Gdzie założyć gaz w Krakowie?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
sisi27
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Gdzie założyć gaz w Krakowie?

Post autor: sisi27 »

Witam,
To co się dzieje ostatnio na stacjach paliw to horror. Dlatego zacząłem się zastanawiać na gazem do Corsy 1.4 X14SZ (stan 130kkm ale silniczek jest ok). Proszę więc o sugestię jaką instalację założyć. Czytałem nieco na ten temat i niektórzy polecają instalację za 5000zł! Jak na mnie to dużo za dużo i zdecydowanie odpada :( Gdzie mogę założyć w Krakowie lub okolicach dobrą instalację po przyzwoitej cenie. Czy do Corsy polecacie instalacje w kole?
Jakie są wasze przewidywania co do ceny gazu w przyszłości?
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

no wiec tak ziomku z krk...:-P jest na balickiej firma pod nazwa fugazi, moze nie jest najtansza ale nie jest najdrozsza i za to jest b.dobra...
jesli chodzi o butle w kole to dobry pomysl i wlasciwie jedyny w corsie bo... bedzie ci butla i tak przeszkadzac w wyciaganiu koleczka
a mozesz osbei kupic dojazdowke i bedzie ok.
gaz za 5k to przesada ja mam za 3k z kompem i jest ok!
zycze powowdzenia..

ahas moize mlay zlocik w krk.. mam paru kumpli jeszcze to by sie spiknac mozna...

edit: PS : gaz ma dojsc ponoc do 2zl/ltr
sisi27
Świeżak

Trzy tysiące ... trochę sporo :(
Myślałem że w 2tys się zamknie. Do tego dochodzą jeszcze droższe przeglądy, częstsza wymiana filtrów, przewodów WN. Ale chyab i tak sie opłaca. Paliwo też chyba nie stanieje :(
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Ehh.. Gaz nie dojdzie do takiej ceny! To był bum euopejski. U nas w Bełchatowie już ze 1.61 PLN spadł do 1.55 i z tego co wien nie powinien przekroczyc jeszcze dlugo 1.7PLN

Co do ceny instalacji to 3k to chyba "z d..." jest!!!
U nas swietna z kompem za 1900 sie zaklada!!!
Może znów corsa...
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Na sugeruj sie cenami, bo wszystko zalezy jakich producentów zakładają ci poszczególne elementy, ja wolałbym zaplacić wiecej jakies 500 zł i miec pewnosc niz zapłacic za cos co po 2 latach trzeba wymienic, wiem z własnego doświadczenia :-P
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

U nas takie ceny są wszędzie! Instalacja to na przykład LOVATO. Mój ojciec założył taką 2 lata temu i nie ma z nią najmniejszych problemów. Teraz niedawno do mondeo za 1750(butla za siedzeniem 60l.) i tez wszystko jest ok! I jeszcze 1 przegląd i wszystkie regulacje ma za darmo!
DROŻYZNA U WAS W KRAKU!!!!
Nie lepiej przyjechać do nas? :oko:

PS. Za 3800 złotych to można tu założyć instalację BRE z bespośrednim wtryskiem! Bajka :-D
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

Hivq jak się tak chwalisz to jeszcze podaj nazwę firmy, adres i jakiś uproszczony schemat jak tam dojechać. W końcu do Bełchatowa to rzut beretem więc może ktos się skusi :)
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
sisi27
Świeżak

Fifo pisze:Hivq jak się tak chwalisz to jeszcze podaj nazwę firmy, adres i jakiś uproszczony schemat jak tam dojechać. W końcu do Bełchatowa to rzut beretem więc może ktos się skusi :)
Dołączam się do tej prośby! Może jakaś stronka www?
OSobiście słyszałem że jest bardzo dobra firma w Jędrzejowie (woj. świętokrzyskie) ale nazwy niestety nie znam. Jest ktoś może z tamtych stron?
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Nie ma sprawy. Sprawdze to na dniach i dam znać. Miejscowość dokładnie to Łask, na trasie Łódź-Sieradz. Nie wiem czy stronkę www mają ale dowiem się wszystkiego co się da :oko:
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Kontakt:

Dzięki
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

sisi27
Świeżak

Witam,
no wiec tak ziomku z krk... jest na balickiej firma pod nazwa fugazi, moze nie jest najtansza ale nie jest najdrozsza i za to jest b.dobra...
jesli chodzi o butle w kole to dobry pomysl i wlasciwie jedyny w corsie bo... bedzie ci butla i tak przeszkadzac w wyciaganiu koleczka
Zapytałem ... a jakże ... i polecili mi Landirenzo typ LCS za 2250 zł (2 lata gwarancji, bez limitu przebiegu, przeglądy cz 15 000 km) lub firmy Stefanelli typ "City" za 1900 zł (2 lata lub 80 000 km gwarancji, przeglądy co 10 000 km.
Co wy na to ?
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Fifo pisze: W końcu do Bełchatowa to rzut beretem więc może ktos się skusi :)
Fifo - wez pod uwage, ze jak zalozysz w Belchatowie, to z jakas reklamacja, czy tez na regulacje czy przeglad bedziesz musial do nich jechac

pozdr
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Kontakt:

Spoko, nie zakładam występowania problemów ;) podejście dobre bo wtedy faktycznie one nie występują :-P , a na gazie moge się raz na czas na przegląd przejechać do Bełchatowa, ot tak dla rozrywki :)
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Hehe...co racja to racja :oko:
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Kurcze, bylem dzisiaj u gosci ale urlop do konca tygodnia maja.... Moze cos w poniedzialek sie dowiem to zaraz obwieszcze :oko:
Może znów corsa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”