Co ile się robi przeglądy i wymienia paski oleje itd?
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Co ile się robi przeglądy i wymienia paski oleje itd?
Witam!
moze to i laickie pytanie ale mam juz 100tys przebiegu i zdakem sobie sprawe ze cos takiego powinno sie zrobic!!! mam silniczek 1.2 16V ecoteca!!! co ile sie wymienia pasek rozrzadu i wszystkie walki??? i co ile olej???
z gory dzieki za pomoc i sorki za laickie pytanie
pozdr
moze to i laickie pytanie ale mam juz 100tys przebiegu i zdakem sobie sprawe ze cos takiego powinno sie zrobic!!! mam silniczek 1.2 16V ecoteca!!! co ile sie wymienia pasek rozrzadu i wszystkie walki??? i co ile olej???
z gory dzieki za pomoc i sorki za laickie pytanie
pozdr
fabryk CTM#194 powered by Bariera Dzwieku
-
- Nowy
- Kontakt:
98 albo 99tys jakos tak a mam juz 101 ! przedemna jezdzila babka i serwisowala go ale nie wiem gdzie jest ksiazka serwisowa....WujkO pisze:jesli w Twoim silniku jest pasek wymienia sie go co 60 kkm, olej co 15 kkm, wałków nie wymieniasz
od jakiego przebiegu jezdzisz tym samochodem ?
thnx za pomoc chlopaki wiedzialem ze moge na Was liczyc

pozdr
-
- Nowy
- Kontakt:
Odnosnie swiec powiedziano wczesniej juz chyba wszystko co mozna bylo powiedziec... doradzam pogrzebac we wczesniejszych postach.YAQB pisze: Mam (o ile pamietam) cos okolo 33kkm a i zima nie az tak znowu daleko. A jakie swiczki polecilibyscie? Moga byc troche lepsze niz seryjne, o ile ma to sens![]()
W skrocie - jesli swiece to tylko NGK [ja mam o ile pamietam V-line].
--- CTM #185 ---
[ CORSA B x12sz ]
[ CORSA B x12sz ]
-
- Nowy
- Kontakt:
no i wlasnie o to mi chodzilo a nikt mi nie wierzyl i to zmienia sie co chyba jakies 200 albo 300tys a na przegladzie tylko swieczki i filtery!Gobo pisze:O ile wiem w 1.2 16V jest łańcuch rozrządu ,tak mi powiedział mechanik w ASO .Nie wierząc mu zbytnio pojechałem do sklepu z paskami(niby kupić) i oni sprawdzili w książkach że jednak nie ma paska. 1.2 16V to jest taki sam silnik jak w Agili z tym że tam jest troche podkręcony.
haha skoro ktos to potwierdzil tzn ze mialem racje

-
- Nowy
- Kontakt:
no to spoko nic nie brzeczy dopiero ma a moze i juz 102tysiaczkiarts pisze:dopuki lancuch nie brzeczy, to nie zawracaj sobie nim glowy, ta sama opcja jest w 1.0 12v

pozdrawiam