Przygasanie świateł

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
d0_cycu
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Przygasanie świateł

Post autor: d0_cycu »

Jest taki problem: Zostawiam Corsę na zapalonym silniku i włączonych światłach. I jak otwieram klapę bagażnika, to czasem po odchyleniu klapy na maxa, a czasem już w połowie otwierania przygasają mi światła: tylne (czasem robi mi się choinka- dodatkowo żarzy się prawy kierunek), oświetlenie bagażnika i kabiny. Przednie światła świecą bez zmian. Czym to może być spowodowane?
Peugeot 206 1.4 75KM `02
CTM #255
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Krótko- zwara. Musisz obejrzeć całą instalacje, szczególnie po stronie tego kierunku. Może to też być związane z lampką w bagażniku(jeżeli ją masz) Miałem podobnie- tylko mi wywalało bezpieczniki (fajna sprawa szczególnie w nocy kiedy nagle wszystko gasło :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: ) Jak się później okazało lamka tablicy terestracyjnej robiła zwarcie i trzeba było ją tylko wymienić.
Obrazek
mmike
Świeżak
Kontakt:

Post autor: mmike »

moze gdzies na jakas kostke z przewodami od swiatel dostala Ci sei woda i dzieja sie takie jaja. Mnie jak walnal tylny waz od spyskiwacza, to zalalo mi ów, lampka w bagazniku zaczela swiecic ciagle i wycieraczka zaczela wariowac...
Poli
Nowy
Kontakt:

Post autor: Poli »

proste-zwarcie
poogladaj instalacje ktora idzie do tylnej klapy
śmigaczo-fruwacz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”