Przyciemnianie Szyb - WROCŁAW - Gdzie ??
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
AMFILIADA
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Przyciemnianie Szyb - WROCŁAW - Gdzie ??
Dziś zdecydowałem się że przydymię sobie lekko szybki
jakieś 15-20%... Pytanie do ludzi z Wrocka... macie namiar na jakiegoś sprytnego gościa co by nie zdarł a zrobił to jak należy (z homologacją naturalnie
), jakieś ceny ???....
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: Przyciemnianie Szyb - WROCŁAW - Gdzie ??
olej homologacje(wogole po co Ci to?? - na przod folia i tka nic nie honoruja a na tyl nie potrzeba - a wnioskuje ze chcesz tanio wiec nie zrobisz piecowych) i wal do mnie - ja Ci zrobie...AMFILIADA pisze:Dziś zdecydowałem się że przydymię sobie lekko szybki![]()
jakieś 15-20%... Pytanie do ludzi z Wrocka... macie namiar na jakiegoś sprytnego gościa co by nie zdarł a zrobił to jak należy (z homologacją naturalnie
), jakieś ceny ???....
corsa A & Audi S3

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Re: Przyciemnianie Szyb - WROCŁAW - Gdzie ??
...a chłopak potrafi to robić...qomo pisze:olej homologacje(wogole po co Ci to?? - na przod folia i tka nic nie honoruja a na tyl nie potrzeba - a wnioskuje ze chcesz tanio wiec nie zrobisz piecowych) i wal do mnie - ja Ci zrobie...AMFILIADA pisze:Dziś zdecydowałem się że przydymię sobie lekko szybki![]()
), jakieś ceny ???....
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
jesli bedziecie robic zwykla folia tzn najtansza to tylna szyba w corsie b odpada(w a tez)cena takiej folii to 30 zl - rolka o wymiarach 300cm na 50cm(tylna szyba w corsia a ma 51 cm - nie trzeba przycinac)...pisze o te jtylnej szybie bo do niej nie mam szczescia i zawsze cos sie skrzaczy
porzadna folia kosztuje 40 zl na m2 - takie ceny maja przynajmnije w galerii tonow na tarchominie
porzadna folia kosztuje 40 zl na m2 - takie ceny maja przynajmnije w galerii tonow na tarchominie
corsa A & Audi S3

-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
jak na tylnia szybe to tylko termokurczliwa folie bo ona po polozeniu i podgrzaniu dopasuje sie do wypuklosci szyby i bedzie rownomiernie lezec a nie ze jakies tam bombele puzniej biale sie robia. jak ktos sie uprze na te najtansza to musi okleicz szybke z kilku kawalkow a laczenia najlepiej w miejscach gdzie sa paski od podgrzewania szybki
..::CTM#117::..
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
40 zl m2 - a nie wiem ile wyjdzie na corse - na tylna szybe trzeba plaster 1.50 m na 50cm...na boczne jeszcze jeden taki czyli w sumie 80zl - jesli nie robisz przodu....sierak pisze:No to 40 zeta jeszcze można zaiwestować + na flaszkę dla robiącego
własnie o takiej folii rozmawiamyBudzio pisze:jak na tylnia szybe to tylko termokurczliwa folie bo ona po polozeniu i podgrzaniu dopasuje sie do wypuklosci szyby i bedzie rownomiernie lezec a nie ze jakies tam bombele puzniej biale sie robia. jak ktos sie uprze na te najtansza to musi okleicz szybke z kilku kawalkow a laczenia najlepiej w miejscach gdzie sa paski od podgrzewania szybki
corsa A & Audi S3

