jakie opony
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
No to panowie wlasnie w tym momencie zrezygnowalem z gum 195/50/15.
Nie mam zamiaru martwic co mi sie dzieje jak mi beda gumki obcierac, a z usztywnieniem nie ma mowy bo codziennie dojezdzam do Wrocławia na uczelnie a tam drogi jak na poligonie. Jestem troche wkur... bo napalilem sie na super Ronale 15-stki na takich wlasnie gumach(juz widzialem swoja furke na tych laczkach), ale coz dla mnie wgledy praktyczne sa tez wazne(czasem zdaza mi sie jezdzic w 4 osoby).
Czy jest mozilwe zalozenie felg pietnastek ale na innych gumach zeby byla pewnosc ze nic sie nie bedzie podczas jazdy pierdo... czy poprostu dac sobie spokoj i zalozyc czternastki(lipa bo juz nie bedzie tego efektu wizualnego)??
Jesli zakladac 14-stki to najlepiej na jakich gumach zeby przy 60PS nie tracic i tak juz srednich osiagow??
Pozdr.
Nie mam zamiaru martwic co mi sie dzieje jak mi beda gumki obcierac, a z usztywnieniem nie ma mowy bo codziennie dojezdzam do Wrocławia na uczelnie a tam drogi jak na poligonie. Jestem troche wkur... bo napalilem sie na super Ronale 15-stki na takich wlasnie gumach(juz widzialem swoja furke na tych laczkach), ale coz dla mnie wgledy praktyczne sa tez wazne(czasem zdaza mi sie jezdzic w 4 osoby).
Czy jest mozilwe zalozenie felg pietnastek ale na innych gumach zeby byla pewnosc ze nic sie nie bedzie podczas jazdy pierdo... czy poprostu dac sobie spokoj i zalozyc czternastki(lipa bo juz nie bedzie tego efektu wizualnego)??
Jesli zakladac 14-stki to najlepiej na jakich gumach zeby przy 60PS nie tracic i tak juz srednich osiagow??
Pozdr.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
-
- Świeżak
- Kontakt:
Fillip nie zniechęcaj się tak łatwo, jak bardzo chcesz 15" (jak ja) to weż sobie opone 175/55/15 to jest chyba naj bardziej adekwatne wyjście. Z moim autem jest trochę większy problem niż z Corsą. Bo w seri miałem 12". Najlepszym wyjściem będzie chyba założenie 175/50/15 albo jakby się słabo trzymał drogi to 195/45/15 dam do tyłu. W tym całym problemie trzeba również rozmiar felgi wziąść pod uwagę. Mam na myśli ET. Zdaje mi się, że ET u _balta_ jest dość duże i felga jest bardziej wysunięta na zewnątrz. Gdybyś dał felgę z mniejszym ET to może by ci 195/50/15 weszło bez tarcia.
nitrous coming soon
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
co zrobie??? mam dylematy straszne i zwalony humor, ale nie z powodu krzywienia sie felg. heh, caly czas mysle o 16' - po prostu chce kupic lepsze/twardsze niz te ktore kupil Ren...
ale liiiipa straszna... prawdopodobnie action'y ktore chcialem, chce i jescze raz chce nie beda juz produkowane z rozstawem 4/100 i DUPA straszna... nie wiem jakie felgi sobie kupic... zadne nie podobaja mi sie tak jak tamte!!!
GRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!
ale liiiipa straszna... prawdopodobnie action'y ktore chcialem, chce i jescze raz chce nie beda juz produkowane z rozstawem 4/100 i DUPA straszna... nie wiem jakie felgi sobie kupic... zadne nie podobaja mi sie tak jak tamte!!!
GRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
oj Ren... nie przesadzaj... gdybys zapytal czy dotz to twarda felga to zanim kupilbys je to powiedzialbym Ci co o nich mysle... nikt po prostu nie bedzie wywazal otwartych drzwi... a popelniac bledy rzecz ludzka... gdyby ktos mi powiedzial ze strumienica zakloci mi obieg spalin w egr'rze i w efekcie wypali sie pierscienie to tez nie zalozylbym jej...
przecieramy niektore sciezki... czy tego chcesz czy nie...
ucho: nie podzielam Twojego optymizmu... prawdopodobnie nie bedzie tych felg. fabryka dala warunek: zamowienie na 500 kompletow i wznawiaja produkcje. jesli europejscy dystrybutorzy sie zbiora i zamowia to beda, ale na dzien dzisiejszy sie to nie zapowiada...
przecieramy niektore sciezki... czy tego chcesz czy nie...
ucho: nie podzielam Twojego optymizmu... prawdopodobnie nie bedzie tych felg. fabryka dala warunek: zamowienie na 500 kompletow i wznawiaja produkcje. jesli europejscy dystrybutorzy sie zbiora i zamowia to beda, ale na dzien dzisiejszy sie to nie zapowiada...
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Nowy
- Kontakt:
Co do opon i felg to mam teraz 15 175/55/15 i wcale nie jest to złe rozwiązanie. Mam felgę 6,5 cala szeroką i bardzo fajnie to wszystko gra z tą oponą. Wydaje mi się że tak w sam raz na nasze realia. A poza tym to jakie byście felgi nie założyli to i tak jak traficie na "dobrą dziurkę" to i tak ta felga ulegnie wam zniuszczeniu. Mówie o polskich drogach.
PS.Pozdrowienia przesyła Criters

PS.Pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
-
- Nowy
- Kontakt:
No to w czym problem wow... zamow under cover u 500 roznych dostawcow komplecik, zamowionko od nich wplynie do fabryki i Ci ukulaja Twoje MM-ywow pisze:ucho: nie podzielam Twojego optymizmu... prawdopodobnie nie bedzie tych felg. fabryka dala warunek: zamowienie na 500 kompletow i wznawiaja produkcje. jesli europejscy dystrybutorzy sie zbiora i zamowia to beda, ale na dzien dzisiejszy sie to nie zapowiada...

Beny CTM #081
-
- Swój
- Kontakt:
Pisałem już w innm temacie ze niestety czasami konieczne jest podginanie rantów. Nie jest to nic nienormalnego tyle że w Corsach B trzeba najpierw podciąć rant plastykowej szabli a dopiero pózniej błotniki.
Nie polecam wkładania żadnych gum w sprężyny - jeśli to są specjalne odboje zakładane na tłoczysko amorka lub w środek sprężyny (jak w B w tylną sprężynę).
Co do opon to ponownie powtarzam że do Corsy B rozmiar z zamienników to 195/45R15 a nie 195/50R15 - ja wiem że jest wyżej i mniejsze ryzyko uszkodzenia felgi ale za to obciera.
Nie polecam wkładania żadnych gum w sprężyny - jeśli to są specjalne odboje zakładane na tłoczysko amorka lub w środek sprężyny (jak w B w tylną sprężynę).
Co do opon to ponownie powtarzam że do Corsy B rozmiar z zamienników to 195/45R15 a nie 195/50R15 - ja wiem że jest wyżej i mniejsze ryzyko uszkodzenia felgi ale za to obciera.

Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119

CTM#119