kody blędow w 1.0 12V
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
kody blędow w 1.0 12V
hmm. Jest problem - jak odczytac kody bledow w Corsie 1.0 12V za pomoca mostkowania odpowiednich blaszek w zlaczu diagnostycznym?? zlacze diagnostyczne jest co prawda 16 pinowe ale rozni sie od zlacz w innych oplach, mianowicie brak jest blaszki w pinie 6.
http://piecyk.allegro.pl/~ps/zlacze/zlacze.jpg - tak to mniej wiecej wyglada . Przetrzepalem juz chyba wszystkie dostepne artykuly na stronach cors, asterek i tigr. Moze ktorys z Was juz diagnozowal ten silnik i wie ktore piny trzeba zewrzec ???
http://piecyk.allegro.pl/~ps/zlacze/zlacze.jpg - tak to mniej wiecej wyglada . Przetrzepalem juz chyba wszystkie dostepne artykuly na stronach cors, asterek i tigr. Moze ktorys z Was juz diagnozowal ten silnik i wie ktore piny trzeba zewrzec ???
corsa b 3d x10xe
-
- Swój
- Kontakt:
16 otworow pod piny to ma kostka w ktorej wymienione sie mieszcza a samych pinow jest 6 (stwierdzam z obrazka ktory dostarczyles), a jesli chodzi o ich rozpracowanie to u mnie w krakowie (okolicach) jest gielda motoryzacyjna i gosc ostatnio mial niedoj ze wzor plytki do samodzielnego montazu ukladu ktory analizuje to jeszcze mial oprogramowanie diagnostyczne.
taki uklad mozna kupic tez pewnie zmontowany gotowy do uzytku wraz z instrukcja.
taki uklad mozna kupic tez pewnie zmontowany gotowy do uzytku wraz z instrukcja.
-
- Nowy
- Kontakt:
To wlasnie dlatego sie pytam by uniknac takich zakupow i wydawania pieniedzy
Podejrzewam ze dla znawcy elektroniki nie bylby to żaden problem wykryc ktory pin jest ktorym. Ale ja do nich nie naleze
A pytalem bo moze ktorys z posiadaczy litrowek juz sie tym bawil. No trudno, poslecze nad schematami i moze uda mi sie cos znalezc.

corsa b 3d x10xe
-
- Nowy
- Kontakt:
Nio to zazdroszcze. u mnie ciagle w czyms grzebie. Aktualnie na tapecie mam wymiane kierownicy bo ten palant (czyt. poprzedni wlasciciel) krzywo nabil kierownice i nijak nie mozna jej sciagnac bez ciecia. Az sie boje czy wieloklin nie poszedl na drazku bo nie usmiecha mi sie jeszcze wymiana calej kolumny.hayabusa 5 pisze:no wiesz nie musiałem nic kombinować, ponieważ nic sie nie spułosir_Dave pisze:kurcze - masz Corsiawke tyle czasu i jeszcze sam tego nie rozgryzles ??![]()
Oki w razie jakby co to dam znac.
pozdro
A uklad pinow warto znac tak czy siak - nigdy nie wiadomo kiedy cos padnie.
pozdro
corsa b 3d x10xe
-
- Swój
- Kontakt:
tyle kosztuje jak kupujesz zrobiony a mozna samemu go zlutowac sa uklady do samodzielnego montazu z instrukcjami dla pocztakujacych na pewno.
bo wiadomo ze nie da sie bez takiego urzadzonka poniewaz pinami nie ida sygnaly takie jak zasilanie jednej czy dwoch diod tylko ida tam binarne sygnaly cyfrowe komunikujace procesor samochodu z takim urzadzonkiem, dobrze mowie?
bo wiadomo ze nie da sie bez takiego urzadzonka poniewaz pinami nie ida sygnaly takie jak zasilanie jednej czy dwoch diod tylko ida tam binarne sygnaly cyfrowe komunikujace procesor samochodu z takim urzadzonkiem, dobrze mowie?
-
- Nowy
- Kontakt:
Witam Jedrek.
Mylisz sie troszeczke - usterki w ukladzie wtryskowym i zaplonowym mozna odczytac za pomoca druTECHA
. Polecam http://asterka.2max.pl/aldl.html . Sposob ten dotyczy wszystkich opli z takimi silnikami, niestety nie dotyczy x10xe.
Pozdro
Mylisz sie troszeczke - usterki w ukladzie wtryskowym i zaplonowym mozna odczytac za pomoca druTECHA

Pozdro
corsa b 3d x10xe