Corsa nie przyspiesza

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Feliks
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Corsa nie przyspiesza

Post autor: Feliks »

Kurde nie wiem co jest grane z moja corsa ale na benzyne wogole nie przyspiesza!!! o wiele zwawsza jest na lpg. Kilka miechow temu to byla bardzo duza roznica miedzy benzyna a lpg a teraz stala sie strasznym mulem tym bardziej ze powinna mi teraz o wiele lepiej chodzic niz te kilka miechow temu. Panowie co sie spi......lo ? :bardzozly:
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

komputer
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

albo mieszalnik
Moze taz zawory sie przydkały wiec nie szarzuj
Anal
Nowy
Kontakt:

Post autor: Anal »

sprawdz filtr paliwa, moze przeczyść wtrysk,jezeli nie to proble z steownikiem wtrysku!!
Corsa B c20se
Feliks
Nowy

komp byl sprawdzany i przez ten ukladzik sterujacy lpg byly jakies bledy z w tryskiem np. auto po odpaleniu wskakiwalo mi na 2000 obrotow na gazie wogole sie wszystko pier.... Ten kabel co powodowal zaklucenia zostal odlaczony i wszystko wrocilo do normy z obrotami na benzynie oraz na lpg i niby jest wszystko ok oprocz tego ze problem z "mulowatoscia " na benzynie nie ustapil :bardzozly:
Anal
filtr paliwa zmieniany 3 tygodnie temu
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

moze swiece, moze wtryski, moze pompa paliwa... przyczyn moze byc co najmniej kilka... gruntowne sprawdzenie autka byloby jak najbardziej wskazane. ale nie martw sie... ja mam te same problemy... plus mnie brakuje cisnienia na wsyzstkich cylindrach, a na jednym jakby nawet wiecej...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wow pisze:plus mnie brakuje cisnienia na wsyzstkich cylindrach, a na jednym jakby nawet wiecej...
hehe, niezle masz.. to gdyby nie ten jeden cylinder mialbys pewnie z 50 koni, co? :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:hehe, niezle masz.. to gdyby nie ten jeden cylinder mialbys pewnie z 50 koni, co? :-P
ale zlosliwiec :-P nic nie powiem... albo powiem... roznica cisnienia jest w normie, a caly silnik bedzie doprezony w poniedzialek. ale obawiam sie, ze to nie bedzie koniec... ten samochod lubi jak go doinwestowuje co jakis czas... argh... i wish i'd put the c20xe instead. :bardzozly:
c20rsa, czlowieku meeen!
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Faliks z tego co mi wiadomo do gazu jest przysłaniany dolot powietrza do silnika, bo gaz nie lubi za dużo powietrza, więc po przełączeniu na benzyne masz go po prostu za mało i dlatego jest mułowata. chyba że jeszcze coś innego Ci tam się zepsuło, czego oczywiście nie życze... :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wow pisze:ten samochod lubi jak go doinwestowuje co jakis czas...
niestety nie tylko ten lubi.. moj narazie zadowolil sie na jakis czas zawieszeniem :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

a ja swojej zmieniłem świece osttanio na NGK V-LIne (tak jak wow polecał)
i muszę stwierdzić, że lepiej chdzi corsiawka :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Feliks
Nowy

Ucho: faktycznie mi go przyslonili ale ja go odslonilem spowrotem :) Wiec nie powinien miec za malo powietrza .
W poniedzialek jade jeszcze raz zeby mi zdiagnozowali co jest grane a potem do kolesi co mi tą cala instalacje lpg zakladali.
Wczoraj poprobowalem troche na gazie i benzynie no i dokladnie na benzynie przyspiesza tak jak powinien gdzies do 2500 obrotow a potem obroty leca tylko ze jemu sie juz nie chce i tak do odciecia.Czasami dzieki magicznej sile nie wiadomo czego od 5000 tys zaczyna przyspieszac tak jak powinien ale nie zdaza sie to zbyt czesto.A co do lpg to idzie o wiele zwawiej i to w pelnym zakreasie obrotow co nie zmienia faktu ze na lpg i tak jest mulowaty porownaniu do wczesniejszej jazdy na benzynie.
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

wow pisze:... ale obawiam sie, ze to nie bedzie koniec... ten samochod lubi jak go doinwestowuje co jakis czas... :bardzozly:
Jak każda kobieta, WOW, jak każda kobieta :-D :-D
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

no jak kobieta... bez dwoch zdan... lubi tez walnac focha i szukaj teraz dlaczego, co sie stalo i jak poprawic jej humor... wrrr :bardzozly:
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

wow pisze:no jak kobieta... bez dwoch zdan... lubi tez walnac focha i szukaj teraz dlaczego, co sie stalo i jak poprawic jej humor... wrrr :bardzozly:
o kobitach nawet nie wspominajcie... ja dawno stwierdziłem, że nigdy nie zrozumiem i nawet nie próbuję :lol:
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Bo my mężczyźni jesteśmy prości :-D :-D
cytat z maila:
My Mężczyźni!!!!!
>
1. Jestesmy prosci.

2. Nie rozumiemy zadnych subtelnych, posrednich prosb. Posrednie bezposrednie prosby nie dzialaja. Te posrednie postawione bezposrednio przed naszym nosem tez nie dzialaja. Po prostu powiedz czego chcesz.
> > > >
3. Jezeli zadajesz pytanie, na ktore nie oczekujesz odpowiedzi, nie zdziw sie, ze otrzymasz odpowiedz, ktorej raczej nie chcialas uslyszec.
> > > >
4. My jestesmy PROSCI. Jezeli prosze o podanie mi chleba, to nie mam na mysli nic innego. Nie mam do ciebie pretensji, ze nie ma na stole chleba. Nie ma tu zadnych niedomowien czy zalu. My jestesmy naprawde prosci.

5. My jestesmy PROSCI. NIe ma sensu pytac mnie o czym mysle, bo przez 96.5% czasu mysle o seksie I nie, nie jestesmy opetani. To po prostu nam sie najbardziej podoba.
> > > >
6. Czasem nie mysle o tobie. Nie szkodzi. Prosze przywyknij do tego. Nie pytaj o czym mysle, jezeli nie jestes przygotowana do rozmowy na temat polityki, ekonomii, filozofii, pilki noznej, picia, piersi, nog czy fajnych samochodow.
> > > >
7. Piatek / sobota / niedziela = zarcie = kumple = latanie i piwo = tragiczne maniery. To cos takiego jak ksiezyc w pelni. Nie do unikniecia.
> > > >
8. Zakupy nam sie nie podobaja, i ja nigdy nie bede ich lubic.
> > > >
9. Gdy gdzies idziemy, cokolwiek zalozysz, bedziesz w tym wygladac doskonale. Przysiegam.
> > > >
10. Masz wystarczajaco duzo ciuchow. Masz wystarczajaco duzo butow. Placz to szantaz. Bankrutowanie mnie nie jest okazywaniem uczucia z twojej strony.
> > > >
11. Wiekszosc mezczyzn posiada 3 pary butow. Powtarzam raz jeszcze, jestesmy prosci. Skad ci przychodzi do glowy pomysl, ze pomoge ci wybrac z twoich 30 par, te ktora najlepiej pasuja.
> > > >
12. Proste odpowiedzi jak TAK i NIE sa doskonale akceptowane, bez znaczenia na jakie pytanie.
> > > >
13. Jezeli masz jakis problem, przychodz do mnie tylko po pomoc w jego rozwiazaniu. Nie przychodz sie uzalac jakbym byl jakas twoja przyjaciolka.
> > > >
14. Bol glowy, ktory trwa 17 miesiecy, to nie bol glowy. Idz do lekarza.
> > > >
15. Jezeli powiem cos, co moze byc zrozumiane w dwojaki sposob i jeden z nich spowoduje, ze bedziesz nieszczesliwa czy zmartwiona, wiedz ze mam na mysli to drugie.
> > > >
16. Wszyscy mezczyzni znaja tylko 16 kolorow. Sliwka to owoc a nie kolor.
> > > >
17. I co to za pieprzony kolor ta fuksja? I poza tym jak sie to pisze?
> > > >
18. Lubimy piwo tak samo jak wy lubicie torebki. Wy tego nie rozumiecie, my rowniez.
> > > >
19. Jezeli cie pytam co sie stalo a ty odpowiadasz "Nic", wtedy ci wierze i jestem przekonany ze wszystko jest w porzadku.
> > > >
20. Nie pytaj mnie "Kochasz mnie?" Mozesz byc pewna, ze gdybym cie nie kochal, nie bylbym z toba.
> > > >
21. Regula podstawowa w przypadku najmniejszej watpliwosci dotyczacej czegokolwiek: Wez to co najprostsze.
> > > >
PROSZE ROZESLAC TEN MANIFEST DO JAK NAJWIEKSZEJ ILOSCI KOBIET, ZEBY W KONCU ZROZUMIALY MEZCZYZN RAZ NA ZAWSZE

PROSZE ROWNIEZ ROZESLAC GO DO JAK NAJWIEKSZEJ ILOSCI MEZCZYZN TAK ZEBY WIEDZIELI ZE NIE SA SAMOTNI W SWEJ WALCE.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

piekne... brak mi slow Jedrus! :)2
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Hehehehehehehehehe!!! Fajne Jędruś :) Ten mail powinien trafić do Pooh'a, jako wskazówka na nowej drodze życia :)

Pozdrowionka :)
Feliks
Nowy

mozesz samodzielnie sprawdzic kod bledu kolega cyberpooh podal kiedys wpsanialego linka :D http://213.76.217.130/default.asp?PageI ... sp#article
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”