Reflektor krzywo świeci
-
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Reflektor krzywo świeci
Ostatnio przepaliła się mi żarówka mijania. wymieniłem na nową i tu pojawił się problem:
Swiatło mijania świeci mi prawidłowo, ale jak załącze długie to wiązka skręca o około 30' w lewo (ref lewy) i świeci na przeciwny pas, natomiast przed sobą mam czarną dziurę. Czy to jest wada żarowki??
Swiatło mijania świeci mi prawidłowo, ale jak załącze długie to wiązka skręca o około 30' w lewo (ref lewy) i świeci na przeciwny pas, natomiast przed sobą mam czarną dziurę. Czy to jest wada żarowki??

- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Re: Długie światła
a może powinno sie ustawić reflektory ?kristo pisze:Ostatnio przepaliła się mi żarówka mijania. wymieniłem na nową i tu pojawił się problem:
-
- Weteran
- Kontakt:
Refrektory miałem niedawno ustawione- mijania swiecą prawidłowo, tylko długie nie. Jak zaczne "wyprostowywać" długie to mijania idą w prawą stronę. 3 razy sprawdzałem czy dobrze założyłem żarówki. Dziwne nie?hayabusa 5 pisze: a może powinno sie ustawić reflektory ?

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
To raczej wada żarówki. Tylko co teraz z tym zrobić? To są jakieś firmowe żarówki, czy zwykłe? Bo jeśli koszt żarówki niewielki, raczej pisanie odwołań do producenta i ekspertyzy więcej Cię będę kosztowały - nerwów przede wszystkim. No chyba, że naściemniasz coś o policji i o tym, że się musiałeś wykupić czy coś 
Ale co jak co, dziwny to przypadek

Ale co jak co, dziwny to przypadek

- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
no to naprawde dziwne :0 1 raz sie z czymś takim spotykam. Kup nowe żarówki...kristo pisze:Refrektory miałem niedawno ustawione- mijania swiecą prawidłowo, tylko długie nie. Jak zaczne "wyprostowywać" długie to mijania idą w prawą stronę. 3 razy sprawdzałem czy dobrze założyłem żarówki. Dziwne nie?hayabusa 5 pisze: a może powinno sie ustawić reflektory ?
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Popieram kolege,najpierw zamien miejscami i zobacz co bedzie sie dzialoGobo pisze:Spróbuj przełożyc lewą na prawą i wtedy się wyjaśni czy to wina żaróweki , po prostu ją zareklamuj w sklepie u sprzedawcy .to sprzedawca odpowiada w pierwszej kolejności za wadliwy produkt.

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania