GAZ w Corsie 1,2 8v

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
kuka8
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

GAZ w Corsie 1,2 8v

Post autor: kuka8 »

Czesc ludziska zastanawiam sie nad kupnem instalacji gazowej, niech ktos sie podzieli tym co wie ...

chodzi mo o rodzaj instalacji , czy powinna byc z "komputerem" czy bez - wiem z komp. jest drozsza

jaka marke wybrac i w ogole wszystko

pozdrawiam
z gory dzieki
kuka!
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Mam , jeżdżę, jestem zadowolony, a powiem Ci tak, nie ma co oszczędzać na instalacji, lepiej wydać pare setek więcej i mieć lepszą niż taniej i mieć słabszą i męczyć się to z jednym to z drugim :-D
Zaibel
Nowy
Kontakt:

Post autor: Zaibel »

corsa 1.2 8v.... i do tego LPG... hmy...

slucha.. ja mam w swojej A 1.6GSi .. i jestem bardzo zadowolony a to z oczywistego powodu - 10-12 zl / 100km :grin:

i zgadzam sie calkowicie z opinia UcHO... nie oszczedzaj na instalacji.. ja coprawda mam LOVATO - jedna z najtanszych.. ale zalozona w pelni profesjonalnie... z podlaczeniem pod kom. pokladowy... za to sie niestety placi..

ale .. nie mam z tym zadnych problemow :-D
kuka8
Świeżak
Kontakt:

gaz ok

Post autor: kuka8 »

ale mozecie podac jakies szczegoly
jak instalacje warta kupic, czy potzebny ten komputer ( mam katalizator)
jakie sa miejwiecej ceny (zeby mnie nie "przycieli")

pozdr
kuka
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Ceny są bardzo różne, wszystko zależy od znajomości i miasta, na prawdę różnice są spore. Ale nie warto oszczędzać, a czy brać kompa? Nie wiem, zawsze to z nim lepiej ale i drożej, ja mam z kompem i nie wiem jak by chodziło bez, więc trudno mi powiedziec. A jaką instalację mam to nie wiem, bo zakładałem u chrzesnego więc raczej mnie w maliny nie wprowadził.
WujkO
Nowy
Kontakt:

Post autor: WujkO »

ja mam LOVATO w C12NZ bez kompa. Przyznam ze miałem problemy z tym na poczatku, mimo ze gazownik twierdził ze pierwszy raz sie spotyka z tym w Corsie. Objawiało sie to mała moca na benzynce, jednak po wstawieniu przekaznika przy kompie ( dokładnie przy pamieci) jest OK. Pali mi do 9 litrów LPG. Wszystko to głównie zalezy od układu sterujacego praca wtrysku. Mimo ze teraz nie narzekam skusiłbym sie na instalke z kompem.
pozdrawiam

Ł.W.

Golf III, 1.4i
Zaibel
Nowy
Kontakt:

... jakie sa korzysci z kompa... a chociazby to, ze w zime ni emasz najmniejszych problemow z odpaleniem samochodu.. koputer... a wlasciwie sprzezenie z komp. pokladowym zapewnie ci przedewszystkim płynnosc w przełączniu, oraz lepszą synchronizacje w zasilaniu gazem.... dzieki temu osiagi sa poruwnywalne z tymi jakie silnik osiaga na benzynie/ a w moim przypadku lepsze - ze wzgledu na zajechana pompe paliw...a
Zaibel
Nowy
Kontakt:

acha.. ceny.... ja za swoje Lovato, z butla w koło i komp. zapłaciłem 1400.. ale to tak bardzo po znajomosci... normalnie sciagnal by jakies 1600 - 1700... czasami sie ciesze, ze mój stary ma wszedzie kumpli :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”