...
No to w czym problem wow... zamow under cover u 500 roznych dostawcow komplecik, zamowionko od nich wplynie do fabryki i Ci ukulaja Twoje MM-y :oko: 8-) ... it's easy :-D :-D
Beny CTM #081
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Pisałem już w innm temacie ze niestety czasami konieczne jest podginanie rantów. Nie jest to nic nienormalnego tyle że w Corsach B trzeba najpierw podciąć rant plastykowej szabli a dopiero pózniej błotniki.
Nie polecam wkładania żadnych gum w sprężyny - jeśli to są specjalne odboje zakładane na tłoczysko amorka lub w środek sprężyny (jak w B w tylną sprężynę).
Co do opon to ponownie powtarzam że do Corsy B rozmiar z zamienników to 195/45R15 a nie 195/50R15 - ja wiem że jest wyżej i mniejsze ryzyko uszkodzenia felgi ale za to obciera. :-P
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
REN
Weteran
Kontakt:

hehe jak bylismy w niemczech to ogladalismy sobie corse 2.0, ale nie o silniku chcialem powiedziec ... okazuje sie ze tam mozna normalnie kupic elementy blacharki ze zmodyfikowanymi rantami :D proste ... :lol:
c20mboT
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Tak tam wszystko można dostać do tych samochodów tylko u nas w Polsce za dużo nie ma :-( Trzeba kombinować :-?
UcHO
Weteran
Kontakt:

A wracając do cześci, czy ktoś z was mógłby mi podać stronke Dietricha, bo chciałbym się w cenie zorientować i może sobie zderzaczek przywieźć :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”