1 to jest masa,2 do cewki, 3 do świateł, i jeszcze jeden ale nie wiem gdzie ma iść. mam silnik 1.2i.
ma ktoś może schemat elektryki, który pasuje do mojego auta?
albo wyjaśnijcie mi gdzie znajduje się cewka

z góry dziękuje
kristo pisze: ten obrotomierz jest uniwersalny
JA W SWOJEJ A MAM OD FIATA 1500P pewnie oszukuje ale działa
wychodzą od niego 4 kabelki.
1 to jest masa (podłączysz gdzieś do balchy
2 do cewki cewka znajduje się na błotniku koło zbiorniczka na płyn do chłodnicy i podłączysz pod czarny kabelek albo sztuką prób i błędów nie sfajczy się obrotek na pewno.ja własnie takim sposobem mam podłączony i tak samo badałem na CZUJA i działa i nic się nie stało
3 do świateł podłącz sobie pod postojówki
i jeszcze jeden ale nie wiem gdzie ma iść
prawdopodobnie 12 wolt podłącz go pod kable przy stacyjce ale pod taki który ma napięcie dopiero po przekręceniu kluczyka bo jak podłączysz bezpośrednio pod Aku to ci w jedną noc wessie cały prąd
mam silnik 1.2i. a ja mam 1.2S
a mógbyś zadzwonić do niego i zapytać się czy jeszcze jeden by się znalazł? Bo ja objechałem wszytkie szroty w okolicy i jedyne co znalazłem to licznik od zwyłej A z 83 roku! nawet na zamówienie nic nie dało. Daj znać jakby coś ci się o uszy obiłoCRITERS pisze:ja kupiłem a raczej zamówiłem na szrocie cały licznik od Gsi i bez rzadnych kombinacji pasuje - wpinasz od tyłu kostkę i linke od prędkościomierza i cieszysz się ładowaniem nawet które chodzi i wskazuje naprawde dobrze. Jest też ciśnienie oleju ale nie wiem czy ono chodzi bo cały czas jest w tej samej pozycji - niby z tego co wyczytałem w instrukcji obsługi to jest ok. ale nie wiem wogóle czy mam czujnik w 1,2 ciśnienia oleju.![]()
![]()
![]()
Atak wogóle to mam Corse A i kosztował mnieten licznik jakies 150 pln.
Czujnik ciśnienia oleju do wskaźnika analogowego kosztuje w Oplu około 350PLNCRITERS pisze:ja kupiłem a raczej zamówiłem na szrocie cały licznik od Gsi i bez rzadnych kombinacji pasuje - wpinasz od tyłu kostkę i linke od prędkościomierza i cieszysz się ładowaniem nawet które chodzi i wskazuje naprawde dobrze. Jest też ciśnienie oleju ale nie wiem czy ono chodzi bo cały czas jest w tej samej pozycji - niby z tego co wyczytałem w instrukcji obsługi to jest ok. ale nie wiem wogóle czy mam czujnik w 1,2 ciśnienia oleju.![]()
![]()
![]()
Atak wogóle to mam Corse A i kosztował mnieten licznik jakies 150 pln.