Brak podświetlenia zegarów
-
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Brak podświetlenia zegarów
Koledzy mam problem, otóż wysiadło mi poświetlenie prędkościomierza, obrotomierza, temp i wskaźnika paliwa. reszta działa i podświetla. Wymieniłem żaróweczki i nic, sprawdziłem bezpieczniki i nic dalej nie działa, reszta świeci. Dodam tylko że przed samym zgaśnięciem poszedł lekki dymek zza licznika a skąd to nie wiem bo był włożony
, co mogło paść? bardzo proszę o szybką odpowiedź....

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Ja miałem ostatnio taki sam problem z podświetleniem. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki 3 razy i nic nie znalazłem. Okazało się, że jak składałem przełącznik od świateł mijania, to nie łączyła blaszka przy regulacji natężenia światła. Zrobiłem i działa.
A jeśli chodzi o dymek, to jest to bardzo niepokojące...
Arts, moim zdaniem to Ci siadł bezpiecznik. Ja nie mam wspomagania, ale też kiedyś zrobiłem zworkę i padł mi prędkościomierz. U mnie prędk. jest na tym samym bezp. co zapalniczka.
Pozdrawiam
A jeśli chodzi o dymek, to jest to bardzo niepokojące...

Arts, moim zdaniem to Ci siadł bezpiecznik. Ja nie mam wspomagania, ale też kiedyś zrobiłem zworkę i padł mi prędkościomierz. U mnie prędk. jest na tym samym bezp. co zapalniczka.
Pozdrawiam
-
- Nowy
- Kontakt:
Znaczy co... cala deske chcesz wyjac???... a nie ma problemu... robilem to dwukrotniearts pisze:ucho to ja mam lepszy problem ... zrobila sie zwracie w wiazce, i przestalo dzialac wspomaganie, predkosciomierz i obroty skacza.. i musze sie wziasc za zdiecie kokpitu.. ma ktos jakies doswiadczenia zwiazane z takim precederem ?

Beny CTM #081
-
- Forum Master
- Kontakt:
po przejsciach z wybeszeniem wszystkich plastikow i kokpitu, z pomoca elektryka zostala naprawiona wiazka, ale okazalo sie ze komp wywala blad, a co to za blad ? to ponownie nasstawnik biegu jalowego, po wyminie dzisiaj, obroty wrocily do normy, juz sie nic nie telepie, ale kolejna niespodzianka, koncowy tlumik (KM) juz niezle przyrdzewial (po 1 roku) i zasysa powietrze , dokladnie miedzy rura a tlumnikiem powstala spora dziura ... wiec pora na spawanie ... czlowieka chyba krew moze zalac z ta corsa :0