kody blędow w 1.0 12V

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
sir_Dave
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

kody blędow w 1.0 12V

Post autor: sir_Dave »

hmm. Jest problem - jak odczytac kody bledow w Corsie 1.0 12V za pomoca mostkowania odpowiednich blaszek w zlaczu diagnostycznym?? zlacze diagnostyczne jest co prawda 16 pinowe ale rozni sie od zlacz w innych oplach, mianowicie brak jest blaszki w pinie 6.
http://piecyk.allegro.pl/~ps/zlacze/zlacze.jpg - tak to mniej wiecej wyglada . Przetrzepalem juz chyba wszystkie dostepne artykuly na stronach cors, asterek i tigr. Moze ktorys z Was juz diagnozowal ten silnik i wie ktore piny trzeba zewrzec ???
corsa b 3d x10xe
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

16 otworow pod piny to ma kostka w ktorej wymienione sie mieszcza a samych pinow jest 6 (stwierdzam z obrazka ktory dostarczyles), a jesli chodzi o ich rozpracowanie to u mnie w krakowie (okolicach) jest gielda motoryzacyjna i gosc ostatnio mial niedoj ze wzor plytki do samodzielnego montazu ukladu ktory analizuje to jeszcze mial oprogramowanie diagnostyczne.
taki uklad mozna kupic tez pewnie zmontowany gotowy do uzytku wraz z instrukcja.
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

To wlasnie dlatego sie pytam by uniknac takich zakupow i wydawania pieniedzy :oko: Podejrzewam ze dla znawcy elektroniki nie bylby to żaden problem wykryc ktory pin jest ktorym. Ale ja do nich nie naleze :zakrecony: A pytalem bo moze ktorys z posiadaczy litrowek juz sie tym bawil. No trudno, poslecze nad schematami i moze uda mi sie cos znalezc.
corsa b 3d x10xe
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

Jak Ci sie uda to daj znać- jestesm ciekaw jak to wyjdzie (też mam x10xe)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

kurcze - masz Corsiawke tyle czasu i jeszcze sam tego nie rozgryzles ?? :grin: :oko: Oki w razie jakby co to dam znac.
pozdro
corsa b 3d x10xe
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

sir_Dave pisze:kurcze - masz Corsiawke tyle czasu i jeszcze sam tego nie rozgryzles ?? :grin: :oko: Oki w razie jakby co to dam znac.
pozdro
no wiesz nie musiałem nic kombinować, ponieważ nic sie nie spuło :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

hayabusa 5 pisze:
sir_Dave pisze:kurcze - masz Corsiawke tyle czasu i jeszcze sam tego nie rozgryzles ?? :grin: :oko: Oki w razie jakby co to dam znac.
pozdro
no wiesz nie musiałem nic kombinować, ponieważ nic sie nie spuło :-D
Nio to zazdroszcze. u mnie ciagle w czyms grzebie. Aktualnie na tapecie mam wymiane kierownicy bo ten palant (czyt. poprzedni wlasciciel) krzywo nabil kierownice i nijak nie mozna jej sciagnac bez ciecia. Az sie boje czy wieloklin nie poszedl na drazku bo nie usmiecha mi sie jeszcze wymiana calej kolumny.
A uklad pinow warto znac tak czy siak - nigdy nie wiadomo kiedy cos padnie.
pozdro
corsa b 3d x10xe
shreek
Swój
Kontakt:

tyle kosztuje jak kupujesz zrobiony a mozna samemu go zlutowac sa uklady do samodzielnego montazu z instrukcjami dla pocztakujacych na pewno.
bo wiadomo ze nie da sie bez takiego urzadzonka poniewaz pinami nie ida sygnaly takie jak zasilanie jednej czy dwoch diod tylko ida tam binarne sygnaly cyfrowe komunikujace procesor samochodu z takim urzadzonkiem, dobrze mowie?
sir_Dave
Nowy
Kontakt:

Witam Jedrek.
Mylisz sie troszeczke - usterki w ukladzie wtryskowym i zaplonowym mozna odczytac za pomoca druTECHA :-D :-D . Polecam http://asterka.2max.pl/aldl.html . Sposob ten dotyczy wszystkich opli z takimi silnikami, niestety nie dotyczy x10xe.
Pozdro
corsa b 3d x10xe
shreek
Swój
Kontakt:

na szczescie mam C14NZ
co prawda nie astre ale corse i nic sie nie stanie jak se zewre te dwa piny ?
bo caly czas myslame ze jest to szyna cyfrowa i ze beda jaja jak os tam pogrzebie?
co? jak myslisz jedrek?
shreek
Swój
Kontakt:

spoko ta strona jedrek, ale nie mam odwagi grzebac w tym jak na razie, na razie skupie sie na pierscieniach....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”