mozliwe rozwiazanie problemu ze wzmakiem i radiem

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
shreek
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

mozliwe rozwiazanie problemu ze wzmakiem i radiem

Post autor: shreek »

do tej pory moja skrzynka glosniczek 40cm i wzmak 600W + radio jakis stary pioneer na kompakty chodzilo na zwyklych chinczach i efekt byl taki ze jakis wiekszy bit (uderzenie) wzmacniacz wylaczal sie pod pretekstem przeciarzenia - przypuszczalem ze cos z glosnikiem
do dzis, kiedy stwierdzielm ze chodzi wzmacniacz (glosnik jest na mostku) na jednym kanale bo drugiego chinche nie przewodza :( i kupilem porzadne grube kable chinchowe - i o zgrozo stwierdzilem ze moge wczesniej sam sie wylaczyc z przeciarzenia a wzmacniacz dalej gra (wytlumaczenie jest takie ze kable mialy zla impednacje i oklamywaly uklad rezonansowy zabespieczenia - mierzacy amplitude dziweku)

tak wiec panowie kable chinchowe maja wplyw nawet dla niskich czestotliwosci - nie tylko dla jakosci wysokich tonow jak to sie powrzechnie gada glupoty

napisane tu sa moje spostrzezenia celem uzupelniania archiwum zeby nie bylo pozniej ze nie ma...
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Shrek, a jednak troche reformowalny jednak jestes :oko: - temat nazwany i jakis wniosek z posta plynie :D :)2 jestem pod wrazeniem normalnie :oko:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

co by nie robic nowego tematu. zastanawiam sie nad radiem, chce to seryjne wywalic .wybrac powinienem seryjne oplowskie CD uzywke za ok 400pln czy pioniera(zle napisalem 8) ) nowke za ok 600pln tez CD
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

z tego co słyszałem, ale głowy nie dam uciąć, to dla Opla radia podobno robi Phillips, wiecie coś więcej może?

ja z resztą mam u siebie fabryczne CD w zabudowie (corsa C) + 6 głośniczków i jestem zadowolony z tego jak gra, choć car-audio to to nie jest :-D

ale Pionek to chyba jednak Pionek, poczekaj na wypowiedzi bardziej obeznanych ;)
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Dla opla robi blaupunkt (kiedys), philips i vdo.
Co do wyboru to wszystko zalezy czego oczekujesz - praktycznie kazde inne radio od oplowskiego ma wiecej funkcji, wieksza moc i lepiej gra (mowie oczywiscie o markowych produktach), wiec niby wybor prosty.. Z kolei jesli chcesz tylko zeby to w miare gralo, a nie chcesz nosic panela, martwic sie o zlodzieji i cieszyc sie dzialajacym fabrycznym wyswietlaczem (ewentualnie sterowaniem z kierownicy) to powinienes zostac przy oplu.. Jesli chodzi o starsze radia opla to nie wiem jak z nimi jest, ale juz te nowsze graja moim zdaniem przyzwoicie (jak na amatorskie potrzeby), jedyne co mozna zarzucic to nedzna moc..
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

jezeli planujesz dodanie wzmaka ewentualnie systemow(tak niektorzy podlaczaja to bez wzmaka - np ja :oko: ) to koniecznie zmien radio...ogolnie jezeli chcesz zmienic cokolowiek to zmien radio
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

chce miec tylko grajka, a chce CD z wygody. CA nie planuje. to co gra teraz wystarcza, no moze glosniki zaczynaja charczec zanim sie potencjometr skonczy ale ja chyba nigdy nie przekraczam polowy jego zakresu. poza tym jak sie jezdzi po miesci-malym miesci to na 5 min. jazdy zakladac panel zdejmowac-troche mi sie nie chce.

jeszcze jedno czy wymiana glosnikow na mocniejsze przy fabrycznym radiu ma sens?
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”