Rozrząd C12NZ
-
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Rozrząd C12NZ
dzis worcilem sobie z poszukiwan szyby, zostawilem samochod pod domem - do tego momentu wszystko okej...wrocilem po jakiejs godzinie i dupa rozrusznik kreci, wacha i iskra jest a silnik nie chce odpalic...
...boje sie ze to padl zorrzad wiec odrazu pytanie: czy silniki 1.2 nz sa bezkolizyjne czy mam juz sie rozgladac za innym slinikiem??
...i jezeli ktos ma to prosil bym o info na tyeamt sciagania rozrzadu bo jak narazie nikt sie nie wywiazal z obietnicy i czegos takiego nie skolowal.
...boje sie ze to padl zorrzad wiec odrazu pytanie: czy silniki 1.2 nz sa bezkolizyjne czy mam juz sie rozgladac za innym slinikiem??
...i jezeli ktos ma to prosil bym o info na tyeamt sciagania rozrzadu bo jak narazie nikt sie nie wywiazal z obietnicy i czegos takiego nie skolowal.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2004, o 19:28 przez qomo, łącznie zmieniany 1 raz.
corsa A & Audi S3

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
ale ja wlasnie nie wiem jak ustawic wg znakow...PABLO pisze:Myśle że jak by był kolizyjny to by stanął i tyle. Ale jak nie stuka nic i kręci to pewnie przeżył. Zdejmij osłonę plastikową i zobaczysz co i jak 5 min roboty.
...niech ktos mi powie jak to ustawic wzgledem siebie
prooooooosze
corsa A & Audi S3

-
- Swój
- Kontakt:
Musisz zdjąć osłonę. Ha tylko że ja mam 1.2S to nie wiem czy to samo. Ale zdejmujesz osłonę tą od paska wykręcasz świece włączasz bieg i pchasz delikatnie samochód na na górnym kole masz przy samych ąbkach nacięcie, które musi się zgrać z nacięciem na takiej blasze od której odkręciłeś ten plastik te trzetłoczenie jest na godz 12.00 a na dolnym kole chmm i tu jest problem oryginalny znacznik jest pod kołem pasowym alternatora, ale jest też taki wystający ostry stożek na godz chmmmmmm 14.00 i też na kole tym pasowym jest nacięcie. Ale to nie zawsze będzie się zgrywało i jest nie wewne jak będzie u góry OK to na dole nie ale jest tylko jeden taki moment w którym się to zgra. A oryginalny jest na tym małym zebatym kółku na wale ale to musisz odkręcić koło pasowe bo tak to chyba nie zobaczysz albo bardzo ciężko będzie to wypatrzeć. Ale jest to na godzinie 18.00

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
no dobra obudowa zdjeta...
ale kolejny problem jak to u mnie w aucie...(narazie doszedlem do tego ze na pewno rozrzad przeskoczyl - nie zgzadzaja sie cylindry z zapolonem)
i teraz na wale kobrbowym mam kolo od alternatora(zaklada sie na nie pasek)...zablokowalem rozrzad i probowalem odkrecic i pasek pekl!! ale nie wazne... interesuje mnie jak teraz zablokowac wal krobowt zey sciagnac to kolo od laternatora
ale kolejny problem jak to u mnie w aucie...(narazie doszedlem do tego ze na pewno rozrzad przeskoczyl - nie zgzadzaja sie cylindry z zapolonem)
i teraz na wale kobrbowym mam kolo od alternatora(zaklada sie na nie pasek)...zablokowalem rozrzad i probowalem odkrecic i pasek pekl!! ale nie wazne... interesuje mnie jak teraz zablokowac wal krobowt zey sciagnac to kolo od laternatora
corsa A & Audi S3

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
a u mnie poszlo na 4
dobra mam juz nowy pasek(50zl) napinacz(120 zl)i i pompe wody(150zl)..
...teraz niech mi ktos powie gdzie u mnie jest termostat ot odazu ywmienie o to...
....jak zloze i corsa odpali to na miedziana zostana jeszcze tylko przeguby

dobra mam juz nowy pasek(50zl) napinacz(120 zl)i i pompe wody(150zl)..
...teraz niech mi ktos powie gdzie u mnie jest termostat ot odazu ywmienie o to...
....jak zloze i corsa odpali to na miedziana zostana jeszcze tylko przeguby

Ostatnio zmieniony 17 cze 2004, o 19:25 przez qomo, łącznie zmieniany 1 raz.
corsa A & Audi S3