Shreek - konczmy ta nierowna walke !
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
qomo
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
pewnie zakonczcie to wkoncu...Fliper jest przesem to on mial nieprzyjemnosci i to on byl za to odpowiedzialny...koniec kropka..i ludzie juz nie roztrzasajcie sie tak!!arts pisze:nie ma tu czlowieka jeden dzien a tu takie akcje odchodza, powiem krotko Flipoer mial 100 procent racji i nie ma sensu dywagowac nad tym tematem
corsa A & Audi S3

-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
Czyli decyzja o wydaleniu z Kluby nie była skutkiem zachowania na zlocie ?Flipper pisze:
Popowiem tylko, iz samo wydarzenie w Miedzianej gorze moglo przyczynic sie do nagany czy jak to tam nazwac...co tez uczunilem.
Niestety nie chce upubliczniac korespondencji, ktora taka decyzje u mnie wymusila.
Prosze : wg mnie procedura mogła by wyglądać tak.Flipper pisze:
Co do procedury. Kurbat - czekam na propozycje decyzji w takich kewstiach, a ja mam nadzieje, ze jej nie bedziemy musieli nigdy juz wiecej wykorzystac.
1) Członkowie - wszyscy, którzy będą mieli możliwość oddania głosu - wybierają skład tzw. Sądu Koleżeńskiego. Nie więcej niż pięć osób. Skład sądu może być stały, lub powoływany doraźnie w razie zaistnienia sytuacji, która tego będzie wymagała.
Najlepszym rozwiązaniem było by gdyby skład dobierano wśród członków nie będących bezpośrednio zaangażowanymi w dany spór. Zapewni to w późniejszym czasie obbiektywnośc ich oceny sytuacji i wydanego orzeczenia.
2) Sąd przesłuchuje świadków oraz strony danego zdarzenia. Prostymi słowami mówiąc pyta co kto o tym myśli. Oczywiście w grę wchodzi jedynie opinia bezpośrednich świadków lub samych zainteresowanych, osoby posiadające kolegów, którzy mają kolegów...itp. na tym etapie nie wchodzą w grę.
Opis zdarzenia zostaje umieszczony na forum aby każdy z zainteresowanych członków Klubu wiedział na czym sprawa polega.
3) Jeśli Sąd uzna za stosowne zwraca się do członków klubu z zapytaniem o opinię na temat stron danego konfliktu. Pozwoli to na możliwość zastosowania okoliczności łagodzących (np. pod uwagę mogą być wzięte zasługi dla Klubu lub wcześniejsze dobre zachowanie itp.).
4) Na podstawie zgromadzonego materiału Sąd podejmuje decyzję.
Od decyzi Sądu przysługiwac powinno odwolanie jednak tylko pod warunkiem wskazania uzasadnionego powodu (np. ujawnienie nowych dowodów w sprawie, wykazanie rażącego naruszenia postępowania Sądu Koleżeńskiego lub inne wcześniej nie znane a istotne fakty).
Ocene zasadności odwołania oraz to czy zostanie ono podjęte do rozpatrzenia ocenia Sąd.
Orzeczenie w postepowaniu odwolawczym nie podlega apelacji, jest ostateczne i wiążące dla wszystkich.
Zaproponowana przeze mnie procedura może ygląda ciut zawile i wydaje się za skomplikowana jak na CTM (bez urazy, ale chyba wiecie co chce powiedzieć) mysle jednak, że zapewnia dostateczna przejrzystość a co najważniejsze pozwala również innym członkom na pośrednie - jesli Sąd uzna za właściwe - uczestnictwo w procesie.
Pamiętać też nakleży, że jak sam prezes mówi takie zdażenia nie mają miejsca i to jest pierwsze - i miejmy nadzieje ostatnie - taka kolej postępowania chyba mogła by być wdrożona.
Jawnośc całego sprawi, że znikną zarzuty o zatajanie faktów i próby załatwienia sprawy "we własnym gronie".
Co CTM na to?
Występowanie dwóch wersji dla jednej sprawy nie wygląda dobrze.Flipper pisze:
Nieoficjalna jest duzo gorsza...
endo pisze:Dobra, mam nadzieje, ze wyjasnienie Flippera trafilo do wszystkich tak jak do mnie, dla mnie EOT i zamknijmy juz ten temat..
Ludzie, a czy ktoś tu dyskutuje nad słusznością decyzji Prezesa i czy shreek wylecial słusznie czy nie ??qomo pisze:pewnie zakonczcie to wkoncu...Fliper jest przesem to on mial nieprzyjemnosci i to on byl za to odpowiedzialny...koniec kropka..i ludzie juz nie roztrzasajcie sie tak!!arts pisze:nie ma tu czlowieka jeden dzien a tu takie akcje odchodza, powiem krotko Flipoer mial 100 procent racji i nie ma sensu dywagowac nad tym tematem
W tej chwili to się rozmawia nad tym w jaki sposób wypadł z Klubu. Jak ktoś nie chce brać w tym udziału niech nie czyta i tyle. Przymusu nie ma.
Jakby Ciebie wykluczyli z Klubu tez byś napisał "close it" i cześć ? No chya, że w złości.Porszak pisze:Endo wyjales mi to z ust. close it i po dykusji
I jeszcze raz - ja shreeka nie bronie i w ogole nie o tym sie mówi.
Pozdro.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2004, o 00:30 przez Kurbat, łącznie zmieniany 1 raz.
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
no to teraz kogo usowamy z forum Rena v BaltaREN pisze:_balt_ pisze:akurat wiadomosci sa prawie z pierwszej reki![]()
![]()
![]()
akurat nie mam takich kolegow, ale znam ludzi ktorzy plotkuja na forum lepiej niz przekupy na bazarze_balt_ pisze:a tobie rzycze powodzenia jesli masz kolegow ktorzy pozwalaja sobie na jazde po pijaku zyj nam ren 100 lat
Panowie dojcie na luz, a wogle to ten topic to chyba powinien byc kierowany do zamkniecia nic nie wnosi poza tym ze moze powstac pyskowka.
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
mysle ze propozycja kurbata co do procedury jest dobra.
i to tyle chyba na ten temat, wiec zamykam.
i to tyle chyba na ten temat, wiec zamykam.
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym