tarcze hamulocwe corsa b 1,4 16v
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
szczypas
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
tarcze hamulocwe corsa b 1,4 16v
Witam
Musze zmienić u siebie tarcze hamulcowe!
Kto mi powie gdzie najtaniej kupię w Wawie jakies rozsadne???
Nie chce kupować jakis brembo makxów czy jakiś innych wypasionych raczej jakieś cywilki
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Musze zmienić u siebie tarcze hamulcowe!
Kto mi powie gdzie najtaniej kupię w Wawie jakies rozsadne???
Nie chce kupować jakis brembo makxów czy jakiś innych wypasionych raczej jakieś cywilki
Z góry dziękuje i pozdrawiam
corsa B 1,4 16V wer. fab. SPORT
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
u Wow'a
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
a zapytaj go.
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
-
szczypas
- Świeżak
- Kontakt:
Tracze w sklepie kosztują przeciętnie 100-130zł
Co ot znaczy lepsze tarcze????
Drozsze??
Co to da??
Napiscie coś laikowi!
Szczerze to ja juz przejechałem w swojej 4 letniej karieże mase kilometró!
Byłem prawie 3 lata kierowcą zawodowym!
Al emało si ena ten temat znam!
Pirat pisze że za 60zł moznakuoic brembo!
ale nie jeakie swypasione tylko zwykłymodel seryjny!
Lepsze tzn jakie??
ZA ile??
CO MI TO DA ZE WYWALE WIĘCEJ KASY NA LEPSZE??????
Co ot znaczy lepsze tarcze????
Drozsze??
Co to da??
Napiscie coś laikowi!
Szczerze to ja juz przejechałem w swojej 4 letniej karieże mase kilometró!
Byłem prawie 3 lata kierowcą zawodowym!
Al emało si ena ten temat znam!
Pirat pisze że za 60zł moznakuoic brembo!
ale nie jeakie swypasione tylko zwykłymodel seryjny!
Lepsze tzn jakie??
ZA ile??
CO MI TO DA ZE WYWALE WIĘCEJ KASY NA LEPSZE??????
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
ale do 1.4 16v nie kupisz za 60pln bo
do tego modelu sie zaklada wentylowane i one sa drozsze.
lepsze dadza ci lepsze hamowanie(krotsza droge hamowania)
do tego modelu sie zaklada wentylowane i one sa drozsze.
lepsze dadza ci lepsze hamowanie(krotsza droge hamowania)
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
-
szczypas
- Świeżak
- Kontakt:
No al elepsze hamowanie przejawia sie szybszym zużywamiem si ekolcków tak??
Przykładowo
ostatnio wymieniałem klocki przeszło 40 tyś km temu
fakt ze ładna częśc tych km przejechałem w tarsie
ale wyadje mi sie ze jeżeli mam lepsze hamowanie to i zużycie tych elementów jest wieksze
Przykładowo
ostatnio wymieniałem klocki przeszło 40 tyś km temu
fakt ze ładna częśc tych km przejechałem w tarsie
ale wyadje mi sie ze jeżeli mam lepsze hamowanie to i zużycie tych elementów jest wieksze
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
tez...ale nie do konca poniewaz sa tez uzyte inne materialy do budowy tarcz/klockow.
ja na moim komplecie brembo max + klocki no name mam jzu 15000 zrobione i 3/4 klockow jeszcze jest.
ja na moim komplecie brembo max + klocki no name mam jzu 15000 zrobione i 3/4 klockow jeszcze jest.
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Pooh ma rację. Ja kupiłem tarcze seryjne dedykowane do Corsy B 1.4 8V, tak było w katalogu. Takie poprosiłem i gościu mi przyniusł zwykłe, niewentylowane Brembo.
z tarcz jestem zadowolony, tylko klocki mi jakieś ch... kiepskie założyli, bo mi piszczą, jak się rozgrzeją
Może się dotrą.
A na Twoim miejscu poczekałbym, aż sie WOW wypowie w w tej sprawie, a jak nie, to dowiedziałbym się w sklepie, gdzie Ci sprawdzą w katalogu katalogu jakie tarcze do jakiego modelu są używane.
I pamiętaj, że na bezpieczeństwie sie nie oszczędza !!! Co nie znaczy, że masz kupować tarcze z najwyższej półki.
Pozdrawiam
P.S. Tak, to ze mną gadałeś wczoraj
z tarcz jestem zadowolony, tylko klocki mi jakieś ch... kiepskie założyli, bo mi piszczą, jak się rozgrzeją
A na Twoim miejscu poczekałbym, aż sie WOW wypowie w w tej sprawie, a jak nie, to dowiedziałbym się w sklepie, gdzie Ci sprawdzą w katalogu katalogu jakie tarcze do jakiego modelu są używane.
I pamiętaj, że na bezpieczeństwie sie nie oszczędza !!! Co nie znaczy, że masz kupować tarcze z najwyższej półki.
