Dławienie na zimnym silniku
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Dławienie na zimnym silniku
Witam!!!
Oczywiście na wstępie przeszukałem forum, ale nic nie rozwiało moich niepewności.
Od pewnego czasu zauważyłem, że Corsiawka dławi mi się przy zimnym silniku. Wyjezdzam z garażu i zanim auto sie rozgrzeje tak jakby nie miala mocy. Ostre wcisniecie gazu auto sie dlawi, albo strasznie wolno wchodzi na obroty i w pewnym momencie tak jakby sie cos odetkalo. Trwa to czasem dluzej, czasem krocej i to tez nie zawsze. Myslalem moze, ze to filtr paliwa ale 6000temu miala przeglad i byl wymieniany. Moze to np. przewody od wysokiego napiecia maja jakies przebiscia??
Z góry dzieki za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Oczywiście na wstępie przeszukałem forum, ale nic nie rozwiało moich niepewności.
Od pewnego czasu zauważyłem, że Corsiawka dławi mi się przy zimnym silniku. Wyjezdzam z garażu i zanim auto sie rozgrzeje tak jakby nie miala mocy. Ostre wcisniecie gazu auto sie dlawi, albo strasznie wolno wchodzi na obroty i w pewnym momencie tak jakby sie cos odetkalo. Trwa to czasem dluzej, czasem krocej i to tez nie zawsze. Myslalem moze, ze to filtr paliwa ale 6000temu miala przeglad i byl wymieniany. Moze to np. przewody od wysokiego napiecia maja jakies przebiscia??
Z góry dzieki za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: Dławienie na zimnym silniku.
też bym szukał w tych okolicach, sprawdź jak wyglądają świeceFillip pisze:Moze to np. przewody od wysokiego napiecia maja jakies przebiscia??
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
no je tez zauwazylem, ze jak popadalo to bylo gorzej...Fillip pisze:No mi tez sie wydaje, ze to przewody. Zastanawialem sie czy to przypadkiem nie jest wina wilgoci, bo przez ostatnie dni jak bylo deszczowo objaw ten sie nasilal.
No nie... kolejny wydatek

Napisz Fillip jak wymienisz przewodziki, jaki dalo to efekt.
-
- Świeżak
ja miałem identyczne objawy jak wyżej wymienione. nie miałem pojęcia co jest, słyszałem od kilku ludzi że to kable. Ale doszedłem do tego całkiem przypadkiem. Sprzedaje corse więc wmontowałem katalizator. I po jakis 3 dniach od tego czasu jest wszystko OK. Silniczek pięknie pracuje. Teraz wiem ze juz nie wyciagne kata tylko dlatego aby było głośniej