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Kolo 600zl kosztuje komplecik piecowek z przednimi..
Tylko pytanie - czy w corsie (a zwlaszcza c) nie sa juz fabrycznie pseudo sciemnione szyby przednie?
EDIT: wlasnie dzwonilem do Zielonej Gory i ceny podskoczyly - przyciemnienie przednich bocznych szyb w corsie c to wydatek 430zl (przy wlasnym demontazu szyb) i 490zl z demontazem u nich. Wszystkie 5 szyb kosztuje z demontazem 960zl przy zachowaniu jednakowego przyciemnienia z przodu i z tylu
. Przednie sa przyciemniane do 70% przepuszczalnosci i fabryczne przyciemnienie (zielone) nie jest brane pod uwage. Jesli przyjada 2 samochody to drugi placi 20% mniej..
Tylko pytanie - czy w corsie (a zwlaszcza c) nie sa juz fabrycznie pseudo sciemnione szyby przednie?
EDIT: wlasnie dzwonilem do Zielonej Gory i ceny podskoczyly - przyciemnienie przednich bocznych szyb w corsie c to wydatek 430zl (przy wlasnym demontazu szyb) i 490zl z demontazem u nich. Wszystkie 5 szyb kosztuje z demontazem 960zl przy zachowaniu jednakowego przyciemnienia z przodu i z tylu
Ostatnio zmieniony 4 cze 2004, o 13:34 przez endo, łącznie zmieniany 1 raz.

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
hivq jezeli hodzi o sciaganie foli to poprostu zdzierasz ja rekami jest na tyle wytrzymala...
natomiast problem sie pojawia przy usuwaniu pozostalosci kleju - na przemian nitro i ekstrakcyjna i nie za duzo nakladaj bo ci zejdzie ze 4 butelki wtedy a nie poprawisz rezultatow...
musisz wiecej wkladac sily i bardziej to scierac.... i przyznam ze wymaga to nielada zaparcia i czsu
natomiast problem sie pojawia przy usuwaniu pozostalosci kleju - na przemian nitro i ekstrakcyjna i nie za duzo nakladaj bo ci zejdzie ze 4 butelki wtedy a nie poprawisz rezultatow...
musisz wiecej wkladac sily i bardziej to scierac.... i przyznam ze wymaga to nielada zaparcia i czsu
-
AMFILIADA
- Nowy
O to ja chyba obstane już przy moich białaskachwlasnie dzwonilem do Zielonej Gory i ceny podskoczyly - przyciemnienie przednich bocznych szyb w corsie c to wydatek 430zl (przy wlasnym demontazu szyb) i 490zl z demontazem u nich. Wszystkie 5 szyb kosztuje z demontazem 960zl przy zachowaniu jednakowego przyciemnienia z przodu i z tylu
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
ja mam 14 z oponkami w bdb stanie...AMFILIADA pisze:O to ja chyba obstane już przy moich białaskachwlasnie dzwonilem do Zielonej Gory i ceny podskoczyly - przyciemnienie przednich bocznych szyb w corsie c to wydatek 430zl (przy wlasnym demontazu szyb) i 490zl z demontazem u nich. Wszystkie 5 szyb kosztuje z demontazem 960zl przy zachowaniu jednakowego przyciemnienia z przodu i z tyluWydatek tego rzędu nie jest obecnie na moją kieszeń, szukam natomiast ładnych alu 13' do Corsy B z oponkami (WROCŁAW)... jak ktoś ma do opylenia to moj GG: 6540551.
corsa A & Audi S3

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
qomo zmiast obrazac ludzi od kopa to wez poprawke na to kto mogl zkladac - to bylo autko uzywane a koles uzyl tony kleju do tego a ja chcialem na zapas doradzic hivovi - czy powiedzialem zle
powiedzialem ze latwo schodza folie ale problem jest z klejem - nie przeczytales uwaznie - pozatym hyba kazdy opisuje swoje doswiadczenia - ciesze sie ze ty miales latwo u mnie bylo gorzej......
:(:(
powiedzialem ze latwo schodza folie ale problem jest z klejem - nie przeczytales uwaznie - pozatym hyba kazdy opisuje swoje doswiadczenia - ciesze sie ze ty miales latwo u mnie bylo gorzej......
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
sluchaj okleilem tyle szyb ze w zyciu tyle nie widziales....pol miasta(mojego_ jezdzi z szybami mojej produkcji(i nie sa to same maluchy ale wszystkie auta od maluch do leksusa) i nie mow mi jalk zerwac folie itp...pozatym kto do folii uzywa kupe kleju?? ja zawsze myslam ze to na folii jest klejshreek pisze:qomo zmiast obrazac ludzi od kopa to wez poprawke na to kto mogl zkladac - to bylo autko uzywane a koles uzyl tony kleju do tego a ja chcialem na zapas doradzic hivovi - czy powiedzialem zle
:(:(
i nie obrazilem Cie tylko napisalem ze piszesz bzdury bo nie zrywjajac folii mozna ja zyc rozpuszczalnikiem...
EOT na ten temat
corsa A & Audi S3

- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
@endo
To jeszcze raz bo się zamotałem... Chciałbym przyciemnić tylko tylną i boczne tylne. Tak w 75-85%. to ile za tą przyjemność zapłacę?
@qomo i shreek
Próbowałem dzisiaj odkleić kawałek tej badziwiasto przyklejonej folii i chyba będę miał problem z klejem bo ktoś go nie żałował albo nie wiem jak to w ogóle było zrobione... Folia jest już porysowana i w ogóle badziewiasto to wygląda. Jeśli węglowo wyjdzie bardzo drogo to chyba sie qomo do ciebie zgłoszę
To jeszcze raz bo się zamotałem... Chciałbym przyciemnić tylko tylną i boczne tylne. Tak w 75-85%. to ile za tą przyjemność zapłacę?
@qomo i shreek
Próbowałem dzisiaj odkleić kawałek tej badziwiasto przyklejonej folii i chyba będę miał problem z klejem bo ktoś go nie żałował albo nie wiem jak to w ogóle było zrobione... Folia jest już porysowana i w ogóle badziewiasto to wygląda. Jeśli węglowo wyjdzie bardzo drogo to chyba sie qomo do ciebie zgłoszę
Może znów corsa...
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Hiv ja bym Ci na sam tyl piecow nie polecal. Za te pieniadze i efekt to szkoda funduszy. Przyciemnianie piecowe ma ta zalete, ze szyba w nocy sie rozjasnia a w dzien sie przyciemnia. Ale nie jest to zbyt duze przyciemnienie. Sam tyl polecalbym folie. Efekt duzo duzo lepszy moim zdaniem, a jak nie u Qomo, to przyciemniajac sam tyl dobra folia zaplacisz +/- 300zl (co nie Brat?Hiv pisze:@endo
pozdrawiam
-
shreek
- Swój
- Kontakt:
qomo kolejny raz nie przeczytales dokladnie to co pisze ! ja pisze ze jakis matol pomogl sobie wiadrem kleju !!!! matol mial przedemna auto!!! (jezeli ktos zna tego matola z pabianic ktory mail zolta core nie go pozdrowi odemnie
) i ja chcialem ostrzec hiva przed mozliwosciami - ty mu nie przyciemiales szyb wiec mogl to ktso zjebac - od poczatku moje zalozenia nie byly mylne - po czym przeistoczyly sie w realia u hiva!
ja nie kwestionuje twojej wiedzy na ten temat (zreszta patrzac na twoj car zajebiscie ci to wyszlo - moja folia nie wygladala w zadnym kawalku tak) a ty nie wiem czmy przybrales sobei do glowy ze cie podkreslam! no coz
ja nie kwestionuje twojej wiedzy na ten temat (zreszta patrzac na twoj car zajebiscie ci to wyszlo - moja folia nie wygladala w zadnym kawalku tak) a ty nie wiem czmy przybrales sobei do glowy ze cie podkreslam! no coz
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
ogólnie sprawa wyglada tak ze piecowki polecam tylko na przod lub ewentualnie na cale autko tzn szyby przendie w dzrzwiach plus reszta oczywscie bez przedniej
....oglnie sprawa z piecowkami rownierz nie wyglada tak peiknie jaby to sie moglo wydawac...ta warstwa rownierz sie nisczy i zurzywa. Jesli tyl to polecam folie i juz - tylko ta lepsza za 40zl za m2 - jestt lepsza w ukladaniu...mniej sie rysuje i wogole jest latiwejsza w czyszczeniu - zwykla folie rysujesz nawet od przetarcia palcem...to tyle...proponuje w miedzianej urzadzic dzien przyciemniania szyb... 
corsa A & Audi S3

-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
_balt_ pisze:Ja polecam zrobic tak:
-przednia cala czarna typ "widze ciemnosc"
-boczne piecowe z pieca kaflowegp
-tylne na zielono,jak sie jedzie przez wies i ochlapia sie krowimi plackami to sie wszystko zjejke w calosc i bredzie gitara
Zgubek
i jajajaja jaaaaaaaazzdaaaaaaa (zzzdddaaa aaaaa) <<< ---- efekt echo
corsa A & Audi S3