x10xe dusi się na wolnych obrotach
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
x10xe dusi się na wolnych obrotach
Kiedyś poruszałem temat duszenia sie silnika. Pisaliscie zeby zmienić świece uczyniłem to i nic... nadal sie dusi co radzicie ?
-
- Nowy
Hayabusa czy to jest taki efekt ze jak np. od 3000 obrotow auto przestaje przyspieszac tzn. przyspiesza ale nie tak jak na nizyszych? Bo u mnie jest cos takiego i qwa na gazie mi lepiej przyspiesza niz na benzynie co kiedys bylo nie do pomyslenia.Bylem juz u kilku mechanikow kilka baniek w plecy no i tak jak bylo tak jest nadal bo zwalają na instalcje z gazu no i znowu jade do tych co mi zakladali lpg i oni twierdza ze jest wszystko ok i tak dalej i tak dalej a kasa leci 

- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
hmn.... daje jedynke i na stracie nagle zaczyna mi sie dusić tak jak by odcina dopływ paliwa :0 ale ostatnio cos mi strzeliło na niskich obrotach i już sie nie dusiFeliks pisze:Hayabusa czy to jest taki efekt ze jak np. od 3000 obrotow auto przestaje przyspieszac tzn. przyspiesza ale nie tak jak na nizyszych? Bo u mnie jest cos takiego i qwa na gazie mi lepiej przyspiesza niz na benzynie co kiedys bylo nie do pomyslenia.Bylem juz u kilku mechanikow kilka baniek w plecy no i tak jak bylo tak jest nadal bo zwalają na instalcje z gazu no i znowu jade do tych co mi zakladali lpg i oni twierdza ze jest wszystko ok i tak dalej i tak dalej a kasa leci

1. ja nie mam gazu

2. dusi mi sie na 1 2 3 4 biegu (niedzieje sie to zawszę,a jesli coś takiego wsytąpi to na ciepłym silniku)
-
- Świeżak
W litrówce mojej matki na zimnym silniku dławi się przy zimnej i wilgotnej pogodzie. Czyścili jej zawór ERG (chyba tak się nazywa) ale pomaga to na jakieś pół roku. Polecali wymianę. Ma to miejsce przy przyspieszaniu na dwójce na zimnym silniku chociaż czasem też i na ciepłym. Masz podobnie?
Niewyrośnięta naturystyczna Corsa 1.0 12v