Wymiana zegarów

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy A.
ODPOWIEDZ
DarkB
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Wymiana zegarów

Post autor: DarkB »

Mam pytanie, mam Corse 1,4i 90 rok i chce zmienić deske rozdzielczą na taką z dodatkowymi wskaźnikami, ciśnienei oleju temp oleju obrotościomierz, i teraz jak sprawdzić czy to będzie u mnie chodzić czy mam podłaczenie w kostce np jak podłączyc w razie czego obrotościomierz do cewki z rezystorem i gdzie to się podpiąć.
Bardzo prosze o radę.
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

do obrotomierza na pewno jest wyprowadzone wyjscie...co do reszty to nie jestem pewny ale raczje tak a awet na pewno...opis kostki ma kristo(chyba) - jesgo zapytaj
corsa A & Audi S3
Obrazek
boxer
Nowy
Kontakt:

Post autor: boxer »

Ja podpinałem obrotek od Fiata 125p w miejsce zegarka. Pociągnołem kabel nie bezpośrednio od cewki a od kostki która sie wtyka do zegarów
( chyba pin nr 7 zielony o ile sie nie myle). Wypina sie go z kostki zeby jakiegos gnoju nie narobić. Czy ty masz Corse po lifcie? jezeli chcesz zmienić same zegary na te od Gsi to chyba tam sie nic nie czaruje tylko wpina kostke i jazda. -nie jestem pewien
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
Obrazek
DarkB
Świeżak
Kontakt:

Post autor: DarkB »

Nie, mam jeszcze tą przed liftingiem, i nie wiem czy wszystko jest kurde, koles ma tez przed liftingiem i podłączył tylkoi wszystkie czujniki działały, ale on ma 1,2 ja mam 1,4 no mam nadzieje że będą.
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
boxer
Nowy
Kontakt:

Post autor: boxer »

Ja chciałem podłączyć dodatkowe takie małe okrągłe zegary do ciśnienia oleju, napięcie ładowania i co tam jeszce BTW co jeszcze można podłączyć? Kumpel w skodzie rapid miał chyba ze 4 wskaźniki. Ktoś to miał w klubie chyba . Czy w kostce są odpowiednie piny - wie ktoś czy trzeba dłubać?
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

sa piny musisz tylko znalezc ich opis
corsa A & Audi S3
Obrazek
ODPOWIEDZ