P.S Tak wygląda profi cięcie sprężyn piłą do drewna

Reniq ale to jest już wyjęty McPerson, sprężyna jest ściśnięta. Tam na górze oprócz śruby głównej (19) jest jeszcze nała 9- ale jak ją próbowałem odkręcić to złamałem klucz :0 - i nie wiem jak to ugryśćREN pisze:hmmm u mnie odkrecasz dwie sruby po bokach i kolumna wychodzi w dol, a potem lapiesz calosc na jakims ymadlerozkrecasz dalej
ostrożnie z odkręcaniem bo może wystrzelić. ja końcowy etap przyciskam sprężyne nogą do ziemi i powoli odkręcam.. potem tylko znaleść śrubę jak gdzieś polecikristo pisze: Dzięki- tak właśnie robiłem- dopuki klucz mi się nie złamał. Ale teraz się nie dam
Adam jestem profesjonalistąAdamXXL pisze:ostrożnie z odkręcaniem bo może wystrzelić. ja końcowy etap przyciskam sprężyne nogą do ziemi i powoli odkręcam.. potem tylko znaleść śrubę jak gdzieś polecikristo pisze: Dzięki- tak właśnie robiłem- dopuki klucz mi się nie złamał. Ale teraz się nie dam
to na jakich jezdzisz w lato?? pytanie mam: zmieniales amorki?? czy jezdzisz na seryjnych?? bo mi na serii usiadla 55mm a na gazowych usiadla 45mm...jakie masz oponki z tylu i jakie et?? i od razu pytanie czy ociera??kristo pisze:
Ja Ci dam fele!!!! Stary mnie z chaty wyrzuci jak mu czwarty komplet do piwnicy przyniosę
qomo pisze: pytanie mam: zmieniales amorki?? czy jezdzisz na seryjnych?? bo mi na serii usiadla 55mm a na gazowych usiadla 45mm...jakie masz oponki z tylu i jakie et?? i od razu pytanie czy ociera??
sierak, musialbys sie przejechac. jedni mowia, ze wali tak, ze sie nie da jezdzic - mi np. pasuje. to bardzo indywidualna sprawa. bardzo wazne jest dobranie dlugosci sprezyny do dlugosci amortyzatora. wow ma np BARDZO krotkie amortyzatory (nowy spax) - sa na oko krotsze od moich (ciekaw jestem jak to bedzi dzialac). sprezyna powinna sie normalnie ugiac jak samochod stawiasz na ziemi z podnosnika. jesli twoje sie nei ugiely (bo masz serie) to mozliwe jest, ze sa poprostu za dlugie do twoich amortyzatorow.sierak pisze:To ja sobie pozwole tu zadać pytanie. Do markosa ... czy na tym jego spexie jest jest tak kijowo twardo.
nie o to chodziloquomo pisze:tak wiemy wiemy spax jest najlepszy...
No tak ale teraz to raczej jestem pod murem postawiony bo albo musze wymienić felgi na mniejsze zebym mógł założyc krótsze spręzyny do tych amorów albo wymienić amory. Innego wyjścia nie mam bo tak jak mówiłem na tych z kompletu nie da się jeździć bo jak je założylem to między oponę a błotnik palec mi nie wchodził .... było jakieś 5mm miejscamarkos pisze:jesli twoje sie nei ugiely (bo masz serie) to mozliwe jest, ze sa poprostu za dlugie do twoich amortyzatorow.
Może zagnij ranty,lub zmiej szerokość samej opony lub profil.sierak pisze:
No tak ale teraz to raczej jestem pod murem postawiony bo albo musze wymienić felgi na mniejsze zebym mógł założyc krótsze spręzyny do tych amorów albo wymienić amory. Innego wyjścia nie mam bo tak jak mówiłem na tych z kompletu nie da się jeździć bo jak je założylem to między oponę a błotnik palec mi nie wchodził .... było jakieś 5mm miejsca