Wycie podczas jazdy w corsie 1.2
-
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wycie podczas jazdy w corsie 1.2
nie wiem co sie dzieje z moja rakieta....od pewnego czasu slychac wycoe pod podloga samochodu(jest to coraz glosniejsze i dokuczliwe). Kazdy zdrowo myslacay fan corsy pomyslalby ze to lozysko w przednim kole! I tak wlasnie zrobilem wymienilem lozysko i po jedzie probnej jestem zdesperowany bo wycie nie ustalo!!! Co to jest??? O co chodzi?? Moj tata twierdzi ze to brak oleju w skrzyni no i tu sie zaczyna problem bo gdzie jest sruba do sprawdzania stanu oleju w skrzyni??? I czy rzeczywiscie to moze byc przyczyna wycia??? A i czy moze tak wyc przegob bo z czasem i on kwalifikowalby sie do wymiany(przy bardzo mocnym skrecie i przy duzej ilosci gazu potrafi zastukac) Jesli ktos wie gdzie jest ten korek albo co wlasciwie sie z moja furka dzieje to prosze o szybka i rzetelna odpowiedz...pozdro
corsa A & Audi S3

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
mam nowe drzaki i loztska na tyle...tak wyszlo bo mialem na tej stronie ktora wymienilem wczesniej kiedys zalozona opone z guzem(jak jeszcze furka moj dziadek jezdzi) i no i myslalem ze to sa efekty jazdy dziadka ale jak widac to nie to...no ale trudno przynajmniej bede wiedzial ze jak cos zacznie wyc to na pewno nie lozyska:-)
corsa A & Audi S3

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
no i zdjolem lewa piaste i wlasciwie to te lozysko juz samo wylecialo:-) jutro zakupie nowe i pojade na prase i mam nadzieje ze to bedzie to bo jak ja bede do szkoly jezdzil autobusem??? onie..a tak na marginesie ile placicie za koncowki i lozyska( ja z rabatem u mnie w sklepie place 20 za koncowke a 60 za loyko przod i po 30 za tylne - oczywiscie nie oszczedzam na firmie bo sa itansze)
corsa A & Audi S3

-
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Wycie w corsie 1.2 93Mam juz dosc! O co chodzi?
Witamqomo pisze:nie wiem co sie dzieje z moja rakieta....od pewnego czasu slychac wycoe pod podloga samochodu(jest to coraz glosniejsze i dokuczliwe). Kazdy zdrowo myslacay fan corsy pomyslalby ze to lozysko w przednim kole! I tak wlasnie zrobilem wymienilem lozysko i po jedzie probnej jestem zdesperowany bo wycie nie ustalo!!! Co to jest??? O co chodzi?? Moj tata twierdzi ze to brak oleju w skrzyni no i tu sie zaczyna problem bo gdzie jest sruba do sprawdzania stanu oleju w skrzyni??? I czy rzeczywiscie to moze byc przyczyna wycia??? A i czy moze tak wyc przegob bo z czasem i on kwalifikowalby sie do wymiany(przy bardzo mocnym skrecie i przy duzej ilosci gazu potrafi zastukac) Jesli ktos wie gdzie jest ten korek albo co wlasciwie sie z moja furka dzieje to prosze o szybka i rzetelna odpowiedz...pozdro
Co do korka wlewu oleju w skrzyni biegow.
W mojej corsiawce (skrzynka 4 biegi) koreg znajduje sie po lewej stronie od dolu i jest to jedyny koreczek ktory wskazuje poziom oleju.
Mam tez wkurzajace wycie i to na 100% nie lozyska kol. Przy probie wymiany oleju w skrzyni biegow korek wlewu oleju do skrzynki okazal sie nie mozliwy do zlokalizowania. Po szybkim tel. do ASO okazalo sie ze ten model nei posiada takowego. Tak wiec olej zostal wyssany przez otwor kontrolny, nastepnie wcisnieto odpowiednia porcje przy pomocy wilekiej sktrzykawki, a wycie jak bylo tak jest nadal

Pozdrawiam
Corsa A 1.2 NC 1986r 5D
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
ja na szczescie wiem ze to lozysko...pozniej wrzuce fotke mojego lozyska(a raczej jego braku:-)) Dziwna sprawa bo wycie slychac wyraznie po prawej stronie a lozysko padlo po lewej...hyhy corsiawka sprtna jest teraz bedzie miala all lozyska nowe hyhy..pozdro...aaa i tak wogole to widzialem skrzynki 5biegowe(ja tez mam 4:-() za okolo 400zl...czy to duzo co? Tak wiem mozna kupic corse za 100zl ale ja trafiam na same 4 biegowki...z tego co wiem pasuja skrzynie od kadetow 1.3 tylko brakuje mocowanie jednej sruby...pozdro...moze sprzegielko halasujue co?
corsa A & Audi S3

-
- Świeżak
- Kontakt:
Bardzo mozliwe ze to sprzegielko....qomo pisze:...aaa i tak wogole to widzialem skrzynki 5biegowe(ja tez mam 4:-() za okolo 400zl...czy to duzo co? Tak wiem mozna kupic corse za 100zl ale ja trafiam na same 4 biegowki...z tego co wiem pasuja skrzynie od kadetow 1.3 tylko brakuje mocowanie jednej sruby...pozdro...moze sprzegielko halasujue co?
Chetnie bym zakupil taka 5 do siebie, jesli masz namiary na pewne zrodlo tzn. sprawne czesci to daj znac moze sie szarpne. spoko skrzynki pasuja od kadetow to mzoe od kadetow bedzie pasowal czujnik paliwa ?
PS
Masz moze dostep do ksiazki z cyklu naprawiam corse A ? Najlepiej w wersji elektronicznej.
Pozdrawiam
Corsa A 1.2 NC 1986r 5D
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
sam szukam takiej litereturki...moze ktos z klubu ma trza sie spytac...popytam sie o skrzynki w tym tygodniu ale najtaniej to wychodzi cos na bialych blachach kupic:-) hehe. Nowe czesci mam z duuzym rabatem ale widze ze z gdanska jestes wiec troszke daleko...jak cos bede wiedzial o skrzynce to poinformuje na forum. Co do sprzegala to ja wymienialem i okazalo sie ze lozyska oporowego nie mam juz wlasciwie(praktycznie nie pracowalo) i tez mi to halasowalo...moze to to? nie wiem...pozdro...
corsa A & Audi S3