wlasnie zmieniam sobie zegary..i potrzebuje zdjac wskazowki..
ktos wie jak sie je zdjemuje?
corsa b
Jak zdjąć wskazówki zegarów w Corsie
- cyberpooh
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
dwa cienkie srubokrety z obu stron i rownoczesnie podwazasz. schodzi bez problemu. to nie jest przyklejane.
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
- Weteran
- Kontakt:
Michalm, ja zdejmowałem więc tak... najelepiej wziasc nozyczki
główkę wsakzówki między ramiona nozyczek i do dziala, od paliwa i temperatury schodzą bez problemu, mają nawet specjalne nacięcia by je później dobrze założyc. Jeżeli chodzi o predkościomierz to identyczniee, tylko KONIECZNIE zapamiętaj w jakim położeniu była wskazówka bo będzie licznik oszukiwał. Prawdziwa zabawa zaczyna się dopiero z obrotkiem, ale z tego co pamiętam Ty go nie masz więc nie będę pisał... Powodzenia

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Widelec, nozyczki i srubrokrety sa dobre. Mi najbardziej spodobal sie kuchenny sposob, ale najwazniejsze to, ze wszystkie 3 sa skuteczne.qomo pisze:albo widelec....to chyba lepsze rozwiazanie...
Jesli chodzi o predkosciomierze, to u mnie nie ma linki, tylko piny, wiec nie bylo problemu, po wlaczeniu stacyjki, wskazowka "sztywnieje" w miejscu 0, wiec jakby cos, to mozna dalej poprawic (to tak na przyszlosc, gdyby ktos potrzebowal).
Podobno w licznikach z linka najpierw trzeba wyciagnac bolec, na ktory spada wskazowka. Po jego wyjeciu wskazowka spadnie nizej. Dopiero wtedy zaznaczasz i zdejmujesz.
A tak na marginesie, to i tak chyba bedziesz mial przeklamanie, bo masz 15" felgi i profil 50 (?) to te kilka % bedzie przeklamywal.
pozdrawiam