Przewody hamulcowe
-
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Przewody hamulcowe
jestem zmuszony kupic wcalosci nowe przewody hamulcowe...(takze elementy pod podloga - porostu wszystko co fabryka dala!)
i co zamiast nich wlozyc zeby bylo lepsze od fabryki?
jakies wersje wzmacniane? Markos i Wow ma cos takiego ale wlasnie nie wiem czy w calym samochdzie...
oras czy sama wymiana jest łatwa?
i co zamiast nich wlozyc zeby bylo lepsze od fabryki?
jakies wersje wzmacniane? Markos i Wow ma cos takiego ale wlasnie nie wiem czy w calym samochdzie...
oras czy sama wymiana jest łatwa?
corsa A & Audi S3

-
- Weteran
- Kontakt:
atary cos po 4 stowy od kompletu na os czy jakos takqomo pisze:a jaka roznica jest w cenie?GUMIS2000 pisze:markos i wow maja te elementy co sa "elastyczne"
rurek nie wymieniali
Qomo troche kasy na to pojdzie , wiec lepiej zostan przy standardowych
i tak musze zmienic....
wiem ze bardzo duzo a co do orginalnych to
http://www.opelshop.com.pl czy samo pl
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Chciałem się tylko dowiedzieć czy po tylu latach od nowości wszystko pójdzie bez nerwów- odpowietrzniki odkręcą się normalnie czy będę musiał szarpać nerwy?GUMIS2000 pisze:bronek 84
z tego co wiem to ktos musi deptać na pedał hamulca a drugi dolewać
płynu
wiec 2 ludzi i kana to min
a mozesz wymienic na jaki chesz płyn wiem ze ten drogie zie lepiej spisuja przy rozgrzanych tarczach
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® 

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
ale pytanie zadajesz...
...zdejmij kolo uzyj klucza i bedziesz wiedzia lco sie dzieje...jak sie odkreci to tak
ogolnie musisz zoribc tak:
otwierasz maske i odkrecasz zbiorniczek z plynaem
jeden laduje sie do srodka i bedzie naciskal pedal
i zacyznamy:
odkrecasz odpowietrznik
i kolega wcisak pedla do oporu
on trzyma pedal w podlodze to Ty przykrecasz odpowietrznik i on zaczyna pompowac jak pedla pojdzie juz wyzej to znowu...
... i tak kilka rayz az do momentu ze pedal po kilkukrotnym pompowaniu nie bedzie rosl wogole - od pierwszego nacisniecia ma byc w tej samej pozycji...
...jak juz to skonczysz to sprawdz poziom plynu w zbiorniuczku i zabierasz sie do nastepnego kola....
....taka rada: czesto odpowietrzniki urywaja sie - to sie da zrobic - nie trzeba kupowac nowych zaciskow
oras radze jak ktos zju bedzie zdejmowal zaciski to kupic reperaturki do nich najlepiej razem z tulejmi....
...zdejmij kolo uzyj klucza i bedziesz wiedzia lco sie dzieje...jak sie odkreci to tak
i zacyznamy:
odkrecasz odpowietrznik
on trzyma pedal w podlodze to Ty przykrecasz odpowietrznik i on zaczyna pompowac jak pedla pojdzie juz wyzej to znowu...
... i tak kilka rayz az do momentu ze pedal po kilkukrotnym pompowaniu nie bedzie rosl wogole - od pierwszego nacisniecia ma byc w tej samej pozycji...
...jak juz to skonczysz to sprawdz poziom plynu w zbiorniuczku i zabierasz sie do nastepnego kola....
....taka rada: czesto odpowietrzniki urywaja sie - to sie da zrobic - nie trzeba kupowac nowych zaciskow
oras radze jak ktos zju bedzie zdejmowal zaciski to kupic reperaturki do nich najlepiej razem z tulejmi....
corsa A & Audi S3

-
- Nowy
- Kontakt:
Źle mnie zrozumiałeś, nie prosiłem o instruktarz odpowietrzania tylko pytałem co mnie może czekać. Ostatnie zdanie jest dla mnie cenną wskazówkąqomo pisze:ale pytanie zadajesz...
i zacyznamy:
odkrecasz odpowietrznik

-
- Nowy
Jesli to ma być prawidłowe odpowietrzanie "metodą nożną" to na naciśniętym hamulcu należy połączyć końcówke (tą pod gumowym łebkiem naturalnie) poprzez rurkę ze zbiorniczkiem w którym jest płyn hamulcowy... innymi słowy chodzi o to aby podczas cofnięcia się hamulca nie zostało zassane powietrze a właśnie płyn, później dokręcić i gotowe... Płyn najlepiej wymieniać ciśnieniowo ale z tym to już trzeba pojechać do zakładu dysponującego sprzętem albo samemu coś wykombinowaćPodepnę się z pytaniem o treści: Jakie problemy mogą wystapić przy odpowietrzaniu hamulców w "B" ? Zamierzam wymienić w całości płyn, bo wygląda na to, że mam jeszcze fabryczny, który ma 8 lat . Czy mogę wymienić go na R4 firmy organika?

WAZNA JEST TEZ KOLEJNOSC dobierania się do poszczególnych odpowietrzników !!! ---> X - czytaj poniżej !!!

A co do częstotliwości wymiany płynu... mówisz 8 lat ??

-
- Nowy
- Kontakt:
Kurcza przydała by mi się taka ksiązka do corsy, bo coś bym pomajsterkował tu i tam. Szwagier coś kiedyś mówił że wyśle mi tis'a ale cosik nie wysłał. Nie ma ktoś takiego czegoś w formie elektronicznej? Nie musi to być TIS może być coś w stylu "zrób sam koło swojej corsy- Adam Słodowy"

- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
jak mozesz to wrzuc do mnie na ftp i juz 
194.181.127.6
anonymous

194.181.127.6
anonymous
Post powered by E46 150KM 330Nm