Wskaźnik temperatury w Corsie B??
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wskaźnik temperatury w Corsie B??
Cześć !!!
Mam taki problem. Od dwóch dni wskazówka od temperatury pozostaje bez ruchu. Wczoraj wolno jeździłem i na krótkich odcinkach, więc pomyślałem, że może nie zdążył się zagrzać. Ale dzisiaj specjalnie nie gasiłem go w korku i trochę ją przeciągnąłem na biegach i dalej nic. W korku wentylator się załączył, czyli wszystko niby ok, tylko nie ma reakcji na wskaźniku.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Może do wskaźnika jest jakiś bezpiecznik? A może wymontować kokpit i spróbować przedmuchać, bo może jakiś paproch się dostał?
Dodam tylko, że pompa wodna, termostat i czujnik temp. są nowe, wymieniane w lipcu.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Mam taki problem. Od dwóch dni wskazówka od temperatury pozostaje bez ruchu. Wczoraj wolno jeździłem i na krótkich odcinkach, więc pomyślałem, że może nie zdążył się zagrzać. Ale dzisiaj specjalnie nie gasiłem go w korku i trochę ją przeciągnąłem na biegach i dalej nic. W korku wentylator się załączył, czyli wszystko niby ok, tylko nie ma reakcji na wskaźniku.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Może do wskaźnika jest jakiś bezpiecznik? A może wymontować kokpit i spróbować przedmuchać, bo może jakiś paproch się dostał?
Dodam tylko, że pompa wodna, termostat i czujnik temp. są nowe, wymieniane w lipcu.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jeśli masz silnik 8v to czujnik jest wkręcony w kolektor dolotowy od strony rozrządu (wskazówka na licznikach) niebieski kabelek (koszt czujnika do 14zł) drugi podający temp do komputera wkręcony jest też w kolektor ale od strony kabiny prawie pod wtryskiem (koszt podobny)
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Dzięki Adaś. Nie mogłem go sam znaleźć przez dwa dni, a teraz to już po ptokach. Nie długo jadę po Corsiawkę, to się dowiem jaka była przyczyna, ale pewnie czujnik od wskaźnika. Nie mniej jednak dzięki. Zawsze nauka na przyszłośćAdamXXL pisze:jeśli masz silnik 8v to czujnik jest wkręcony w kolektor dolotowy od strony rozrządu (wskazówka na licznikach) niebieski kabelek (koszt czujnika do 14zł) drugi podający temp do komputera wkręcony jest też w kolektor ale od strony kabiny prawie pod wtryskiem (koszt podobny)

Pozdrawiam