audio

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
graba
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

audio

Post autor: graba »

Panowie mam pytanie czy ktos z klubowiczów robił jakieś w miare dobre audio w swojej strzałce jak tak to opiszcie :-D co tam macie
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

u mnie moze nie za bardzo jeszcze rozbudowane,ale zawsze cos.
Radio Kenwood wina na CD, wzmacniacz czterokanalowy Bochmann i do tego podpiete trojdrozne elipsy Bochmann w tylniej polce. Przod narazie standardowy. Dwa kanaly we wzmaku narazie wolne i czekaja na jakiegos subwoofer'a :-P :-P .
Plany:
Przod- dwodrozne odseparowane na zwrotnicach.
Sub. do bagaznika.
:-P
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

ja mialem konczyc, ale mi wyjeli radio i sprawa stanela na przednim zestawie w wytlumionych porzadnie drzwiach. polecam ograniczenie zestawu (na poczatek) do dobrego radia z cd (w granicach 1400-1600pln) do tego dobry dzielony zestaw glosnikow na przod (16.5cm w cenie powiedzmy 800-1000pln) i na dlugo ci starczy. bedziesz zadowolony. nie bedzie dyskoteki, bedzie bardzo dobry dzwiek bez szalenstw. z czasem dokupisz jakis czterokanalowy wzmacniacz i do tego zamknieta skrzynke z basem do bagaznika. i masz z glowy. BRAK TYLNYCH GLOSNIKOW!!! zapomnij jak chcesz miec dobre granie. chyba, ze z czasem nie bedziesz chcial subwoofera, to dokupisz kolejny dobry komplet glosnikow (wspolosiowe - tyl nie potrzebuje dzielonego zestawu). a moze chcesz przedni komplet jbl power p62, hmm? bo ja podejrzewam, ze dlugo zadnego radia nie kupie... inwestuje w co innego.. ma jezdzic. potem moze zacznie na nowo grac jakos..
Obrazek
graba
Świeżak
Kontakt:

ha panowie bo ja wczoraj zaczalem konstruowac swoje male audio, troszke inspiruje sie na moim koledze ktory tez ma Corse i wlasnie w ten weekend zdobyl pierwsze miejsce w kategorii amator limited, i tak kupiłem sobie głosniki Audaxa 17 cm ktore pojda w nowo skonstruowane boczki, drzwi zostaly wytlumione matami wysokotonowe glosniki firmy Dego zostały umieszczone w miejsce fabrycznych (z malymi przerobkami bo sa wieksze od ogryginalów) i oczywiscie obpowiednio obciete chodzi oczywiscie o pasmo.i to bylby przod do tylu narazie zostawie oryginaly tylko tez zostana obciete, no i oczywiscie bass wychodzic bedzie z tuby Jbl-a tylko nie wiem czy nie bedzie kichy (glosnik ma 25 cm srednicy i dosc szczupla membrane) wzmacniacz narazie Blaupunkt Gta 400 (ale chyba nie zda egzaminu -bedzie za slaby)radyjko jest Pioneera dosc niski model ale ciagnie oczywiscie cd. no to by bylo na tyle tylko jestem ciekawy jak to wszystko zagra jak juz bedzie zestrojone.Kurde fajnie by bylo sie spotkac tak chociaz polowa klubowiczow na przyklad w wakacje tak jak bylo proponowane wczesniej jako wakacyjny spot. :-D
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

ja mialem kameleona + zmieniarka 12 cd (i szybe :-( ), wzamzcniacz 2 kanalowy, elipsy jbl, na przodzie standart + gwizdki, nawet niezle gralo, teraz szukam radyjka na mp3 :-D
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Ja bym Ci Graba proponowal przeniesienie tweeterow wyzej, np. w okolicach slupkow bo te miejsca orginalne nie sa za szczesliwe. Sa zbyt nisko a tweeter musi byc ustawiony w gore bo wtedy jest najlepszy efekt. Zauwaz jak robia audio wyspecjalizowane firmy to gwizdki bardzo czesto sa wkomponowywane w slupki.
Polecam zajzec na stronke http://www.extremecaraudio.pl i w dziale zabudowy sa pokazane bardzo fajniutko ich dziela, mozna popatrzec i moze akutar wyciagnac cos dla siebie. :-P
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
graba
Świeżak
Kontakt:

Wiem Fillip tylko chce zrobic wszystko w miare nie widocznie bo z przykładu Atrsa :-( wiesz jak bywa a tak jak masz wszystko na wierzchu to wiadomo ze cos jest w miare dobrego :-D , ale masz racje zobaczymy jak to zagra w komplecie wtedy bede myslał z kumplem.Dzięki z rade
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

okreslenie fabrycznych miejsc mianem srednich jest mocno nietrafione.. ja bym je nazwal FATALNYMI i zupelnie nieprzystosowanymi do wlozenia w nie glosnikow wysokotonowych. przeloz na slupki, albo w trojkaty lusterek, bo z miejsc seryjnych zaraz bedziesz je i tak wyciagal. nie zagra dobrze. gwarancja zlego brzmienia. nie polecam.
do audaxow nie kupuj basu jbl'a a juz napewno nie w tubie... jesli juz jbl to jakis dobry glosnik i w kompakt. jbl wbrew pozorom gra dobrze w kompaktach.
Obrazek
graba
Świeżak
Kontakt:

Może masz racje ale, a Jbl to moj stary sprzet ja najbardziej chcial Rockforda ale ''finanse'' (trzeba by nad tym popracować) ale narazie bedzie grał Jbl :-D
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

Ja mam jak narazie serie, lecz wstawiłem tube własnej konstrukcji i wzmacniacz Dragster 2x50 RMS i GRAŁO nawet nieźle, ale wczoraj mi wzmacniacz padł :( wogule nie che grać NO BASS NO FUN
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

graba - w swoim poscie skupilem sie przede wszystkim na fatalnym pomysle z umieszczaniem wysokotonowcow w standardowych miejscach.. zepsujesz caly efekt tego, ze masz dzielony zestaw. ruszysz reka na kierownicy i bedziesz mial inny dzwiek. wow to przerabia na codzien u siebie.. poza tym glosniki sa wtedy za blisko ciebie i nie mozna w ogole ustalic jakiegos rozsadnego miejsca skupienia sie ogniskowych.. minimum komfortu sluchania to trojkaty lusterek, jesli nie - slupki. innej opcji dla dzielonego zestawu nie widze. zmarnujesz kase na dobre glosniki i bedziesz mial bez sensu granie. oprocz kupienia dobrego sprzetu trzeba go jeszcze dobrze i rozsadnie zainstalowac :oko:
Obrazek
fabryk
Nowy
Kontakt:

Re: audio

Post autor: fabryk »

graba pisze:Panowie mam pytanie czy ktos z klubowiczów robił jakieś w miare dobre audio w swojej strzałce jak tak to opiszcie :-D co tam macie
wejdz na http://www.corsa-tuning.pl i tam wejdz w stare audio i w nowe audio!ja uwazam ze jest super!

pozdr
fabryk CTM#194 powered by Bariera Dzwieku
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

szczegolnie ta superpraktyczna skrzynia z basem..
Obrazek
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ja mam troche sprzetu do sprzedania, dwa piece Alpine, skrzynia basowa Alpine 1000W (600RMS) jak by ktos chcial to na priv
c20mboT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”