Nowy ma parę pytań dot. CA
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- sierak
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wiesz, szukać musisz sam ... my tylko możemy ci pomóc jak coś zobaczymy wartego uwagi. Szukaj na allegro, ogłoszeniach w necie i gazecie. Silnik 1.2 jest raczej popularny ... powodzenia. Tylko zdawaj sobie sprawę, iż w tej cenie nie kupisz samochodu w dobrym stanie blacharskim, zresztą w tym wieku to każdy jest pordzewiały więc i tak bez różnicy. Uważaj tylko .... ty masz jedna dla przykładu
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21991589
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21991589
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
Re: Nowy ma parę pytań dot. CA
Witamy!!!rostex pisze:Na początek chciałem się przywitać ze wszystkimi piszącymi i czytającymi na tym forum.
Bardzo dobry wybór...rostex pisze: Postanowiłem że czas nabyć coś dla siebie i skończyć z wyciąganiem samochodu od taty. Wybór padł na Corsę A 1.2.
Bylem w tej samej sytuacji jak szukalem Corse dla siebie... Jednak ja mialem do dyspozycji troche wiecej kasy i niestety Polska nie oferuje dobrych samochodów. Jezeli juz jestes zdecydowany szukaj auta przyprowadzone do Polski ok 2 lat temu. Moze nie trafisz na super blachy ale napewno auto nie bedzie takie wybite przez nasze drogi jak auto przyprowadzone z Niemiec... Tu sie robi problem bo do 4500PLN nie znajdziesz takiego auta, a jak znajdziesz to albo po powodzi albo zrzarte jak cholera! Zastanow sie dobrze bo zrobia sie koszty przekraczajace x2 ta wartosc ktora napisales (juz to przerabialem nie raz, wierz mi).rostex pisze: Jak narazie niestety nie znalazłem nic interesującego, może ktoś z forumowiczów słyszał o jakiejś CA tak do 4500 zł ? Nie ma mowy oczywiście o jakiejś młodej Corsiance, może być każdy rocznik, byle by stan był przyzwoity.
Inna opcja jest sciagniecie auta z niemiec... Tylko 2 miesiace zostaly do unii, wiec ja bym sie zastanawial.... Dla przykladu podam ze w niemczech mozna corse 93 w niezlym stanie dostac juz za ~700€...
Ja bym czekał...
Jakas fotka??? bo nie wiem za bardzo o co chodzi...rostex pisze: Mam także pytanie dotyczące zderzaków i deski rozdzielczej w CA przed 91 r. Wiele razy widziałem że Corsy wyglądające na tuningowane mają jakąś dokładkę między wąskim zderzakiem przednim a listwą pod zderzakiem. Co to takiego i gdzie to można ew. nabyć?
Takrostex pisze: A pytanie dot. deski brzmi? Czy można bez problemu przełożyć deską od Corsy po liftingu do tej z przed?
Po to jest forumrostex pisze: Myślę że nie zadałem zbyt głupich pytań i znajdzie się ktoś życzliwy ktoś, kto pomoże mi w zdobyciu Corsy i odpowie na dręczące mnie pytania.

- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Witka Ziomek.
To fakt ze wybor jest dobry,szkoda ze taka mala kwota dysponujesz,ale tak jak Juhol napisal poczekaj do maja,powinno byc taniej.
Co do silnika 1,2 to tylko na gazniku
bo ma wieksza moc,zreszta za ta kase to kupisz corse '84-'90,a w takich raczej silniki byly na gazniku,najlepszy to 1,3 (13s-75KM).Co do stanu blacharki to raczej bedzie skorodowana,chociaz roznie bywa,nie wiem dlaczego ale te po lifcie maja jakby troche lepsza blacharke-sa mlodsze,ale nie duzo.Najbardziej skorodowane :klapa,dol drzwi,tylne blotniki i komora silnika,czesto przedni pas.
Wlasnie o co chodzi z tymi dokladkami pod zderzak?
Powodzenia i cierpliwosci,nie spiesz sie z kupnem,lepiej poczekac i kupic lepsza.
To fakt ze wybor jest dobry,szkoda ze taka mala kwota dysponujesz,ale tak jak Juhol napisal poczekaj do maja,powinno byc taniej.
Co do silnika 1,2 to tylko na gazniku
Wlasnie o co chodzi z tymi dokladkami pod zderzak?
Powodzenia i cierpliwosci,nie spiesz sie z kupnem,lepiej poczekac i kupic lepsza.

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
ta na drugim zdjeciu ma glebe mniej wiecej tak jak moja okolo 50cm...
co do cors to sam nie polecam 1.2 na wtrysku - pala co prawda nie duzo ale nie sa za szybkie...blacharka wszyscy majaracje kiepska i to tez w tych po lifingu zwlaszcza dzrwi nadkola i klapa oraz pas przedni...to tyle;) pozdrawaim i witam
co do cors to sam nie polecam 1.2 na wtrysku - pala co prawda nie duzo ale nie sa za szybkie...blacharka wszyscy majaracje kiepska i to tez w tych po lifingu zwlaszcza dzrwi nadkola i klapa oraz pas przedni...to tyle;) pozdrawaim i witam
corsa A & Audi S3

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Nie ma chyba drugiej takiej osoby, ktora jezdzi z pol metrowa gleba..qomo pisze:endo pisze:Qomo, to Ty jezdzisz lepiej niz zaparkowany citroen z taaaaka gleba..qomo pisze:ta na drugim zdjeciu ma glebe mniej wiecej tak jak moja okolo 50cm...![]()
![]()
nie rozumiem stwierdzenia ale spoks![]()

-
Piko
- Świeżak
- Kontakt:
pierwsze zdjecie to Corsa GSI przed liftem, a drugie to prawie jak moja i Szwagra Corsarostex pisze:Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy można gdzieś w sieci znaleźć info na temat tych Cors (opis, zdjęcia):
http://www.ctm.pl/images/zdjecia/big012.jpg
http://www.ctm.pl/images/zdjecia/big011.jpg - na tej mi bardzo zależy
Dzięki i pozdrowionka
JeSt JeDnA RzEcZ DLa KtÓrEj WaRtO ŻyĆ - cTm - i NiE ZMiENiA SiĘ NiC
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Piko pisze: pierwsze zdjecie to Corsa GSI przed liftem, a drugie to prawie jak moja i Szwagra Corsai slabo tam widac ze jest jakas gleba (widac cale tylne kolo a przy glebie byloby troche schowane)
, ale raczej te felgi daja takie wrazenie
druga corsa na pewno ma zrobione zawieszenie...kolo tylne przy obnizeniu o 4-5cm nie schowa sie jesli masz felge 13 cali i opone o profilu 50...
corsa A & Audi S3