Pozdrawiam
P.S. Tak, to ze mną gadałeś wczoraj
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
no wiec tak:
jak kupisz lepsze tarcze (czyt. ate, brembo) to taka tarcza bedzie lepiej oddawala cieplo niz seryjna, choc az takiej roznicy przy tarczach niewentylowanych nie zauwazysz.
jak do nich dokupisz lepsze klocki (ebc, ate, ferodo) to bedziesz mial lepsze wyczucie hamowania, szczegolnie jesli np. nie masz abs'u.
lepszy komplet tarcz i hamulcow niewiele skroci droge hamowania, ale bedzie wytrzymalszy na przegrzanie i utrate efektywnosci oraz pozwoli precyzyjniej hamowac. seryjne tarcze i klocki sa ok, ale do pierwszego konkretnego hamowania, sprobuj potem to samo powtorzyc bez dobrego schlodzenia tarcz.. zapomnij..
jak kupisz lepsze tarcze (czyt. ate, brembo) to taka tarcza bedzie lepiej oddawala cieplo niz seryjna, choc az takiej roznicy przy tarczach niewentylowanych nie zauwazysz.
jak do nich dokupisz lepsze klocki (ebc, ate, ferodo) to bedziesz mial lepsze wyczucie hamowania, szczegolnie jesli np. nie masz abs'u.
lepszy komplet tarcz i hamulcow niewiele skroci droge hamowania, ale bedzie wytrzymalszy na przegrzanie i utrate efektywnosci oraz pozwoli precyzyjniej hamowac. seryjne tarcze i klocki sa ok, ale do pierwszego konkretnego hamowania, sprobuj potem to samo powtorzyc bez dobrego schlodzenia tarcz.. zapomnij..

- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
!markos pozwole sobie się z Tobą niezgodzić. Masz u siebie silniczek 1.4 16V a przy tym silniku fabrycznie sa wentylowane tarcze. Ja mam dokładnie taki silnik i dokładnie takie fabryczne tarcze wentylowane i powiem że wiele razy miałem okazje tak pojeździć że hamulec był na non stopie w użyciu i to ostro i nigdy, przenigdy nie miałem objawów przegrzania tych właśnie tarcz i pogorszenia się skuteczności hamowania. I nic nie chłodziłem bo nie mogłem bo akurat robiłem sobie cos na kształt KJS'a i nie za bardzo byłoby jak to schłodzic. Dla porównania na tej samej dokładnie trasie, tym samym KJS'ie jechałem również Fiatem Bravo (również wszystko seryjne, tarcze niewentylowane) i na mecie w tym własnie Fiacie efekt był taki że siwy dym szedł z klocków i hamulce się chłodziłu jakąs godzinke zanim mozna było kontynuowac jazde. W Corsie z seryjnymi wentylowanymi tarczami takich objawów brak. Pewnie że są lepsze tarcze i lepsze klocki ale seryjnemu zestawowi w modelach z silnikiem 1.4 16V akurat nic nie można zarzucić jeżeli chodzi o jakieś przegrzewanie, osłabienie skuteczności hamowanie itd.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a to ciekawe wielce.. u mnie wystarczaja 2-3 porzadne hamowania, potem kolejne i depczesz coraz mniej przyjemny pedal hamulca plus zaczynasz czuc pewne nieprzyjemne zapachy wydobywajace sie z klockow hamulcowych. moze masz inny plyn.. ja wiem, ze te hamulce sa ok, ale ze sa jakies super to napewno nie mozna o nich powiedziec.. wiem natomiast, ze wymiana samych klockow hamulcowych znacznie poprawia wytrzymalosc calego zestawu i jego skutecznosc.Fifo pisze:seryjnemu zestawowi w modelach z silnikiem 1.4 16V akurat nic nie można zarzucić jeżeli chodzi o jakieś przegrzewanie, osłabienie skuteczności hamowanie itd.
widzisz, sa rozne potrzeby. jedni jezdza na seryjnym zawieszeniu, inni kupuja obnizajace sprezyny i taki komplet im wystarcza, jeszcze innych bawi spax. to samo z hamulcami: jeden twierdzi, ze seria dziala rewelacyjnie, inny, ze jest tylko ok. ja twierdze, ze seria to troche za malo. i dlatego bede wymienial hamulce - na wieksze i grubsze wentylowane tarcze i jarzma od innego modelu opla plus przewody w stalowym oplocie i nowy plyn hamulcowy. jak wymieniac to na maxa. wole poczekac, odlozyc wiecej kasy i miec zajebiste hamulce, ktore w pzryszlosci poradza sobie z okielznaniem nieco wyzszej niz seria mocy silnika..
piekno tego swiata polega na roznorodnosci pogladow na te same sprawy. dzieki temu nie jest nudno i mozemy poprowadzic takie wlasnie powazne dysputy na temat skutecznosci seryjnych hamulcow z modelu 1.4 16v. eot.
pozdrawiam cieplutko